夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

wai9878 發表於 12-6-5 01:15
b6人不一定差,都有好,帶動經濟,李嘉誠吾系大陸出生咩
但係我哋都好憎李生lor~

細Jay  Me too  x3   發表於 12-6-7 17:20
panda1985hk  細細聲說:Me too   發表於 12-6-7 17:10
風雨同路

別墅

假亦真時,真亦假,說說我的故事

樓主雖然文筆係唔順,但我知一定係唔開心先會用咁多時間去寫,如果妳計續寫我都會睇落去的,當是一種支持

大宅

唉,真係睇唔過眼,我極少回貼發貼都忍唔住發下聲。
樓主都係想訴下苦發泄下姐,但就比成班人圍插,又話人無讀書,大陸人扮香港人,睇到我心都實埋,說一句安慰說話有幾難呢,
大家都係女人,女人又何必為難女人呢?何必要踩多人一腳??

大宅

你真係唔好講李嘉誠,佢有份搞到樓市起到n咁多香港人買唔到樓,買到果d又比佢呃,之前出d樓盤露台果層竟然係地下行過d人可以同屋入面say hi,又話個堆填區係佢個樓盤望過去綠油油好靓,起係d山卡啦地方就就話交通方便,佢都比人咀咒鬧唔少,呃左幾多香港自己辛苦賺錢只想買個過下半世安樂窩既人,佢唔係好人:;pppp:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主,事實你的確打到一舊舊,敘事最緊要簡潔,唔重要既枝節唔駛寫咁多,咁大家都易睇好多

pollytopig    發表於 12-6-6 23:52

大宅

假亦真時,真亦假,說說我的故事

人地都係想大家比下意見啫,睇唔明咪等佢打哂先問囉!唔洗咁話人下話!樓主,你繼續打啦!唔岩睇果d轉去隔離post啦

別墅

引用:唉,真係睇唔過眼,我極少回貼發貼都忍唔住

原帖由 慒餅餅 於 12-06-05 發表
唉,真係睇唔過眼,我極少回貼發貼都忍唔住發下聲。
樓主都係想訴下苦發泄下姐,但就比成班人圍插,又話人 ...
又真係几黑薄嘅.....

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

樓主:長話短說

大宅

樓主,妳若果想繼續妳個故事就(我手寫我心),唔想就好快會沉底,好地地由家事扯到去冇雷公,幾無謂呢,大家唔好人身攻擊好噃

禁止訪問

回覆:假亦真時,真亦假,說說我的故事

子爵府

樓主可能有精神病...思覺失調果種, 佢根本都唔知自己想表達D咩...真係好難頂喎真係葷得一陣陣

大宅

樓主, 以下係我嘅提議:
1. 可能你個心好亂, 加上成件事發生時間好長, 你無法好有條理一次寫晒.
但你寫得出來, 都係想有人睇啫, 依家將件事寫到甩甩卡卡, 當中又一堆9唔搭8嘅嘢, 其他媽咪好難明白你想表達乜.

2. 呢度出post多數3種目的:
一. 尋求認同/安慰
二. 分享經驗
三. 求助/想其他媽咪幫忙諗計
你要知道自己想要嘅係邊種, 就跟住呢個方向行, 中間唔好又轉來轉去, 大家先可以同你有溝通

JJMumMum  仲有第4,呃分  發表於 12-6-7 20:29

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

其實樓主係唔係想表達, 你老公有外遇呀?
前大部份都睇得明既, 不過就要有耐性睇, 因為你好多時打既字, 好多都係同音字, 睇到有些眼花.
我都明白剛生完B, 老公唔係身邊, 又無家人幫手係好辛苦既事. 再加上老公返大陸做野有外遇都不好受.

大宅

我都睇到好頭暈

最後果段,樓主係咪想話佢老公唔見咗個電話,所以借咗同事個電話用,但係當樓主打同事個電話number時,接聽嘅係一個女仔。個女仔問樓主同佢老公離婚未。。。跟住樓主(唔知打邊個電話搵到佢老公)同佢老公問罪。佢老公解釋話個女仔係同事嘅女朋友,佢哋嗌咗交,所以個女仔搵樓主嚟出氣。。。跟住就睇唔明烏

大宅

樓主, 其實你嘅故事講完未? 咁點樣 "假亦真時,真亦假"?

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

珍珠宮

真係睇唔明樓主想表達咩!!!不過睇番佢上年9月的一個POST係話(佢老公去叫雞),反而看了這個就看得明白了!!!!!!!!!這樣的老公真怎能再容忍!!!

panda1985hk  明白~ 我去查返佢上年個post先再睇尼邊= =+  發表於 12-6-7 17:13

珍珠宮

littlewo 發表於 12-6-6 16:18
樓主, 其實你嘅故事講完未? 咁點樣 "假亦真時,真亦假"?

哈哈,我真係完全睇唔明,反而看回佢上年9個的一個POST更清楚咩事!(老公去叫雞)

別墅

大宅

littlewo 發表於 12-6-6 16:18
YUP, 真係好想問點樣 "假亦真時,真亦假" 法, maybe 樓主只係單純表示佢分唔到佢C6 既解釋是真是假??

亦好想知我地知道當事人既高度後, 對了解件事有咩幫助??

樓主有時係寫得幾清晰, 有時又好亂, 不如打好一次過POST 出黎啦, 分下段, 對話用返引號框住, 大家自然睇得清楚又明白~~哈哈~~~

首頁

尾頁

跳至