自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

ppsfung 發表於 20-6-1 15:11
回覆 NGASZE626 的帖子

M2跟 Physics, 數學都有關系,如果不時好有興趣就不要選M2了。

多謝你的意見
傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

NGASZE626 發表於 20-6-1 14:58
阿仔好驚自己讀唔掂M2
我話我以前讀完A.Maths後覺得幫到數學科
我諗M2都可以幫到數學科

咁你又白左 d 我唔夠膽咁講呀, 怕個女咬我

m2 唔係 真係難成咁, 係花你時間

我哋今日last day表已交塵埃落定
總有離別的時候

大宅

2018復活節勳章

Chowying 發表於 20-6-1 15:22
咁你又白左 d 我唔夠膽咁講呀, 怕個女咬我

m2 唔係 真係難成咁, 係花你時間

我仔學校要考埋第二次試先派位
7月頭考,7月中交表

你女學校咁快交表,今年考左幾多次試?

傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

子爵府

好媽媽勳章

NGASZE626 發表於 20-6-1 15:43
我仔學校要考埋第二次試先派位
7月頭考,7月中交表

我仔學校, 已响停課期間online交左表了

大宅

2018復活節勳章

NamB 發表於 20-6-1 15:47
我仔學校, 已响停課期間online交左表了

請問你仔今學年考左幾多次試?

子爵府

好媽媽勳章

NGASZE626 發表於 20-6-1 15:56
請問你仔今學年考左幾多次試?

兩次, 第一次上年11月, 第二次今年3月.
但派位要今年7月考埋第三次才派

侯爵府

畀面勳章

NGASZE626 發表於 20-6-1 11:02
佢未有方向
如果佢肯操數係可以嘅
最怕佢懶散

我女都係今年選科,佢就聽師姐講,選咗m2,佢就好清楚將來方向,所以我冇權比意見

大宅

2018復活節勳章

NamB 發表於 20-6-1 16:01
兩次, 第一次上年11月, 第二次今年3月.
但派位要今年7月考埋第三次才派

你哋係停課期間考試?
我哋只係上年12月考左一次
下個月頭考第二次
考完第二次試先交表
大概下個月尾會知結果

大宅

2018復活節勳章

PW530 發表於 20-6-1 16:06
我女都係今年選科,佢就聽師姐講,選咗m2,佢就好清楚將來方向,所以我冇權比意見 ...

咁佢數學科成績係咪幾好?

侯爵府

畀面勳章

Chowying 發表於 20-6-1 14:15
我女揀左 phys Chem econ m2

我女phy chem bio 三科,佢最好係phy 竟然唔選擇,選bafs chem bio,師姐教路,我冇得比意見

子爵府

好媽媽勳章

NGASZE626 發表於 20-6-1 16:07

你哋係停課期間考試?

係呀, 在家考, 但將呢次考試分數, 佔全期比例降到好低, 第一次及第三次考試分數比例會提高

大宅

2018復活節勳章

PW530 發表於 20-6-1 16:13
我女phy chem bio 三科,佢最好係phy 竟然唔選擇,選bafs chem bio,師姐教路,我冇得比意見 : ...

真係有主見唔使家長擔心

侯爵府

畀面勳章

NGASZE626 發表於 20-6-1 16:08
咁佢數學科成績係咪幾好?

我女對呢科鍥而不捨, 唔可以話好有鍾意,但係佢好鍾意挑戰点都要做到,全校頭個班

子爵府

好媽媽勳章

NGASZE626 發表於 20-6-1 16:17
真係有主見唔使家長擔心

我仔都係自己諗好晒, 自己揀

大宅

2018復活節勳章

PW530 發表於 20-6-1 16:20
我女對呢科鍥而不捨, 唔可以話好有鍾意,但係佢好鍾意挑戰点都要做到,全校頭個班 :fu ...

咁佢選M2絕對應付到

侯爵府

畀面勳章

NGASZE626 發表於 20-6-1 16:17
真係有主見唔使家長擔心

可能女仔成熟啲啦,不過都唔可以由得佢,半收半放,有時都反叛

大宅

2018復活節勳章

NamB 發表於 20-6-1 16:20
我仔都係自己諗好晒, 自己揀

我仔選左2科,剩低1科有啲猶豫
新高中課程我唔熟俾唔到意見所以上嚟問吓

大宅

2018復活節勳章

PW530 發表於 20-6-1 16:23
可能女仔成熟啲啦,不過都唔可以由得佢,半收半放,有時都反叛
...

係囉,我仔仲未有明確方向

子爵府

好媽媽勳章

NGASZE626 發表於 20-6-1 16:26
我仔選左2科,剩低1科有啲猶豫
新高中課程我唔熟所以俾唔到意見所以上嚟問吓
...

我仔已經預左第3科會drop左佢

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

PW530 發表於 20-6-1 16:13
我女phy chem bio 三科,佢最好係phy 竟然唔選擇,選bafs chem bio,師姐教路,我冇得比意見 : ...

phys d 人成日話難,唔啱女仔 好影響人揀 科,好彩我女自己揀 phys 的, 將來覺得辛苦唔會咬我
總有離別的時候

首頁

尾頁

跳至