想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

....妳係咪想話我呀????
但我真係唔知有冇機會呀, 99唔比人攪佢個kitchen架...
到時我要整, 一定不時 比妳哋, 問長問短呀!

原帖由 fishballbaby 於 09-5-7 11:27 發表
happyday

雖然整粥仔比較繁複,但是,對於一個媽咪嚟講,是一種樂趣,當bb大口大口好開心地吃粥仔這份滿足感,是難以形容的,杜c9响整粥仔方面是最有心得。

從整粥仔的心思,就可以反映出媽咪愛子之心,就好似杜c9咁,大家要好好學習 ...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

緊係唔係喇! 我只係覺得杜c9平日忙住返工,但係對整粥仔好有心思,覺得杜bb好幸福,相信就算杜c9唔响屋企,杜bb亦感受到媽咪對他的愛呀! 事實上,我好多時都係向杜c9偷師的。

各位,母親節快樂!

原帖由 高齡產婦 於 09-5-7 11:32 發表
....妳係咪想話我呀????
但我真係唔知有冇機會呀, 99唔比人攪佢個kitchen架...
到時我要整, 一定不時 比妳哋, 問長問短呀!

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

話時話, 佢真係好有心機呀, 我哋真係要好好向佢學習呀!

原帖由 fishballbaby 於 09-5-7 11:41 發表
緊係唔係喇! 我只係覺得杜c9平日忙住返工,但係對整粥仔好有心思,覺得杜bb好幸福,相信就算杜c9唔响屋企,杜bb亦感受到媽咪對他的愛呀! 事實上,我好多時都係向杜c9偷師的。

各位,母親節快樂!

...

男爵府

我到時都要請教下杜c9先~
得我一個湊小肥肥,想假手於人都唔得啦!
QQ媽,
收到PM喇!THANKS~

原帖由 高齡產婦 於 09-5-7 12:01 發表
話時話, 佢真係好有心機呀, 我哋真係要好好向佢學習呀!

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

Good afternoon!
今朝太忙講唔到早晨添!

大宅

可唔可以俾一俾董醫生d資料我呀,我想去睇佢呀!

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

沙田電話:26032123
尖沙咀電話:27221712

原帖由 OmOm 於 09-5-7 13:44 發表
可唔可以俾一俾董醫生d資料我呀,我想去睇佢呀!

大宅

原帖由 HappyDay2008 於 09-5-7 13:47 發表
沙田電話:26032123
尖沙咀電話:27221712

thanks ar .....
我未睇過家,想問係咪要book好耐家?
剛想要bb,第一次去睇,要book d咩?

侯爵府

董醫生係專門看不育的,第一次去睇董醫生都要排幾個月至半年,你係唔係試左好耐無BB先,如果你只係想準備生BB,就去看其他婦科醫生會快D有得睇。

原帖由 OmOm 於 09-5-7 13:55 發表

thanks ar .....
我未睇過家,想問係咪要book好耐家?
剛想要bb,第一次去睇,要book d咩?

別墅

我返來啦﹗bb 26號順利出世,好開心呀,依家努力學習做奶媽﹗

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

恭喜晒呀~~!!

原帖由 CKChan 於 09-5-7 14:57 發表
我返來啦﹗bb 26號順利出世,好開心呀,依家努力學習做奶媽﹗

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

噚日見咗余醫生啦,仲見到bb係男定女添
可以去我個blog到找答案......

伯爵府

CKChan,
恭喜晒呀, 我今朝都諗緊, 唔知妳生咗未呀?

Boris好得意好精靈呀! 加油呀奶媽, 唔好好似我咁渣呀!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

恭喜哂!!

伯爵府

依家即刻去.....

原帖由 ZZSLEEP 於 09-5-7 15:16 發表

侯爵府

我都去探左你個Blog!

原帖由 ZZSLEEP 於 09-5-7 15:16 發表

侯爵府

恭喜!恭喜!BB好精靈呀!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我都去左zzsleep個blog度八掛完喇
嘻嘻

侯爵府

高齡,

講開奶媽呢份工,我都無做奶媽差不多三個月,但係我發現自己間中仲會有D奶水出,咁係唔係正常架? 我無食過回奶丸,係唔係要食過回奶丸先會無奶。

原帖由 高齡產婦 於 09-5-7 15:18 發表
CKChan,
恭喜晒呀, 我今朝都諗緊, 唔知妳生咗未呀?

Boris好得意好精靈呀! 加油呀奶媽, 唔好好似我咁渣呀!

伯爵府

oh, 咁即係妳都幾好奶水喎...
我冇呀...一向都冇物...所以我姑奶嗰時問我, 冇餵人奶, 又冇食收奶湯水, 有冇谷胸...sorry喎, 我一d都冇, 咩事都冇發生過一樣! 當然, 一初用手按, 都係會有少少, 但真係冇咩反應囉!

原帖由 HappyDay2008 於 09-5-7 15:40 發表
高齡,

講開奶媽呢份工,我都無做奶媽差不多三個月,但係我發現自己間中仲會有D奶水出,咁係唔係正常架? 我無食過回奶丸,係唔係要食過回奶丸先會無奶。

...

首頁

尾頁

跳至