跳至

首頁
23456...53

尾頁

大宅

Re: 2001年4月小朋友(媽咪,爹d)Part II 再傾過

Kanax,
恭喜你!幾時預產期?記得要休息多d呀.

Jsmami,
好耐唔見你喇,Justin同妹妹近況如何?得閒入黎講下啦.

大宅

Re: 2001年4月小朋友(媽咪,爹d)Part II 再傾過

Kanax,
恭喜! 恭喜!

伯爵府

Kanax, 恭喜你呀 記住唔好噤操勞,近排天氣轉涼,小心身体呀!

Jsmami: 妳好耐都無留言la,多d上嚟la

蕎鶱媽: 節哀順變 :cry: :cry:
Halloween Party 帶埋妹妹一齊去呀!一齊玩吓la

靖嵐媽,瑩瑩 : 睇咗d相,真係恨c我la :wink:

LENGMA : 妳有係好耐無留言wor,記得多d上嚟呀

大宅

Kanax,

Congratulations and take good care!

Ramomo

男爵府

kanax,

恭喜! 恭喜! 咁你預產期係幾時?

瑩瑩,

唔好意思呀, 我唔去啦, 那天約左我姑仔地 bbq ! 你地玩得開心d 啦!

瑩瑩, 靖嵐,

見到你地d 相好善慕呀! 我而家都籌備梗去旅行.., 不過....只係澳門咋!

大宅

Kanax :

恭喜! 恭喜! 小心保重身體. 好都好開心!

靖嵐 :

靖嵐妹又大個女, 見到你們一家好開心呀! 找個日子聚下吧!

lengma & jsmami :

真係好耐冇見你地啦! 多d 留言.

各位 :

天氣涼了好多, 又流感殺到, 大小朋友要保重身體

別墅

Kanax :

恭喜哂! 保重身體,萬事小心!

另外,而家流感真係好犀利,我大病左2個星期,真係有想死既感覺,我唔敢抱晶晶成個禮拜呀!

大宅

Fannie & all moms,

Take care! Any of you have brought your kids to have the flu vaccination ? Our firm has offered us and I'm still thinking ........

Ramomo

大宅

(個人意見)

我唔會帶花囡去打流感針, 1. 我唔想太多藥响花囡身上, 2. 我睇 news, 越南有個14歲女仔, 已打過流感針, 但都感染流感, 但服食流感藥時發現抗藥性表現, 即表示流感在身體內變種了. 我睇完後, 覺得非必要都不要食藥, 食"純" 在, 到緊要關頭時, 便冇效力了. 而家為有將防流感方法"生活化", 經常洗手, 保持個人衛生, 多運動, 少去人多環境雜地方, 多吃富維他命c 生果, 強抵抗力.

同埋, 全球用來對抗流感藥不足, 留返給一d 真係有需要的人.

子爵府

2018復活節勳章

kanax,

恭喜晒...真係好啦, 一入來就聽到好消息, 小心保養呀, 食多的野, 生個肥肥的細佬/妹妹俾聰聰

花花,

飛船果劇目, 我星期天見到啦, 要等到4月先有的睇, 真係等到頸都長呀

男爵府

各位,
真係好多謝你地!
因為已經計劃左好耐(上年8月開始),到而家至有,真係等到頸都長,開頭好心急,所以一知道都忍唔住話俾大家知,但係唔知點解又無想像中咁開心,仲有d失落添,我老公話可能係d荷爾蒙作怪,希望快d無事啦。
我嘅預產期係出年6月。
聰聰知道我有左都無咩反應,不過佢係想有個BB同佢玩架,可能睇得「小時候」多,我諗佢都會做個好哥哥。昨日下午行行下街佢忽然同我講:「第時BB出世,你抱住BB啦!」(可能因為前一晚講開第日我會抱唔到佢,但daddy都會抱佢,不過有時又會抱BB,我話媽咪都會抱、姐姐又會抱....我仲問佢抱唔抱,佢話驚喎。)

男爵府

Kanax,

聰聰都好可愛喎 , 佢係咪驚自己唔識抱bb呀
咁你bb咪可能同你同一個月出生囉!

至於流感針, 我都冇諗住同我囡囡打, 學花花話齋, 打黎未必有用, 無謂要囡囡捱一針!

大宅

Kanax,

[size=medium]Congratulations!恭喜,恭喜!呢個 topic 好耐都未試過有新成員喇 保重身體 (尤其係呢幾個月呀!)話時話,乜 Jsmami 妳咁快知道 Kanax 下個係"千金"喇?咁快話定比 Charlotte D 衫仔出去?

Lengma,
多謝妳回覆我個PM....小心份工 & 身邊D 小人呀!得閑先留言喇wor...

嵐嵐 21,
乜妳都咁夜 (未訓)?我o岩o岩同老公去戲院睇完套"黑社會"返黎(好耐無同佢拍拖睇戲喇),好彩係用換票証睇(唔洗錢),我個人覺得睇呢套倒不如睇Andy 套"童夢"好過喇

Wendy,
唔洗 c 慕,計劃下囉
  Love your family!

男爵府

Kanax,

恭喜、恭喜、恭喜晒!

男爵府

請問著燕子尾西裝是否要窄身 ?

子爵府

2018復活節勳章

yingying,

re : 寫字, same as Matthew ... he is now writing...一, 十, 土, 王. only

仲有教仔, matthew 而家脾氣好大(發起上來), 真係激死我, 我昨晚先罰完佢企naughty corner... :evil:

LENGMA,

it is so good to have a guy walking with you for past 15 years... 遲的可以celebrate 25 , 30, 35 lar

蕎蕎騫騫媽咪,
so sad to hear 妳屋企人既事,希望你快的可以重拾心情上路

男爵府

KLLP & all

我個仔現在寫字都係寫...一, 二, 三, 十, 土, 王, 口 及田, 英文只係A-F, 數學1-3.
我個朋友個仔寫到"秋""商"了.

別墅

Ramomo,

我公司今日到有得打,不過我仲有D病尾,可能遲D再算!晶晶我唸住唔打啦,因為一濟要針兩次,佢實唔肯!

睇完你地既功課,我想晶晶同Happy仔(同集團不同地方)算係深既學校,佢地英文大楷A-Z上年已經寫完,今個學期寫細楷;數學寫到50,中文已經寫詞語即朋友,秋天,月光等等;每日寫1版中/數,1版英,及worksheet 2-3張。
以我所知下學期要Dictation,不過而家都有同佢串開字,好似rubber, ruler, desk, chair佢都識串啦!
好在佢係nursery已經係到讀,所以佢既進度都唔會好吃力,呢幾日仲要考試,昨日晶晶話比我聽考左普通話口試,今日除左數學paper外,都要考英文口試!

大宅

各位媽咪,

請問你地有冇百佳收據,如有可唔可以比我,因為我想換osim的按摩器.

大宅

hohan,

I have the receitps, how many do you want or is there any limitations on each spending i.e. more than $100, etc.

Ramomo

首頁
23456...53

尾頁

跳至