自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

其實我覺得好唔好食,客人自會用腳去投票,食物質素好,價格合理,就自會有人幫襯。

我見到既是,不只一次,次次一有有店舖執,尤其生意唔好既老店,就一定會突然有一大堆人去幫襯,好似送行咁,我奇怪在,一間你平時都無興趣去既店,點解佢話執你先去呢?若你真係覺得佢好,就已會定時去,咁人人都係咁就唔駛執啦。平時唔去,執笠了才湧去,似足平時好日都唔會搵某朋友,但一去到人要走了,就馬上出現,仲要講 ‘真係可惜了’ 呢類說話,你心本來都唔覺得呢個朋友重要(重要就已定時見面問好啦)咁人地走唔走其實不是對你已不重要嗎?但又突然湧哂出來,我會覺得好假

若真係珍惜老店,最直接既就是多幫襯(我會的)而唔係臨走個日才去嗎?以上感受我想講好耐,只是想可能又會被人話我無情咁之類,我份人一向理性多於感性,不喜勿插,純表達個人感受。

男爵府

好舊
環境好暗
再次去食都係為左緬懷逝去既中學時光

伯爵府

polliebb 發表於 24-3-10 11:24
我附近開左間,初時勁多人排隊,我食過一次好一般,覺得麻麻又唔平,唔係好抵,而家已經無人再排隊
...

初時見咁多人排隊食應該唔錯
已經叫件最貴嘅扒,點知勁難食
永冇下次

珍珠宮

虎到金來勳章

moon_o_o 發表於 24-3-10 12:16
初時見咁多人排隊食應該唔錯
已經叫件最貴嘅扒,點知勁難食
永冇下次

鐵板餐仲好啲,我食過一次lunch,要成80幾90蚊一個火腿牛柳意粉,得一片薄過金妹嘅火腿,同一舊細過手掌心嘅牛柳

大宅

raicherry 發表於 24-3-10 00:49
應該係飛鷹,金鷹係朱古力

係喎

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

20年前 星期日 阿仔 去KGV 比賽 成日食

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

彥彥媽咪 發表於 24-3-10 11:44
其實我覺得好唔好食,客人自會用腳去投票,食物質素好,價格合理,就自會有人幫襯。

我見到既是,不只一次 ...

認同jm所講,如果好食唔使結業,放心,BK理性嘅人多過感性,唔會亂插人

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊