婆媳關係

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

cheechi 發表於 19-7-3 19:16
你不如即刻通調走d 錢,例如做定期?

D錢我同老公都有份,好難呀

男爵府

人妻一號 發表於 19-7-4 10:47
D錢我同老公都有份,好難呀

反正佢話下年先買咪做1年定期攞,好合理。你都識講錢你係有份咪係淨係佢一個的

複式洋房

人妻一號 發表於 19-7-4 10:44
我都係咁話,我姑奶仲要未結婚,唉,我地結晒婚,下一部就係買樓生仔,係都我地急D買樓啦。點解會好意思問 ...

d姑奶永遠都只會諗自己, 自私精。。。

我都有個自私,厚面皮,扮窮的姑奶,仲有個大洗99, 唔生性姑仔。好在c6都會顧左自己頭家先,但我好驚佢心軟,所以我會自己儲私已錢。 就算加人工,出bonus 都講少一半,有錢自己儲起,唔會放甘多落聯名戶口。囝囝的日常洗費,都會係聯名攞返,仲會攞多少少。。。

以前我同c6係唔會計得甘清楚,升職加人工都會好開心同c6報喜,依家唔會啦。為左防備c6一家,錢要睇緊d~

寶石宮

2023年兔年勳章

人妻一號 發表於 19-7-4 10:44
我都係咁話,我姑奶仲要未結婚,唉,我地結晒婚,下一部就係買樓生仔,係都我地急D買樓啦。點解會好意思問 ...

唔夠錢但夠膽落訂買姑奶屋

大宅

回覆 kinjanleung 的帖子

嘩,你好叻呀

大宅

回覆 kinjanleung 的帖子

其實你c6一家又係點嫁

男爵府

人妻一號 發表於 19-7-2 23:53

聽左各位jM既意見,我終於忍唔住同我99講唔會借,我叫99自 ...

姑9層樓寫你地名,還曬咪轉番比佢,起碼系自己名

你地同姑9一人一半

D錢真系你地,佢唔還都無計,真系焗住借,做d保障你地既野,寫埋你地名

純粹意見

子爵府

佢識先斬後奏,你都可以嫁
帶你c6 去睇樓嚇嚇佢先

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 人妻一號 的帖子

我唔會放棄0的錢囉~
你C6甘,我更加會睇實0的錢,
一個唔好聽,離左婚,只有錢同你最親~
我會即刻上樓,姑奶既野,叫姑奶自己攪點佢,難聽0的講,我同姑奶無血緣架,
點解可以焦恥到甘~
你快0的買樓啦~

別墅

人妻一號 發表於 19-7-2 23:53

聽左各位jM既意見,我終於忍唔住同我99講唔會借,我叫99自 ...

點搞呀!
唔好比姑奶得逞呀!啲錢放係邊啊?你c6可以在銀行私下拎咁大筆錢出黎而無需要你同意?
你快啲去買左樓先啦!你姑奶殺到埋身,好恐怖!你c6點睇都似會心軟

大宅

kinjanleung 發表於 19-7-4 11:29
d姑奶永遠都只會諗自己, 自私精。。。

我都有個自私,厚面皮,扮窮的姑奶,仲有個大洗99, 唔生性 ...

哈哈,你就係我呀媽成日講既偷家補家女人點都要有私己,唔比老公知,私己我都有儲開,不過自從今次我宜家都開始識防備C6一家

大宅

Wongbbbbbbbb 發表於 19-7-6 00:15
點搞呀!
唔好比姑奶得逞呀!啲錢放係邊啊?你c6可以在銀行私下拎咁大筆錢出黎而無需要你同意?
你快啲去 ...

錢放係聯名,不過我都睇得好緊,自從上次同C6嘈完,我又同左奶奶表明唔借,暫時無動靜,好彩
希望C6諗得通,之前有位jm講得岩,佢得罪佢家姐好過得罪一個陪佢過世既人

大宅

little06 發表於 19-7-5 09:52
佢識先斬後奏,你都可以嫁
帶你c6 去睇樓嚇嚇佢先

成日去睇喇宜家

大宅

PhoebeChan333 發表於 19-7-5 07:12
姑9層樓寫你地名,還曬咪轉番比佢,起碼系自己名

你地同姑9一人一半

呢個方按未傾過一陣姑9話不如一齊住都唔知點好

男爵府

人妻一號 發表於 19-7-6 00:53
呢個方按未傾過一陣姑9話不如一齊住都唔知點好

而家系借錢喎,寫借據無咩力,唔還唔通告佢咩
但去到錢又要借出去,層樓一定要有你地名,甘樣真系當投資啦!

唔洗借,當然最好啦!

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

人妻一號 發表於 19-7-6 00:50
錢放係聯名,不過我都睇得好緊,自從上次同C6嘈完,我又同左奶奶表明唔借,暫時無動靜,好彩
希 ...

我係你就會嚴厲的同C6講:如果你陏我們的買樓基金Or私下借錢比姑奶就離婚,絕不妥協。

複式洋房

人妻一號 發表於 19-7-2 12:15
講左4次唔借,已經講到明我地都要買,但佢見你仲未買,仲死心不息成日問,又話爭幾多,又話落左訂,唉:pit ...

唔好理佢,最後決定權係自己度,講真呢筆錢我自己都有份儲,點解要借俾你姑9先?你姑奶都應該知道你都想買樓,如果佢係諗你地感受的話就唔應該再問你地借,特別係佢以為佢自己係家姐,唔係大Q哂,我都有權唔借俾你,你c6話遲d買樓唔緊要,但你都要同佢聲明唔好借俾姑奶先,樓睇定d再買唔緊要,但自己一定要為自己利益去爭取!

複式洋房

人妻一號 發表於 19-7-6 00:50
希 ...

好彩你戶口係聯名,自己都有個保障,如果佢最後決定要借俾佢姑9的話,就同佢講明,只借佢果一part,你果part要保留!

大宅

san3330365 發表於 19-7-6 19:22
唔好理佢,最後決定權係自己度,講真呢筆錢我自己都有份儲,點解要借俾你姑9先?你姑奶都應該知道你都想買 ...

我之前都有同c6講過,一定唔可以,我C6就成日講宜家唔幫姑9,以後有咩姑9唔會幫我地我地岩岩結婚下一步一定係買樓,就係諗我唔明點解姑9會問得出口,仲要三番四次其實係咪個個姑9都一定煆自己細佬,有時其他好多野搵我c6著數我已經好睇唔過眼,不過小事我唔理,但今次我會企硬喇

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

人妻一號 發表於 19-7-6 20:04
我之前都有同c6講過,一定唔可以,我C6就成日講宜家唔幫姑9,以後有咩姑9唔會幫我地我地岩岩結 ...

個個姑奶係咪一定蝦自己細佬?我呢邊係
所以我都企得好硬
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁
23456...7

尾頁

跳至