影視娛樂

跳至

首頁
23456...84

尾頁

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

關仁隱事:「生 B」出陰招封殺勁敵
2011年10月06日
模「生 B」今年書展係威係勢,不過隨着天氣轉凉,佢嘅人氣開始下滑,工作量大減。關仁知道生 B嚟去只係去夜場捽碟,曝光率自然大減,所以佢好擔心冇埋見報機會,跟住好快就冇人記得,所以生 B搏命去出席首映,佢逢請必到,仲逢到必早,慌死冇人影佢相。關仁呢排聽聞生 B出陰招,佢答應咗出席首映之後,會打去電影公司問究竟仲請咗邊個,一知道有模勁敵,生 B就扭計話唔去,因為佢要爭做焦點,仲好自大咁同人講有佢撐場乜都夠。關仁覺得生 B真係自以為是,自己知名度都唔係掂過人,憑乜嘢資格出招封殺人,要贏人不如贏自己先啦。

samieychow  許穎 Phoebe  發表於 11-10-6 13:14
很想知道,追夢的人是如何踏出第一步?

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

關仁隱事:「椰菜」戲院情慾真人騷
2011年10月07日
上個禮拜二關仁個朋友帶埋女伴去數碼港睇《情約一天》( One Day)呢部戲,當佢哋坐喺情侶座位時,發現孤寒風流富豪「椰菜」同個女友就坐喺佢哋隔籬,套戲做唔夠一半,突然見佢個女朋友大半個身伏咗喺佢大腿上,然後見椰菜攞件褸遮住女友上半身,面部表情好享受咁繼續睇戲, 15分鐘後佢女友坐番正,就若無其事繼續睇戲,關仁個朋友都睇到儍咗,覺得銀幕場面都冇現場情慾版咁精采,有時真係服鬼咗椰菜,連開房錢都慳。

「椰菜」= 趙X曾??

子爵府

關仁隱事:「哈囉」縮胸女神唔襟撈
2011年10月09日
好多人都話啲女仔波大冇腦,關仁覺得好多模又真係名副其實冇乜腦,佢哋只識喺大心口上面掛個勇字,個個盛夏都搏晒命,谷盡事業線出位。

專篤背脊
舊年彈出嘅咪神「哈囉」最近瘦身,上圍縮水兼玩封胸,人氣隨即下滑,關仁仲聽聞佢舊年未紅先驕,對身邊嘅助手呼呼喝喝,囂張兼臭脾,仲成日恃靚行兇向老細詐嬌,專篤同事講人壞話。
哈囉仲真係當正自己係女神,家搵佢影張相都諸多要求,仲話自己嚟緊要封胸唔露,關仁覺得佢演技同做人處事都唔成熟,仲腌腌尖尖揀 job做,睇怕好快由宅男女神變神枱貓屎,人見人憎。

「哈囉」= carol

子爵府

關仁隱事:「褲穿窿」食硬大隻妙
2011年10月09日
大家睇「大隻妙」同「褲穿窿」拍拖,由於大隻妙屋企係開金礦嘅,兩人家底咁懸殊,唔少人背後都形容佢哋十足係娘娘同小桂子,但原來大隻妙私底下俾褲穿窿完全控制住,關仁聽講話大隻妙本來同各大傳媒關係都唔錯,但係當日佢決定咗公開戀情後,記者梗係第一時間搵大隻妙講吓戀情,但係點知佢一反常態唔回應,原來係受褲穿窿指使嘅,佢教女友只係回覆同佢老友嘅傳媒,因為咁先可以寫好佢哋嘅戀情,褲穿窿果然係老練好多。

「大隻妙」= 超X
「褲穿窿」= 陳山窿

子爵府

關仁隱事:「施肥」媽媽唱衰毛仔
2011年10月09日
「施肥」如願做咗闊太,但佢嘅舊愛「毛仔」就被佢搞到好鬼慘,因為每次施肥有乜冬瓜豆腐,傳媒都會搵毛仔回應兩句,最慘係毛仔係咁俾施肥個阿媽唱佢係花弗仔,搞到毛仔形象好差,就算佢同「胃胃」拍拖拍到談婚論嫁,都係挽救唔到個形象。其實關仁知道毛仔唔係花弗仔,只係施肥阿媽要斬斷乖女嘅情絲先出毒招。毛仔外表睇落好花心咁,不過佢好鬼專一,同胃胃拍拖多年,無論人前人後都咁恩愛,所以話有時啲嘢真係唔好只係睇外表。

「施肥」= 子琪
「毛仔」= 天明

子爵府

關仁隱事:「大雀」扮大牌乞人憎
2011年10月10日
最近過檔公仔箱嘅「大雀」雖然演技備受讚賞,成為新一代師奶殺手,但佢對人態度就好囂張,同佢合作過嘅演員,講起大雀都鬧爆,話佢成日喺片場扮大佬指生晒,又意見多多,好多工作人員對佢敢怒不敢言,乞人憎到爆。
關仁聽聞大雀對記者都好大支嘢,同佢做訪問要人呆等,打畀佢又話自己唔得閒,仲話自己打緊波唔得閒講電話,叫記者第日先再打過去。關仁覺得大雀都唔係好巴閉啫,咁唔襟撈嘅工作態度,睇嚟就算演技幾好,人緣差勁,喺呢行都好快玩完。

「大雀」= 展鵬

子爵府

關仁隱事:「小蚊」遭已婚富豪搞大肚
2011年10月11日
蛋黃公司嘅「小蚊」一直好得公司器重,皆因佢辦事能力強,一向事業心重嘅佢,上年突然話要去外國讀書,呢個決定令好多人都覺得奇怪,走得咁突然,查實因為佢同內地一個已婚富豪有咗愛情結晶,個肚一日比一日大,真係唔走唔得;所以小蚊只好同老闆請假,到今年初生咗之後,佢先至回歸香港。呢個富豪對小蚊都唔錯,雖然唔係生個慈姑椗,只係添咗個囡囡,但富豪一樣喺香港買咗間成二千萬嘅豪宅畀小蚊,雖然富豪絕對唔會同正室離婚娶小蚊,但對小蚊都算係咁啦,樣樣照顧周到!小蚊雖然明知自己係二奶,但佢家有女萬事足,做嘢都唔似以前咁搏。

「小蚊」= Mani

shop_baby  MANLY=???X文希?  發表於 11-10-11 15:12

子爵府

關仁隱事:「假姐」搵無間道鬥「百科」
2011年10月12日
最近娛圈掀起一片挖角潮,誓做電視大亨嘅「百科」用誠意同大灑金錢向三色台嘅人招手,搞到三色台陣腳大亂。關仁聽聞三色台呢頭加人工留人,嗰頭高層「假姐」同「數字」竟然私底下鼓勵某啲被百科挖角嘅藝人同幕後去見工,同百科見吓面傾吓偈。
不過,假姐同數字咁做法其實另有目的。關仁聽聞佢哋其實係叫啲幕前幕後做無間道,假意應承百科過檔,然後攞百科提出嘅合約返公司研究,再商量對策。三色台咁做法根本打緊消耗戰,佢哋叫班幕前幕後去見工,一於等百科嗰邊淨係約見人都約到頭暈。

「假姐」= 珍姐
「數字」= 620

子爵府

回覆 22May 的帖子

[deleted]

子爵府

關仁隱事:「華陀」背老婆偷嗒人妻
2011年10月14日
紅到發紫嘅「華陀」情緒化係人都知,但佢耍耍滾應該就冇乜人知,佢同鍾意潮着嘅老婆「賢賢」一齊好耐,關仁都以為華陀好專一,原來佢經常滾女,仲同離過婚嘅「阿瘦」玩出火㖭。
華陀同阿瘦係拍苦情戲撻着,阿瘦愛得好投入,諗住華陀會為自己飛賢賢,為咗做正印狂畀壓力華陀;點知賢賢有唔少線眼喺老公身邊,發現有小三時都癲咗,仲用電話不停騷擾,鬧鬼阿瘦搶人老公,阿瘦自知理虧在先,亦怕賢賢一拍兩散爆大鑊,搞到有抑鬱症。華陀最後都返去賢賢身邊,但唔代表唔再偷食,賢賢諗住老公鍾意食散餐,咪隻眼開隻眼閉囉。

「華陀」= 醫神
「賢賢」= 除好型
「阿瘦」= 阿sa

子爵府

請問今日果啲系邊個?

22May  Sorry ... Sunday day off ... 星期一會post番!!  :>  發表於 11-10-17 09:32

子爵府

關仁隱事:「鬼婆」嫌麻煩踢走「細粒」
2011年10月16日
樂壇殿堂級歌后「鬼婆」出名麻煩腌尖,佢之前話開告別演唱會,仲打算邀請好唱得嘅新一代歌手「細粒」做嘉賓。主辦單位見有兩代唱得之人同台演出,即刻舉腳贊成,因為一來可以製造話題,二來又可以吸引年輕一輩買飛捧場。

經理人多要求
不過,細粒嘅經理人亦都唔係易話為嘅人,佢之前已經同「孖仔」搞到對簿公堂,最後不歡而散,點知佢對住大姐大鬼婆依然冇面畀,諸多要求兼麻煩多多,搞到鬼婆即刻發老脾,仲發爛渣話唔同細粒合作。其實咁樣對細粒都係一件好事,始終要對住鬼婆鬥唱,佢兩個嘅級數同功力真係有一段距離,細粒家唔使唱,起碼唔使擔心會唱輸畀鬼婆囉。

「鬼婆」= 杜X莎
「細粒」= GEM
「孖仔」= Solar

子爵府

關仁隱事:「波波」公主病嚇走舊愛
2011年10月16日
「子彈」嘅姨仔「波波」呢輪同富二代「查哥」打得火熱,仲擺出一副嫁硬入豪門嘅格局。不過,關仁聽啲阿太講,話家佢兩個打得火熱,兼且查哥仲細,自然冇問題,但遲啲波波現真身後可能有變數。話說波波之前同「飲品老闆」拍拖,波波同外面講話係初戀,唔知係咪咁,佢當正自己係愛情劇嘅女主角兼千金小姐,要男友 24小時隨傳隨到,約會又唔准遲,老闆成大盤生意,點可以掉低晒嚟拍拖?所以終於都頂唔順斬纜走人。

「子彈」= 子丹
「波波」= 汪圓圓
「查哥」= 蔡加贊

子爵府

關仁隱事:「樣衰」口多得罪「巴巴閉」
2011年10月16日
「樣衰」喺樂壇沉寂咗咁多年,近年改投新公司終於有番起色,嚟緊仲有機會開騷。其實樣衰當年事業發展好好,衰在成日口不擇言得罪人。家樣衰難得有機會開騷,當然瞓身力谷,點知佢又口不擇言,擺咗會做嘉賓嘅「巴巴閉」同「男人婆」嘅緋聞上枱博見報,巴巴閉公司見到好嬲,因為平時佢哋已經好唔鍾意外界拉埋佢同男人婆講,加上樣衰個騷仲要係對家公司搞,巴巴閉公司當然唔多想佢做嘉賓,奈何一諾千金,講咗要算數。

「樣衰」= 蘇永康
「巴巴閉」= 容X兒
「男人婆」= 何CC

子爵府

關仁隱事:「阿珠」保持靚樣靠打針
2011年10月17日
選美出身嘅女藝人,好多都嫁咗入豪門,雖然食好住好,但未必個個都識得保養。不過再婚嘅「阿珠」就好似食咗防腐劑一樣,次次出席活動都俾人讚十年如一日,當大家都追問阿珠保持年輕嘅秘密時,佢只係笑笑口回應。
關仁有個朋友喺城中名人住慣嘅醫院做護士,朋友爆料畀關仁知,佢話阿珠咁靚嘅秘密都係要後天補救,佢隔幾個月就入院打 Botox,次次都吼夜闌人靜低調入院住一晚,然後大清早打針,打完即刻返屋企。不過阿珠老公又真係錫到佢燶,家庭幸福,心情靚又有大把錢使,淨係唔使防小三就少咗幾條皺紋啦!

「阿珠」= 珠OO??

simple430  yes  發表於 11-10-17 16:55

子爵府

關仁隱事:「阿信」博好感孤立「燕子」
2011年10月18日
內地兩大影后「阿信」同「燕子」早排拍戲搞到幾乎喺片場大打出手後,燕子覺得阿信真係欺人太甚,所以已經同好多片商講明,唔會再同阿信合作拍戲,而阿信亦一樣講明,有燕子就冇佢。佢哋兩個下個月要去西藏補埋少少戲,劇組都好鬼緊張,怕佢兩個再出事,所以已經將佢兩個大姐嘅休息室隔遠啲。關仁聽劇組啲人講,幾乎發生開拖事件後,阿信仲要玩孤立燕子行動,成日萬歲博好感,搞到燕子好冇癮,真係睇唔出外表睇落去好有性格嘅阿信,原來都係厲害貨色。

「阿信」= 周迅
「燕子」= 趙薇

子爵府

關仁隱事:「 Crying哥」外母被鬧劈炮
2011年10月19日

「 Crying哥」喺螢光幕上黑白兩道都吃得開,人人都畀幾分薄面,但現實生活同拍劇始終兩回事。
原來 Crying哥同外母大人份屬同事,大家一齊喺三色台打工,不過外母大人喺嗰度做咗卅幾年行政工作,本來仲有幾個月就光榮退休,點知就喺呢個時候嚟咗個新上司,關仁聽聞佢成日喺眾目睽睽下鬧爆 Crying哥外母,話之你係邊個嘅親戚。俾人鬧到狗血淋頭,外母大人覺得好冇癮好冇面,忍無可忍之下,就算差幾個月就可以攞退休金,都唔肯忍落去,決定立即劈炮唔撈, Crying哥亦愛莫能助。

「 Crying哥」= 太明顯係Laughing
外母 = 任職三色台藝員調配組Alice

子爵府

關仁隱事:「陸老闆」沒收飛行哩數
2011年10月20日
「毛毛台」一向睇死演員同幕後嘅人走唔出佢哋手指罅,所以喺薪酬、工時同工作量都刻薄到爆,大家以為最近毛毛台係咁畀「為記」㩒住打,拉走咗一班精英,以為毛毛台會對員工同演員冇咁刻薄,不過有毛毛台嘅員工同關仁呻,話大家都唔敢奢望「陸老闆」會因為呢次挖角潮加大家人工,只希望唔好再刻薄落去啫,但點估到陸老闆家連所有演員同工作人員飛去外地公幹嘅機票所賺得嘅飛行哩數,全部要歸公司所有,就算係商戶出錢畀嘅機票賺番嚟嘅飛行哩數都要沒收,唉,連員工同演員飛行哩數少少下欄都要算到盡,真係服咗佢!

「毛毛台」= 無記
「陸老闆」= 6叔
「為記」 = 王維基

子爵府

關仁隱事:「搭船」擺款唔成攞架丟
2011年10月21日
內地女演員「搭船」係正宗紅褲子出身嘅學院派,出道冇耐就拍咗套香港電影,雖然係小本製作佢都演得好畀心機。之後佢仲憑香港導演「舊橙」套《臭豆腐》攞埋寶島動物獎最佳女主角,自此飛上枝頭開始大支嘢,出入都一大班人左右護航。不過佢終於出事,話說佢最近要為祖國嘅統戰戲嚟香港宣傳,佢二話不說同單位領導人話要 1拖 7先可以出席,單位領導人梗係睬佢都儍,大陸冇嘢叻最叻大石壓死蟹,一道行政命令,一係以後唔撈、一係唔該你聽話,最後搭船只係帶咗一個助手跟身咁大把囉,所以話,呢啲咪面係人哋畀,架係自己丟囉。

「搭船」= 秦海璐
「舊橙」= 陳果
《臭豆腐》= 《榴槤飄飄》

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

22May 發表於 11-10-21 09:41
關仁隱事:「搭船」擺款唔成攞架丟
2011年10月21日
內地女演員「搭船」係正宗紅褲子出身嘅學院派,出道冇耐 ...

好勁...連國內娛樂新聞都知

22May  多謝支持!!   發表於 11-10-21 10:17

首頁
23456...84

尾頁

跳至