自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

海逸實用率高D.

子爵府

海逸校網好啲,個海冇咁臭

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

一定係奧運,旺中帶靜,搭一個站去南昌就係屯馬線,搭多個站去荔景就係荃灣線,如果觀塘線就可以搭一程小巴(2-3分鐘),又或者行10分鐘出油麻地站,生活配套有奧海城1,2,3期,行10鐘去旺角大街市,仲有個櫻桃街公園

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

SandyKL 發表於 22-4-10 14:48
唔係吓話?成日撞見靈車,住過果頭十幾年,唔多覺喎。

而且靈車又有咩問題?冇咗靈車唔通用地鐵運屍體? ...

真是好好笑㗎!d人一定係住紅磡殯殯對面d舊唐樓先會成日撞到靈車。又或者唔知紅磡有幾大。

另外,奧運(即大角咀)都有殯儀館㗎!

我唔係話君港唔好,但是要客觀d。
(仲有,留意管理費好甘)。

子爵府

回覆樓主:

講方便其實兩邊差唔多,奧運站只係過中環果頭方便
不過俾我都會揀奧運d樓,紅磡太舊了

珍珠宮

其實紅磡現在有三鐵優勢,今年尾還會有沙中綫,以交通計應該較奥運更方便。

伯爵府

回覆樓主:

兩邊都keep住睇樓,買樓講緣份,又要合眼緣

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

Moonlight819 發表於 22-4-11 13:21
其實紅磡現在有三鐵優勢,今年尾還會有沙中綫,以交通計應該較奥運更方便。
...

同意, 紅磡其實發展好好,話曬都好而中心地段,又近海旁 水路陸路 港鐵幾綫都方便

海逸同君匯港我都同時買過,當時我揀住海逸望海單位 君匯放租

坦白講 奧運站當年就升值好,而家唔知好耐冇睇嗰邊, 住我就真係覺得麻麻,唔太鍾意 反而覺得唔方便吊腳,人口密集

海逸 旺中帶靜 ,自成一角日日行海皮公園有小朋友其實好正 ,行過黃埔乜都有 ,其實都好近,尤其有幾座經商場落去就係大百佳

海名軒都住過,反而唔鍾意, 太高望嘅海景好似飄浮喺個海中, 好似話風水上唔係咁好,但地點相對方便
睇下你想要啲咩,樓嘅質量都係奧運站嗰邊好啲,海逸亦升得比同區黃埔慢但住真係幾舒服

男爵府

Nannymui 發表於 22-4-10 11:55
兩邊返工返學差唔多時間

兩邊都方便,比你會揀買邊個屋苑?

咁多人選奧運。。。就算係住奧運地鐵上蓋我都唔覺有幾方便喎,依個站除左去機場香港站果d 之外其實係吊腳。。因為唔喺主線上面,奧運仲要有好多個屋苑感覺上好密集。
我會prefer 海逸,有高級感,去黃埔又近

琥珀宮

evip 發表於 22-4-11 12:51
真是好好笑㗎!d人一定係住紅磡殯殯對面d舊唐樓先會成日撞到靈車。又或者唔知紅磡有幾大。

另外,奧運(即 ...

海逸距離殯儀館區有大段距離,同埋果邊一出車就可以行條小小隧道過九龍灣果邊再入沙田火葬。

住港島多數係北角香港殯儀館出殯,有幾何係九龍出殯,過港島火葬,就算有,為數都唔會多。

呢個唔會係唔選擇海逸嘅理由囉。而且我以前工作地點就近香港殯儀館,時時經過果處。唔會介意靈車,冇靈車就大鑊嘞,唔通好似啲僵屍片咁跳去火葬場?

私樓,尤其越豪華私樓,管理費一定貴,何文田私人富貴屋苑,會所好靚,新開盤時都5千幾一個月,依家唔知有冇加到添。一分錢一分貨。

水晶宮

回覆樓主:

奥運帝柏,打8号風球仲可以不用打傘落商場逛(仲分分鐘有嘢食),君匯港/紅磡海逸豪園完全唔得!

如果覺得海逸行去黃埔站唔遠,其實奧運行去旺角站亦唔遠,以坐車計,旺角站比黃埔站方便好多!

珍珠宮

其實呎價已經反映帝柏好過海逸

珍珠宮

重覆

珍珠宮

重覆

珍珠宮

重覆

珍珠宮

重覆

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

SandyKL 發表於 22-4-11 13:53
海逸距離殯儀館區有大段距離,同埋果邊一出車就可以行條小小隧道過九龍灣果邊再入沙田火葬。

住港島多數 ...

君滙港有室內泳池+地鐵公司管理,管理費係堅。 所以順帶提一提樓主啫

珍珠宮

好媽媽勳章

lovelyjimjim 發表於 22-4-11 13:47
咁多人選奧運。。。就算係住奧運地鐵上蓋我都唔覺有幾方便喎,依個站除左去機場香港站果d 之外其實係吊腳 ...

唔⋯我親戚住海逸,唔覺得有高級感,可能佢一直無裝修(租的),內籠真係比較殘,大堂都舊

伯爵府

ckmammy 發表於 22-4-10 14:56
海逸同殯儀館嗰邊有一大段距離,點會撞到呀?

得啖笑, 海逸已經近馬頭圍, 同大酒店有成一公里距離。

講近, 阿文田豪宅天鑄得500米距離仲近。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

如果每日返工坐巴士路程,是專登兜入去大酒店樓下,咁一定見到靈車喇,否則我日日在黃埔和海逸,真係唔見有靈車喎,尤其是港鐵出入和私家車出入的居民。

首頁

尾頁

跳至