自由講場

跳至

首頁
23456...19

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 畀面勳章

yuensiu 發表於 18-7-9 00:06
係呀,我開通左就delete返張卡出黎

好呀,唔該

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

感謝各位教授,剛剛成功開通中國錢包,上個月返大陸玩,買左支Rio飲,掃佢qr code 有紅包

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

Android PLAY STORE應該用什麼字眼搜尋?
衹見WECHAT不見WECHAT PAY,
怎樣分港版wechat pay定中國微信支付?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

goldpiglet 發表於 18-7-9 00:58
Android PLAY STORE應該用什麼字眼搜尋?
衹見WECHAT不見WECHAT PAY,
怎樣分港版wechat pay定中國微信支付 ...

同一個app黎! 不過要人比1封人仔利是+ 綁信用咭先會開通埋大6錢包!

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

回覆 cattz288 的帖子

謝謝(*^ω^*)

大宅

Hello, 可否發一個人民幣紅包給我? 我要上大陸兩個禮拜, 本來諗住早少少上去當地銀行做戶口, 但剛剛見到你們的對話, 就想問問有冇人可以幫忙一下...thanks alot.
shingjai

子爵府

yuensiu 發表於 18-7-9 00:02
想問咁支付寶用唔用得呀?

用得,但我見人人都係微信支付

公爵府

TPMummy 發表於 18-7-8 21:23
真係諗唔到去那裡搵人轉$1人民幣利是俾我:)
對方都要有人民幣戶口嗎?

淘寶商戶肯

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

shingjai 發表於 18-7-9 01:09
Hello, 可否發一個人民幣紅包給我? 我要上大陸兩個禮拜, 本來諗住早少少上去當地銀行做戶口, 但剛剛見到你 ...

pm你呀

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

Janetboyyan 發表於 18-7-9 06:45
用得,但我見人人都係微信支付

唔該晒 因我入左$落支付寶,諗住用唔晒可以淘寶時用埋佢。

大宅

回覆樓主

唔好意思,我想問想有個大陸支付寶acc係咪要再d/l過一個大陸支付寶?定係可以用香港支付寶切換賬戶都得?
PS無大陸户口,諗住有時返大陸可以用下!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

babacat 發表於 18-7-9 08:29
唔好意思,我想問想有個大陸支付寶acc係咪要再d/l過一個大陸支付寶?定係可以用香港支付寶切換賬戶都得?
P ...

兩個app黎, 要分開dl
放下自在

公爵府

ilikethis2005 發表於 18-7-8 20:55
岩岩去完廣州長隆,好多凈係可以用wechat或者支付寶,無⋯真係好煩。

旅遊區喎?

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

水晶宮

babacat 發表於 18-7-9 08:29
P ...

睇52樓

大宅

dasy 發表於 18-7-9 00:36
感謝各位教授,剛剛成功開通中國錢包,上個月返大陸玩,買左支Rio飲,掃佢qr code 有紅包
...

請問你返大陸用什麼上網?

大宅

ddkaka 發表於 18-7-9 09:03
睇52樓

我有香港嘅master同visa信用卡,但無大陸嘅電話卡同銀行,係咪都要d/l個大陸支付寶?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都想知

水晶宮

babacat 發表於 18-7-9 09:10
我有香港嘅master同visa信用卡,但無大陸嘅電話卡同銀行,係咪都要d/l個大陸支付寶?
...

dl個大陸支付寶,做認證後就用得,要上到網先用到手機支付,平平地出張中聯通日租卡,¥6月費,500M 1蚊,用先扣錢

水晶宮

...

大陸支付寶唔駛綁香港信用卡,去找換店增值或搵朋友轉錢比你用就得

珍珠宮

...

大陸支付寶入回鄉證同掃樣就認證到。
之後搵找換店入$就用得

首頁
23456...19

尾頁

跳至