自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

老陳皮 發表於 20-4-16 21:01
咁你快啲告我啦,唔使急最緊要快
原本樓主一個純粹輕鬆吹下水既post, 都會有人講到要告誹謗咁嚴重: ...

阿姑, 你講言論自由吖嘛, 我問你言論自由係可以隨意發up瘋咩? 如果係咁就冇誹謗呢項法律, 邊個字講我要告你?

咁你話言論自由, 言論自由唔分公眾人物同大眾㗎嘛, 咁我話你老公去滾, 洗唔洗要你老公係公眾人物呀?

純粹輕鬆吹下水, 一詞兩意你所講嘅聽聞咪吹水囉! 你想像出嚟嗰位識好多圈中人嘅朋友有幾單勁料爆未? 冇呀?!

我一開頭都係同你輕鬆吹水話聽聞你老公中五百億3T同你買起迪士尼樂園, 係邊個壓力大d? 你係腥港人但我唔係腥港人囉sorry.

"己所不欲勿施於人"你真係唔識解, 我今日先知呢句原來都要分公唔公眾, 我係同你講緊己所不欲勿施於人, 你做唔到就做唔到喇, 食得鹹魚抵得渴係

珍珠宮

老陳皮 發表於 20-4-16 21:01
咁你快啲告我啦,唔使急最緊要快
原本樓主一個純粹輕鬆吹下水既post, 都會有人講到要告誹謗咁嚴重: ...

食得咸魚抵得渴係啱, 不過你話有言論自由吖嘛, 咁即係你老公唔洗係公眾人物我都可以講你老公出去滾.

我做乜要鬧你老公去滾? 我真係冇鬧你老公去滾, 你講得人老公, 人地講你老公, 言論自由吖嘛! 你老公去滾又唔係洗我嘅錢去滾, 又唔係我傷心, 我鬧你老公

言論自由係你講嘅, 怪我呀?你再諗下"己所不欲勿施於人"諗吓包唔包公眾人物? 唔知邊個蠢呢?

哦! 原來你都想徐子淇幸福嘅 , 信網友眼睛係雪亮嘅

水晶宮

kat_l2 發表於 20-4-16 17:55
諸葛紙皮果個係搵代母生 所以要去外國接返黎
Dx Dx幫洗米華生左個女 你哋留意下佢ig成日有個侄女既相 但其 ...

咁點解Dx Dx同Mandy待遇差咁遠?!唔通Mandy係真愛?

禁止訪問

公爵府

kat_l2 發表於 20-4-16 17:55
諸葛紙皮果個係搵代母生 所以要去外國接返黎
Dx Dx幫洗米華生左個女 你哋留意下佢ig成日有個侄女既相 但其 ...

點解要揾代母生?

公爵府

KTKTKT5 發表於 20-4-16 00:07
仲有係話徐子淇成日要捉住個老公放閃係為做比d野花睇, 整容著衫要扮娜姐. 諷刺佢扮幸福, 又話佢好慘呀!老 ...

好寫實强烈對比的生活

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

禁上發言 發表於 20-4-15 21:13
流過劉德華

咁都有人信

珍珠宮

老陳皮 發表於 20-4-17 11:14
係呀,言論自由呀,你係咁咒我老公去滾,我最多都係話你有精神病,睇你平時鬧人唔使本,應該冇男人肯要:ha ...

你想象出嚟嗰個識好多娛樂圈人嗰個fd冇其它勁爆料過比你, 咁你都係無中生有, 如果我係咒你嘅, 你都係咁咒人啫, 你都幾好笑, 你無中生有人哋就話我都係輕鬆吹水/言論自由, 人哋想你知你咁唔啱, 就用你老公做比喻, 你就癲左咁, 你鬧我老公, 你咒我老公, 你精神病呀! 你睇心理醫生啦! 一輪潑婦罵街.

如果你覺得我係又咒又鬧你老公嘅, 你覺得有hard feeling, 請你諗吓你所講嘅人哋都會有hard feeling, 如果你都係堅持徐子淇係名人, 佢嫁有錢佬, 自己攞嚟嘅! 老公去滾, 不論名唔名人, 人哋都會傷心.

記住人善天不欺, 善有善報

首頁

尾頁

跳至