烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 我的製成品 [Part 2]

kae,

一次過用兩款酵母整包包,犀利~~

我買果本係$14,你係唔係想要?我呢邊有一間,我可以試下同你去睇下,但我要到星期三先幫你睇到~~

子爵府

Monogram 寫道:
Honney,

我尋日賣就有兩本。

係呀,我望過其他書都無咩特別~~

嘩..咁快又賣晒
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

男爵府

monogram

係呀,係呀,我想要呀,你去開可否幫我買一本呀?? 我知你粗身大細你都係方便先啦。

我今日整呢d包包0既份量好少架咋,真係迷仔型黎,15分鐘唔駛就搓完一個面團啦,所以唔哂時間同好簡單。

子爵府

Kae,

其實銅鑼灣有間賣十蚊咋,但太遠啦,咁岩比我係尚書房發現有,但就貴四蚊,但都係叫抵∼

係呀,天然酵母既包係要焗耐少少,可以用190度去焗的∼

[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

男爵府

Honney 寫道:
Kae,

其實銅鑼灣有間賣十蚊咋,但太遠啦,咁岩比我係尚書房發現有,但就貴四蚊,但都係叫抵∼

係呀,天然酵母既包係要焗耐少少,可以用190度去焗的∼

十蚊都比你搵到,咁犀利,你真係週圍到去喎。

明白哂,唔該。

子爵府

kae,

好呀,我星期三同你去睇下有無得賣呀~~唔好客氣啦~~

迷你包包係唔係比囡囡聽日茶點呀?

子爵府

Honney,

係呀,呢本特別去得快,我見其他類形都仲有~~

男爵府

kae,

好呀,唔該哂你。

迷你包包係諗住比佢明天帶返學校0既,但係而家無哂lu :-( ,一人一個食哂啦,我頭先拿拿聲去整多3個而家發緊呀。

男爵府

[quote]
bybyma 寫道:
Kae,
哇, 好多包包食呀, 你

子爵府

kae,

唔好客氣~~

你好快手呀~~犀利

男爵府

monogram, honney

我一陣想整芝士蕃茄包,如果我將d料放向包入面(比阿女帶返學個件費事佢食到咁"lar fair"),咁駛唔駛向包面剪個洞仔,因我驚d芝士會爆出黎。用tiger都ok啦呵??

重有如果用炸魚柳係唔係要煎熟左先放入包內??

子爵府

Kae,

我通常都係將d饀包响入面架,費時佢食到周圍都係呀真係∼我自己就冇剪LON,我平時都係包tiger 既芝士架∼

唔駛煎熟架∼

大宅

今朝一早試左西梅酵母整左兩個餐包,掛住試味唔記得影相 :mrgreen: 好鬼軟熟,頭先番黎又忍唔住手整左個蕃茄蜜糖腸pizza仔做下午茶,重有提子同合桃muffin

http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

男爵府

lamlam

嘩!! 好得呀你。

子爵府

kae,

我都無剪洞仔嫁,芝士都無爆出黎~~

子爵府

lamlam,

西梅酵母係唔係好正呢?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Honney,

墨魚丸食得呀~~

我頭先買左丸丸本書啦~~

Monogram,

本書剩係講"丸丸"架, 可唔可以POST 上黎睇下本書係點架?
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

lamlam816,

你d包包好正, 你用邊隻芝士架?
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

kae,

Hi Monogram,
Can you help me to get one too !!!! many many thanks !
xx aggie xxxx :-P

大宅

lamlam816,
你又攪掂

首頁

尾頁

跳至