2012年媽媽會

跳至

首頁
23456...10

尾頁

男爵府

chu.c9 發表於 12-2-9 19:31
嘩牆紙可以好大獲架,我間房之前個天花板勁多發毛黑點,係我忍唔住用漂白水抹咋。不過再換都係牆紙,我覺得 ...

o... 呢樣我又唔知 bor.... 我間睡房都有霉 (乳膠潻), 抹完都仲有一點點.....

大宅

回覆:淘寶戰利品 (BB用品&孕婦側睡枕)

之前係Gmarket訂咗批BB衫,今日收到貨la,質地同吉之島賣d料差唔多,夾衣平均每件$65,都ok滿意嫁。

大宅

戰利品

男爵府

畀面勳章

ZW1117 發表於 12-2-10 10:21
我買嗰 D 唔會好女仔 kaaa, 我唔得呀囡囡由頭 pink 到腳, hehe~

你咁快諗住再生 laaa?

有唸下架, 因為就黎高齡啦, 同埋D fd隔3,4年先生, 講到好似要由頭開始再辛苦過, 湊B野又唔記得晒, 所以如果生多個我會快生架~~

感恩

男爵府

畀面勳章

面包仔 發表於 12-2-10 11:45
戰利品
嘩D衫仔好靚呀 我地係夏天BB, 你都買咁多長袖包埋腳仔o既夾衣o既~~?

不過要$65件都唔平, 香港如果依D質地係咪要貴好多呀?

同埋可唔可以share埋條link黎睇呀

感恩

男爵府

面包仔 發表於 12-2-10 11:45
戰利品

好明顯係 BB 囡 的靚靚衫~~~~

男爵府

chu.c9 發表於 12-2-10 12:00
有唸下架, 因為就黎高齡啦, 同埋D fd隔3,4年先生, 講到好似要由頭開始再辛苦過, 湊B野又唔記得晒, 所以如 ...

d BB 嘢咁貴, 我都覺得生多個先抵番, HAHA~

chu.c9  哈哈我都係咁唸, 除番暈抵D~~  發表於 12-2-10 14:09

大宅

係law,我都驚厚咗d,但d shops仲未換季,但d衫仔又靚有得意,我又忍唔住手揀咗右邊3件比較薄嘅new born夾衣比bb出街時着,其他係冬季衫比bb 6-9個月着。
條link今晚返屋企比你地呀。

男爵府

太 CUTE LAAAA!

http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=14279583110

我會試呢間, 試咗話俾大家知好唔好~~~

男爵府

畀面勳章

面包仔 發表於 12-2-10 12:51
係law,我都驚厚咗d,但d shops仲未換季,但d衫仔又靚有得意,我又忍唔住手揀咗右邊3件比較薄嘅new born夾 ...
如果有D薄D o既款, 留黎夏天開冷氣時畀BB著都OK呀~~

咁又係呀, 依排周圍BB野都減價, 我都問老公洗咪買定BB遲D冬天衫, 不過我老公驚唔識預個size所以就費事買住~~

好呀, 等你條link呀

感恩

男爵府

畀面勳章

依D出街款衫仔都咁平, 好抵呀

不過佢冇人評過唔知D質素點, 如果你試唔好一次過買咁多住喎@@~
感恩

男爵府

chu.c9 發表於 12-2-10 14:14
依D出街款衫仔都咁平, 好抵呀

不過佢冇人評過唔知D質素點, 如果你試唔好一次過買咁多住喎@@~

2月6號先出的新貨, 我都係買少少試下, 其他款有 blogger 讚過, 所以 ok laaaa~~

男爵府

畀面勳章

ZW1117 發表於 12-2-10 14:19
2月6號先出的新貨, 我都係買少少試下, 其他款有 blogger 讚過, 所以 ok laaaa~~
...

6號出, 咁應該好快收貨啦, 咁等你個分享呀~~ 如果質地唔錯, 等我又買定D B女出街衫仔
感恩

男爵府

chu.c9 發表於 12-2-10 14:27
6號出, 咁應該好快收貨啦, 咁等你個分享呀~~ 如果質地唔錯, 等我又買定D B女出街衫仔 ...

你買嗰間 carter 口水肩 得番唔多款揀, 似乎要找過第二間....

男爵府

畀面勳章

ZW1117 發表於 12-2-10 14:36
你買嗰間 carter 口水肩 得番唔多款揀, 似乎要找過第二間....

佢有分別3條link好似都有幾十款口水肩架, 不過佢真係有果D款先有得畀你揀~

不過如果你響依間舖冇其他野想買, 搵其他舖都OK呀因為真係有好多間有得賣 @@~~
感恩

大宅

我今日都在淘寶買了紗巾10條、和尚袍1件、哈衣1件、腳套1件、背心1件、嬰兒帽1件、口水圍4件。(貨品價錢連3個不同賣家送往京港集運的運費)共RMB108.37+(由京港集運送到我公司門口)RMB15,總共RMB123.37
我覺得好抵呀!今次是我第一次在淘寶買野(嘗試下D品質是否OK,每樣買D,如OK之後便可能繼續幫襯,不過嬰兒床上用品我就不會在淘寶買了),所以我之前都有留意百貨公司及嬰兒用品店的貨品,有些和淘寶是一樣的,但價錢貴好多。例如件純色和尚袍香港賣成HKD60-80,但淘寶好多款都是約RMB20-40左右。我會將嬰兒衫洗過先會比BB穿的。

別墅

引用:我一直都好爭扎好冇響淘寶買BB野,唸過就算

原帖由 chu.c9 於 12-02-08 發表
我一直都好爭扎好冇響淘寶買BB野,唸過就算係買都唔會買貼身野,不過有次去花園街見佢賣D BB衫或者口水肩都 ...
我想問喺唔同商家鋪頭買野運費都係分開計同分開送貨嗎,即係大家都係順豐可唔可以凑埋一齊運費會唔會平D,因為我睇中佐五樣野,五樣野都唔係同一個商家咁點算呀.

男爵府

leetsuiwah 發表於 12-2-10 16:12
我今日都在淘寶買了紗巾10條、和尚袍1件、哈衣1件、腳套1件、背心1件、嬰兒帽1件、口水圍4件。(貨品價錢連3 ...

好抵呀!!!! 質量 ok 嗎??

有無 link 分享下呀??

大宅

韓國Gmarket:http://english.gmarket.co.kr/cha ... mp;pos_class_kind=T

頭先啱啱行完hallmark,mothercare同吉之島,見到D夾仔衫同Gmarket質地差唔多的都要成$100-$200一件,真係好貴。hallmark同mothercare D款都話叫靚都算吸引下,但吉之之的款式真麻麻地,咁貴我真係唔捨得買。
另外,mothercare冬季做緊半價,各位靚媽可以去睇下,D款真係好靚又舒服,可以幫BB下年入定D靚靚的出街衫,而夏季衫都出咗La,D打底衫都唔算好貴,BB女衫真係好Q好靚呀,差D忍唔到手入貨, 好彩最後定力夠啫。

男爵府

畀面勳章

leetsuiwah 發表於 12-2-10 16:12
我今日都在淘寶買了紗巾10條、和尚袍1件、哈衣1件、腳套1件、背心1件、嬰兒帽1件、口水圍4件。(貨品價錢連3 ...

我想問京港集運係點落order架? 同埋有冇得幾間舖D貨合單? 你運黎香港個價錢幾抵喎!! 淘點集運如果送去公司, at least都要rmb18啦, 如果好似你買咁多野可能要1.x kg, 咁淘點就收rmb24架啦

同埋你買咁多野個價錢真係好抵, 收到貨可唔可以share下個質量呀~~ 我地集"淘"廣益呀
感恩

首頁
23456...10

尾頁

跳至