夫婦情感

跳至

首頁
23456...8

尾頁

別墅

rayhong9 發表於 17-12-16 20:14
樓主問得好明顯想俾機會老公。

其實只係15/16~~~我到而家都無乜點同佢講過野!

別墅

ashbbcheng 發表於 17-12-16 20:56
如果個男人真心知錯想改又有小朋友,俾次機會啦,痛真係好痛,信任亦要花好長的時間重建,但人誰無過。當 ...

就係因為我唔知道下一個會唔會都係甘!我就係諗緊呢樣

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我自己忍受唔到 我會離婚
如果我又比唔到佢想要既野佢 又協調唔到 咁無謂拖住大家唔放手

如果我有需要 而我老公又非有病而性無能 日日拖我
咁我不排除 我會放生大家 性雖然唔係全部
但都算係婚姻或生活中既調味品
我接受唔到我既婚姻變成雞助

平淡既生活唔一定就係雞助黎

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

tommysai2541 發表於 17-12-16 16:38
佢平時好顧家~~好錫我!我無諗過因爲我成日拒絕佢而甘樣對我真係諗都無諗過?
...

一個人成日比人拒絕 個心點愛遲早都變灰心
你解決唔到個問題 你就決絕D 唔好拖住大家
今日係埋一齊 但都係拖住拖住 再過多幾年所有愛都磨哂時 到時就可能唔駛諗回頭 仲浪費青春

人可以因為懷孕而忍住個性慾

但自己個老婆/老公 日日訓係隔離而無得食 成日比人拒絕 其實都會諗 係咪大家已經無愛 得番責任
係咪自己已經唔再吸引對方

無錯你受傷好似好大咁 但個傷口你有份整出黎
你應該冷靜諗下 唔好放大件事住 諗下你地之間既問題先

大宅

tommysai2541 發表於 17-12-16 22:44

樓主你話我執着保守都係咁講?呢啲咁既雞蟲叫佢有咁遠死咁遠?一次不忠根本就不止一次當我傻瓜?

大宅

tommysai2541 發表於 17-12-16 22:44

係,唔會知,但俾左機會,可能大家改變,大家更明白,關係比從前更好。我明白你感受,我也無法預測將來C6會否再有小三,但係經歷過最痛,我知自己可以應付,現在努力左,將來冇遺憾。分開左,痛唔會即刻冇,也會有陰影,當然,若個男人唔好好珍惜,亦要放過自己

子爵府

回覆樓主

做女人真慘 個死佬唔溝通自己叫雞到老婆發現 又係老婆受罪 其實都幾多女人唔大食 我諗樓主拖都係因為生活攰而並非唔想滿足隻佬 慣左懶咪拖 隻佬又唔浪漫 好難有動力

D佬又有無倒轉諗女人做同等既事接唔接受到?倒轉嫌唔浪費搵另隻佬又得唔得?

其實夫妻之道要坦承 大家講出難處 好老土 但真係要講 唔好以為對方明白 知

樓主比次機會佢 如果平時對你不薄 大家約法三章 check緊d佢 亦要睇佢有無誠意改 電話電腦全部要check 同時自己都要改善 再發現先離婚

別墅

小豬澄 發表於 17-12-16 23:15
一個人成日比人拒絕 個心點愛遲早都變灰心
你解決唔到個問題 你就決絕D 唔好拖住大家
今日係埋一齊 但都係 ...

我想等我冷靜落黎先再傾下大家既未來係點!錯我知道唔係個體而係雙方都有問題~而家既我好害怕掂到佢!佢死都要拉住我隻腳唔俾我走!我好心軟我唔知將來會點!

別墅

ashbbcheng 發表於 17-12-16 23:54
係,唔會知,但俾左機會,可能大家改變,大家更明白,關係比從前更好。我明白你感受,我也無法預測將來C6 ...

你現在同老公關係點樣?好過之前嗎?

別墅

bobo88hk 發表於 17-12-16 23:58
做女人真慘 個死佬唔溝通自己叫雞到老婆發現 又係老婆受罪 其實都幾多女人唔大食 我諗樓主拖都係因為生活攰 ...

佢話同我約法三張,唔會再有下一次佢話自己好後悔點解會甘做好害怕失去我、但我會諗害怕失去點解會去禁鐘!我唔知道下一步點做!好亂

別墅

stella^^ 發表於 17-12-16 23:22
樓主你話我執着保守都係咁講?呢啲咁既雞蟲叫佢有咁遠死咁遠?一次不忠根本就不止一次當我傻瓜?
...

我都覺得唔止一次!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

tommysai2541 發表於 17-12-17 00:43
我想等我冷靜落黎先再傾下大家既未來係點!錯我知道唔係個體而係雙方都有問題~而家既我好害怕掂到佢!佢 ...

而個世上無話無左邊個會死
當問題出現時 你係諗住解決個問題 定 逃避個問題
離婚都同樣係父母 可以共同撫養孩子
最重要係問下你個心 原諒比放手更難

建議你地去做下婚姻輔導

伯爵府

回覆樓主

佢錫個女咪比次機會佢囉
不過你都唔好拒絕佢了
驗完後同佢傾下
慢慢令大家開心返

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係好難決定, 但如果俾次機會大家, 咁就真係要回歸番個核心問題到, 有需要就搵下輔導!

大宅

tommysai2541 發表於 17-12-17 00:44

關係是好過以前,不過我C6問題不單是小三,有小三前已有其他野呃我,已經不能信任佢了

別墅

tommysai2541 發表於 17-12-17 00:44

我朋友就話佢地感覺比之前close,男嘅多咗自己報告行蹤,會影相send 比我fd 睇,公司嘅野多咗同佢講,呢d 我fd 係冇要求男方做,係男方自發性,希望可以持續下去

別墅

joejoelove 發表於 17-12-17 10:46
我朋友就話佢地感覺比之前close,男嘅多咗自己報告行蹤,會影相send 比我fd 睇,公司嘅野多咗同佢講,呢d ...

希望會係甘啦但係發生幾耐~?

男爵府

tommysai2541 發表於 17-12-16 22:40
我會盡量配合下!

做愛慘到要??太誇張吧

別墅

回覆樓主:

樓主要自己清楚明白可唔可以完全忘記 因為你今次係真真正正聽到佢出去鬼混 如果你要原諒佢 再同佢一齊 做嘅時候會唔會諗番起佢同第二個女人呢個情景呢
我有個親戚 男嘅喺大陸返工好幾年 女嘅喺香港 有一次女嘅發現男嘅出去逢場作興 男嘅想做好多嘢補救 初頭起番埋一齊 但係女嘅接受唔到 佢曾經出軌 夜晚瞓覺一合埋眼就擔心老公係唔係出去鬼混 真係放唔低 結果離婚 過幾年後大家都再婚啦 不過佢哋冇細路

複式洋房

回覆樓主:

樓主.叫雞有一次一定會再有下一次.你冇俾佢佢就咁樣.你有冇諗過你十月懷胎嘅時候佢有冇做過?我同我老公都係27歲.有個5歲小朋友.因為我同媽咪住.好多時都會因為有屋企人/照顧小朋友影響性生活.但好多野都係大家互相協調.兩個人一齊有性有愛,但絕對唔會係性行頭先卦?而且需要大家互相配合.如果佢真係愛你佢會顧及你感受.絕對唔會行到今時今日呢一步.你同佢一齊12年的確好難捨難離.但係你仲後生.好老實講你仲要聽埋佢哋搞嘢嘅過程.就算他日你原諒佢你都唔會再俾佢掂.個心一定會有芥蒂.到時候你會比之前更加唔想俾佢.咁嘅情況你認為佢唔會重蹈覆轍做同一樣野嗎?你要好好考慮清楚..重新振作 加油.

首頁
23456...8

尾頁

跳至