美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

薯餐我都覺得可幫助落磅~但食完就好多嗅屁放

原帖由 nochoice83 於 11-1-20 16:43 發表
咩嚟架...响邊樹有得買呢?

乜食薯餐真係會去水架...點解我琴日食咗一日,今朝响home磅重,仲重咗既...關唔關谷m事呢...

伯爵府

好媽媽勳章

嘩....正呀...賣尖kitchen呀...
原帖由 manyu0826 於 11-1-20 11:59 發表
遲d可以係我新屋度教呀, 我諗住整個20尺U形廚柜, 10個8個人應該冇問題, 哈.....

男爵府

又啱喎...我宜家成日都咁提自己...俾咗咁多錢...要加油
多謝你呀karjo...

原帖由 karjo214 於 11-1-20 17:05 發表
我都只係減左30磅,好多sis減左40-50 or above,佢地重勁,我頭頭都以為自己唔得,但呢到咁多人鼓勵,加上你諗吓比左咁多錢出來,冇成績點對得住自己......個荷包

得的,加油啦!

...

男爵府

你唔講又唔覺,講開又好覺

咁係唔係因為我谷m,所以唔係好落磅呢...

原帖由 on0li 於 11-1-20 17:11 發表
薯餐我都覺得可幫助落磅~但食完就好多嗅屁放

大宅

M時我多數唔落磅or 會重左,m完就好d。至於話食蕃薯,我就冇乜呢個問題,不過我知如果蕃薯唔熟就會。
原帖由 nochoice83 於 11-1-20 17:17 發表
你唔講又唔覺,講開又好覺

咁係唔係因為我谷m,所以唔係好落磅呢...

伯爵府

好媽媽勳章

各位honey
我買左一本書..
入面有提到代糖
我覺得幾有用...所以放左上blog分享
曾有好多人問...咩代糖好
咩代糖唔好
也有答到...

http://hk.myblog.yahoo.com/msl-bk

男爵府

好喎, 夠大呀, 我未來目標係叫老公儲多D錢, 買過一間大D O既屋, 但最重要係個廚房及廁所要夠大

原帖由 manyu0826 於 11-1-20 11:59 發表
遲d可以係我新屋度教呀, 我諗住整個20尺U形廚柜, 10個8個人應該冇問題, 哈.....

男爵府

原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-20 17:14 發表
嘩....正呀...賣尖kitchen呀...

大宅

好媽媽勳章

你依家都得架, 我都係樓換樓之麻

原帖由 JHsbb 於 11-1-21 02:29 發表
好喎, 夠大呀, 我未來目標係叫老公儲多D錢, 買過一間大D O既屋, 但最重要係個廚房及廁所要夠大

大宅

內容實用,好!
今早沒落磅,唉!
昨日忘去見C,因沒收到reminder call,以為只是自己記錯tim...其實昨日輕左見C冇死!下週見,又要再keep住,好,push自己keep到過年!
原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-21 00:16 發表
各位honey
我買左一本書..
入面有提到代糖
咩代糖唔好
也有答到...

http://hk.myblog.yahoo.com/msl-bk ...

大宅

好呀,keep到過年重係好fit 咁見你d姨媽姑姐。

我之前買左個脂肪磅,昨晚上磅見50.4kgs,脂肪去到26% ,如果同米記一樣就正了。我諗住食埋呢個星期的團年飯再整幾餐薯湯,睇吓下次上米記會唔會有新低,最好就10x啦。

原帖由 tomatolala 於 11-1-21 14:30 發表
內容實用,好!
今早沒落磅,唉!
昨日忘去見C,因沒收到reminder call,以為只是自己記錯tim...其實昨日輕左見C冇死!下週見,又要再keep住,好,push自己keep到過年! ...

大宅

進食足夠的蔬果可確保攝取日常所需的抗氧化物,對抗自由基,因此多吃蔬果可延緩衰老,同時亦有助預防上述兩類可怕疾病的出現。 蔬果中的維他命A、C及E便是較為人所熟悉的抗氧化劑,當中的維他命C更加對美容甚為有利,原因它不單是強效的抗氧化劑,同時亦有助製造膠原蛋白(Collagen),使肌膚保持彈性。故此,與其花數千元購買膠原蛋白的護膚品或補充劑,倒不如進食諸如橙、柑等柑橘科水果,以攝取足夠的維他命C。 植物化合物的出處跟蔬果的顏色有密切的關係。橙黃色的蔬果多含胡蘿蔔(Beta-carotene),對提升免疫力及減低患[url=]中風
[/url]的機會有很大幫助,而木瓜、杏脯等便是當中的例子。紫藍色蔬果含花青素(Anthocyanins),是非常有效的抗衰老良藥,藍莓便是當中的例子。白色的蔬果如洋蔥含有大蒜素(Allicin),有效提升身體防禦功能,減少患上傳染病。綠色的蔬菜富含蘿蔔硫素(Sulforaphane),有助對抗致癌物質。而近年較多報導的蕃茄紅素(Lycopene),則被證實可減少前列線癌的發病率,於紅色的蔬果如蕃茄便可找到這種植物化合物。

大宅

哇!好棒呀!
原帖由 karjo214 於 11-1-21 15:01 發表
好呀,keep到過年重係好fit 咁見你d姨媽姑姐。

我之前買左個脂肪磅,昨晚上磅見50.4kgs,脂肪去到26% ,如果同米記一樣就正了。我諗住食埋呢個星期的團年飯再整幾餐薯湯,睇吓下次上米記會唔會有新低,最好就10x啦。

...

大宅

d媽:近日難得見你上來呀! 我看了你的代糖料啦!食得放心些!最近,是我好鐘意飲lemon ginger加Splenda.
各位honey
我買左一本書..
入面有提到代糖
咩代糖唔好
也有答到...

http://hk.myblog.yahoo.com/msl-bk ...

伯爵府

好媽媽勳章

考完試麻...咪可多d上來...多d煮野囉
exam期間...唔好話上來..連煮野也無時間
原帖由 tomatolala 於 11-1-21 17:30 發表
d媽:近日難得見你上來呀! 我看了你的代糖料啦!食得放心些!最近,是我好鐘意飲lemon ginger加Splenda.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

may i know where can buy 瘦腿leggings? thanks!!
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

大宅

原帖由 tomatolala 於 11-1-19 07:45 發表
哈哈!Miss u 呀!咁久唔出來,唔刺激下你,點會蒲頭呀!成功!
你減成點呀?五磅?八磅?

昨日著了瘦腿leggings去水呀,但沒之前兩次咁多!
今早上磅回到112lbs...Yeah...著褲著boots都好鬆動!
前日真的嚇C我,之前果晚已經見116lbs ...

tomatolala:哈哈..我近排成日頭痛又感冒,又要同我個女溫習,都冇時間發表,有時只係睇lu,我都好掛住大家呀....我現家減左都有八磅呀..不過未係理想,因為自己真係跟唔足。睇下大家幾時再有時間食下晚飯啦,上次join唔到妳地

大宅

原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-20 11:42 發表
你要唔要我上門幫你手?
其實如果我上門就...我會幫你地做好個糕
但做好後...要再每底蒸45分鐘的
果部份我就唔會留的了
所以我留的時間唔算好耐...
...

D媽:妳真係好好人呀,唔該妳先, 因為我住係黃大仙同妳比較遠,要妳上門幫我怕麻煩妳,如果可以有多d人一齊學整,妳咪講一次已ok。睇下仲有冇人學????我打電話比妳啦

大宅

原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-20 11:42 發表

me3!!

哈哈..原來大家都記得我呀..真係好開心呀~~

男爵府

我前閱去買左喇, 真係唔錯呀, 返到教會D朋友係咁睇....我買時得返1本

各位honey
我買左一本書..
入面有提到代糖
咩代糖唔好
也有答到...

首頁

尾頁

跳至