自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

天貓 發表於 24-3-13 23:06
啲劇情真係引人入勝,但我絕對相信呢啲故仔會喺現實中發生緊嘅,所以先至會引起咁多人共鳴,個編劇都好犀 ...

拍得好好,我而家覺得羅密歐個監製越來越唔掂,套羅古靈精怪都算,但又唔好睇,我突然諗起陳茵媺如果叫佢演敏奕角色一定差好多,佢唔識做喊戲,好多時得個喊樣喊聲,眼淚都唧唔倒出黎。

珍珠宮

回覆樓主:

頭先有嘢做咁無細心睇電視,想問返d劇情,阿tim點解好似咁憎佢爸嘅?又咩幫阿媽報仇叫爸唔準咁快死?佢唔係好關心佢爸咩?

珍珠宮

she007 發表於 24-3-14 00:12
拍得好好,我而家覺得羅密歐個監製越來越唔掂,套羅古靈精怪都算,但又唔好睇,我突然諗起陳茵媺如果叫佢 ...

個套完全無睇呀

緣份的天空    發表於 24-3-14 12:12

珍珠宮

emilylam 發表於 24-3-13 22:38
善仁最愛那個其實是自己

你講中曬,佢最愛係佢自己,呢個人好自私

男爵府

waic 發表於 24-3-13 22:20
係末有人覺得亞海應該得體地退場呢?講到甘瀟灑,知道自己愛嘅人心入面有另一個,即使明知自己先係第3者, ...

哈哈,我一路睇時都係咁諗,之前有啲話yoyo發癲好難頂,阿tim有外遇都係yoyo做成,阿海咪又係發癲喪鬧

男爵府

薯圈 發表於 24-3-13 22:32
之前有個帖問覺得新抱仔係敢愛敢恨,定狐狸精,睇完今集,覺得佢係敢愛敢恨,好欣賞佢咁嘅個性,係謙謙辜 ...

吓,佢拆散人頭家喎,叫敢愛敢恨?我淨係諗到抵佢死

男爵府

mickeyeva 發表於 24-3-13 22:37
謙謙做善仁呢個渣男, 做得好好!

係佢啲表情變化真係進步咗好多 唔知係咪老婆晚晚同佢特訓呢

珍珠宮

zayma 發表於 24-3-14 00:24
吓,佢拆散人頭家喎,叫敢愛敢恨?我淨係諗到抵佢死

你認真諗下,如果謙謙同yoyo一家係無問題,小三又怎可乘虚而入?拆散頭家嘅真正原因係兩夫妻嘅相處(相愛無問題,兩公婆其實都愛對方) 即使無Mira出現,呢頭家一樣會散。

男爵府

薯圈 發表於 24-3-14 00:28
你認真諗下,如果謙謙同yoyo一家係無問題,小三又怎可乘虚而入?拆散頭家嘅真正原因係兩夫妻嘅相處(相愛無 ...

Sorry,我唔認同,有邊個家庭係無問題?係愛對方既,係想為頭家好既,係愛個囡既應該係積極去解決問題,而唔係美化同合理化小三同出軌,無第三者出現,頭家邊會散!

伯爵府

nice1314 發表於 24-3-13 22:54
係呀,阿Tim 叫佢走就走,湊女就湊女,照顧佢阿爸,仲要求貼錢比佢⋯⋯ 現實仲有冇呢D人呢?好心痛阿海⋯ ...

年青時好愛一個人,真係會愛得咁卑微 冇咗自己

子爵府

天貓 發表於 24-3-14 00:17
你講中曬,佢最愛係佢自己,呢個人好自私

頭先嗰集先知原來emma都唔係佢最愛, Emma同阿海講,其實tim最放唔低嘅遺憾係初戀情人何若雪( 陳庭欣), 乜嘢鍾意白蘭花香氣,其實係因為陳庭欣最鍾意,意思係小說入面寫嘅文字,有D内容係寫tim嘅初戀情人.

TIM同Emma一齊時放唔低何若雪,
TIM同阿海一齊時又放唔低Emma,
TIM內心從來唔可以只有一個女人... 所以Emma先話佢其實冇嬲到阿海。

我睇到即刻吓咗聲,感覺佢對Emma 同個女係家庭責任居多 , 對阿海就直頭係攝時間。

珍珠宮

MC媽 發表於 24-3-14 00:33
頭先嗰集先知原來emma都唔係佢最愛, Emma同阿海講,其實tim最放唔低嘅遺憾係初戀情人何若雪( 陳庭欣), ...

係呀,佢害左幾個女人,我都估唔到,原來仲有個初戀情人何若雪…. 令佢重鍾意白蘭花,即係冇忘記人哋,Emma知道點會冇條刺….. 阿海就真係乜都唔係….最慘嘅小三,呢個善仁真係真真正正嘅賤人解釋咗咩叫做偽君子,真小人點都好過偽君子

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

頭先嗰集先知原來emma都唔係佢最愛, Emma同阿海講,其實tim最放唔低嘅遺憾係初戀情人何若雪( 陳庭欣), ...

所以善仁真係賤人,渣男,YoYo同馬壯一齊好過,唔好同番賤人復合,賤人真係最愛係自己,自私都爆!

大宅

所以Emma睇完小說咁嬲要離婚係除咗有小三,仲發現Tim未忘初戀,佢付出比小三多好多,小三算走得快,好彩冇大肚

珍珠宮

zayma 發表於 24-3-14 00:31
Sorry,我唔認同,有邊個家庭係無問題?係愛對方既,係想為頭家好既,係愛個囡既應該係積極去解決問題,而 ...

relex, 我都係人老婆,唔係小三,亦唔會美化小三。

我只係覺得兩公婆,應該話人與人之間的關系(包括父母跟孩子的感情) 唔係話夠愛就可以解決一切問題,有父母好愛孩子最後迫到孩子要逃離,迫到孩子情緒病,有人太愛另一半迫到對方透唔到氣,什或傷害對方。。。。

愛係相愛關系中其中重要的元素,但同時相處,包容,協調,退讓,諒解 。。。都佔好重要的角色。

我見過相愛但相處唔到嘅伴侶,亦見過未必係最愛,但相處得好好嘅伴侶。愛情,是會隨住時間慢慢會掉淡,唯有透過相處而建立的感情,才能細水長流。

我記得劇中有句對白,大概是不再被愛的才是第三者,兩夫妻嘅感情不是由一張婚紙去維繫,而係用感情去維繫,當感情已沒有,何必勉強在一起做怨偶?不如放生大家。

緣份的天空    發表於 24-3-14 12:15

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

所以話女人真係唔好送上門

珍珠宮

zayma 發表於 24-3-14 00:31
Sorry,我唔認同,有邊個家庭係無問題?係愛對方既,係想為頭家好既,係愛個囡既應該係積極去解決問題,而 ...

x2,同你一樣唔認同

男爵府

回覆樓主:

始終青春無敵,真愛假愛都好啦,個心都唔係度

男爵府

薯圈 發表於 24-3-14 01:03
relex, 我都係人老婆,唔係小三,亦唔會美化小三。

我只係覺得兩公婆,應該話人與人之間的關系(包括父母 ...

其實我唔認同你啫,re乜野lax啫,我都唔明我有邊粒字唔relax 你打咁大段野,重點都係唔岩就放生大家,我好認同呀,但唔代表放生大家就係要出軌呱

男爵府

Tim係才子,才子一定多情,否則如何寫愛情小說。小說,作詞大多數都係自身戀愛經驗。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊