時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

SandyKL 發表於 22-11-29 08:31
傳媒與網上平台發功,一直將大話舖陳灌輸,黑化中國,但對宗主國就 慢慢腐蝕人心,用幾十年時間去 ...

其實入咗黃教真係無計,無理由話自己信錯教嘛。
講開西。當日後生同事同我講,好慘呀,“乜果報俾人停咗成仟萬“我話多咩?對面是但一個單位都仟萬以上。
“香港班高官淨係奶,聽大6所謂呢專家“
我話,專家得兩種,唔奶共咪奶西囉。

SandyKL    發表於 22-11-29 15:55

男爵府

weekend 後好似冇乜嘢?

我見有d 如果地方有解封,取消啲不合理措施

希望事態向好方面發展

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

nicelady2828 發表於 22-11-29 10:13
weekend 後好似冇乜嘢?

我見有d 如果地方有解封,取消啲不合理措施

希望啦!
點會無抗疫疲勞?

公爵府

SandyKL 發表於 22-11-28 14:22
一舉牌「自由民主」,就知美國思想滲透。不經歷過2019年黑暴,都唔知幾離地嘅謊言都可以有好多人信。 :igi ...

呢度有群c9信㗎
青少年就話入世未深, 做得c9 更可能係阿媽, 都信先荒謬

伯爵府

回覆樓主:

抗議防疫政策都去到民主,訴求,習近平下台,咩人心知肚明

侯爵府

2024年龍年勳章

https://www.youtube.com/watch?v=tV7oTRCUG_c

珍珠宮

ChingYee123 發表於 22-11-28 18:26
我媽之前都有同大陸親友聯絡,佢地都話政府動不動就封鎖,好討厭!

但頭先阿媽又話大陸親人鬧爆依家班搞事 ...

今日先知大陸有白X革命

但係3年啦,成日封區,防疫已政治化,人都癲

子爵府

ilovehuman 發表於 22-11-29 08:48
咁請問唔防疫啲小朋友,長者同埋唔打得針嘅人靠邊個保護佢地呢,物極必反,如果冇防策就一定死更多嘅人架 ...

我淨係知道如果我被人過度防疫困咁耐,我都會反抗. 唔通一世忍?忍到大陸放寬一日,我唔係你呢d順民做唔到

每日咁多人死,因為唔同原因死. 點解你淨係focus 呢個病到?呢個topic 講左好多次唔想再討論

琥珀宮

回覆 ocarebear 的帖子

內地唔清醒佔少數,廣州可能地近香港,2019年事件比較清楚,所以知道係外省來搞事,所以有人鬧返班白紙黨。

香港食毒果食到溫溫燉燉。

水晶宮

SandyKL 發表於 22-11-29 15:59
回覆 ocarebear 的帖子

內地唔清醒佔少數,廣州可能地近香港,2019年事件比較清楚,所以知道係外省來搞事 ...

黃絲上去搞事都幾滑稽,唔識唱“團結就是力量”,用港普叫口號

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

琥珀宮

ddkaka 發表於 22-11-29 16:05

...

遺憾未能在現場,不過北方人比南方人團結,呢樣就親身在場體驗過,唔俾本地人
打到七角一皮都算佢地有運嘞。

已刪除用户

侯爵府

ddkaka 發表於 22-11-29 16:05

...
有片有真相

水晶宮

MrBeast 發表於 22-11-30 11:02
有片有真相

https://youtu.be/73rLpo6MBeM

https://youtu.be/SEdP_1mchsg

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

鄧炳強:有「再次顏色革命」雛型 
執法人員必嚴正執法

保安局局長鄧炳強表示,觀察到社會不穩定的徵兆,過去幾日有大專院校及街頭,以紀念烏魯木齊致命火警為名,試圖煽動針對中央的活動,使用統一的道具,在2019年出現過的積極份子亦有參與。他認為事件並非偶然,是有高度組織性,當局發現有人在網上作號召,在不同社交平台策動有關活動。

鄧炳強說,留意到有「再次顏色革命」的雛型,有人刻意去找出社會矛盾事件,然後煽動分化,組織他人上街,並以大專院校為基地,用相同道具;下一步會推出抗爭手冊、主題曲,再製造大量假消息、假新聞抹黑中央、政府及執法人員,及後再佔領街頭,再出現大型暴動情況,令社會一片混亂。

他強調,如市民不想社會重回2019年混亂不堪的狀態,就必須防範於未然,而社會剛從疫情復常,希望市民有維護國家安全的責任,雖然年輕人愛國及有理想,但不應被人煽動作出危害國家安全的事情,應譴責一切破壞社會安寧、暴力及危害國家安全的行為,大專院校的管理層亦有責任防止校園再次淪為黑暴基地。

他又指出,有人表示拿紙張出來抗爭不會有事,但有關人士刻意淡化,因為圖謀是想顛覆政權,不少紙上寫著領袖下台、獨裁、革命等字眼,全部都可能違反國安法。他提醒年輕人不應被煽動,否則可能要承受法律後果,亦不論身份是否內地學生或傳媒等,在法律面前人人平等。

鄧炳強強調,執法人員必定會嚴正執法,又警告另有圖謀的人士,任何危害國家及香港的事情都不會得逞。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1677819-20221130.htm

侯爵府

alau2021 發表於 22-11-30 14:12
鄧炳強:有「再次顏色革命」雛型 
執法人員必嚴正執法

有班鬼祟物體竟然自動自覺走入時政開帖就知咩事啦,以為入時政講就好安全

公爵府

Lilyforest 發表於 22-11-30 16:15
有班鬼祟物體竟然自動自覺走入時政開帖就知咩事啦,以為入時政講就好安全
...

以為BK係中大?法外之地?
無論係自由廣場定時政都係網上討論區

水晶宮

...

香港都冇乜人肯演啦,演咗幾年反中已經入晒戲,宜家突然要演愛國關心同胞,太多內心戲喇,起碼要加多幾個飯盒先有人肯彩

公爵府

...

保安局長鄧炳強表示,有人在不同社交平台,包括反華爲主社交平台,借悼念火災為名,試圖策動針對中央的活動,當中有 2019 年反修例事件的積極分子,形容行動有高度組織性,是「再次顔色革命的雛形」,批評有人死心不息危害國家和香港安全,刻意利用社會矛盾事件為藉口,希望「集氣」煽動分化,並以大專院校為基地,組織他人上街,指若不想香港重回2019年不堪狀態,一定要防患於未然。

公爵府

ddkaka 發表於 22-11-30 16:37
香港都冇乜人肯演啦,演咗幾年反中已經入晒戲,宜家突然要演愛國關心同胞,太多內心戲喇,起碼要加多幾個 ...

得10零個智障出嚟舉白紙,白紙革命變白癡革命

首頁

尾頁

跳至