夫婦情感

跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

Winky106 發表於 17-12-14 17:44
冇錯,捱過呢關我就冇野再怕!
我想信佢既惡夢好快會開始,希望趕得切送呢份聖誕加跨年大禮俾佢
係真的, ...

加油

男爵府

加油呀~新既一年,新開始....惡夢好快就完結

大宅

Winky106 發表於 17-12-15 09:59
係呀,我都係咁諗,佢想保住個牌,要前途既就唔好再玩野

真係衰到無人有,呢d人正一垃圾不如.

樓主,我好少留言.但睇到,都想留言支持你.

為母則強,你令我諗起台劇既犀利人妻,越戰越勇.

無錯,我都認同你拎得佢越多錢,現實既問題就會好快出現.一闊三大.除非小三係玩真愛啫,新鮮過後咪一樣要面對好多問題.

我諗烏龜絕對都無諗過你出牌先.,上到經理仔就學人x妻棄子,一朝得志語無倫次

加油呀.Winky,好好保重身體,過兩日涷,你同仔仔都要著多件衫.

繼續update近況,想講咩繼續係到講,起碼一定有人會應你..

大宅

回覆 keikwanbb 的帖子

好認同, 佢真係一朝得志語無倫次, 但根本就唔係d咩成就...
個女人都係睇表面野而痴埋去, 你講得冇錯, 現實問題好快會出現, 係真愛既佢地咪慢慢捱

突然好驚自己一個人入院生b, 係咪之前高估左自己會handle到
而家肚越來越大, 再想像到時既環境, 見到身邊媽媽個個都有老公陪住, 唔知自己情緒會點....

公爵府

Winky106 發表於 17-12-15 12:50

好認同, 佢真係一朝得志、語無倫次, 但根本就唔係d咩成就...
小三可能係好勝心強,並非真愛。我朋友之前老公有小三,小三講明要鬥到我朋友離婚,佢先會放手,果真我朋友離婚了,不久個小三亦離去,男的就兩邊都無。船到橋自然直,唔好諗咁多,就算你c6係你身邊又點吖,你見到佢就諗起小三,咪仲激氣,e家咁未嘗唔係好事。加油呀!

侯爵府

好認同, 佢真係一朝得志、語無倫次, 但根本就唔係d咩成就...

你生b/坐月期間有無安排咗D咩幫吓自己呀?

大宅

回覆 amber-darling 的帖子

生b....工人睇住大仔, 爸爸同我去醫院又唔係咁方便, 可能都係自己一個
坐月....淨係訂左d薑包沖涼, 想訂月子餐但好貴, 仲有訂少少薑醋自己食, 炒米茶包, 全部都係要等拎到佢錢先訂得
我餵人奶可以慳返d錢, 照顧bb工人都有經驗應該冇問題
係擔心自己情緒, 自己都預計唔到

大宅

Winky106 發表於 17-12-14 19:41
我真係一有咩update就周圍搵人講,同你地講,講到我自己都唔知有冇重覆,有時真係講到開始冇感覺,你地唔 ...

我一直有睇,但冇留言,樓主加油呀,我地唔會覺得煩架,有咩就盡數心中情啦,我早兩星期心情都好差,都係多得呢度啲 jm 同我傾吓計,有時真係唔想同身邊朋友講咁多,嗰隻衰野已經唔直得去留戀,記住對呢啲人唔好手下留情呀!!十萬個支持你,個肚越黎越大,有時行開行埋要買吓 BB 野,想搵人幫你攞,可以搵我幫手,你住邊區呀?

大宅

2018復活節勳章

Winky106 發表於 17-12-14 15:42
又一個為小三拋妻棄子的衰男人
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20772612&fromu ...

你没有患难就永远不知道有些真情有多可貴,你没有付出,就永远不懂得有痛才有幸福,你没有执着,就永远遇不到柳暗花明又一村的惊喜,你放不下,就永远不会懂得輕松其实很快樂,你不去爱,就永远不懂得爱与被爱才是真正的爱情,你没有勇敢,就永远不懂得成功原来只須仅仅再多一步。

大宅

=Susan= 發表於 17-12-15 14:41
我一直有睇,但冇留言,樓主加油呀,我地唔會覺得煩架,有咩就盡數心中情啦,我早兩星期心情都好差,都係 ...

好感動,你地真係好有心,但我唔想太麻煩你地呀,聽我呻,陪我傾計,一齊鬧佢我就滿足架喇!真係十萬個多謝你地!

男爵府

路過,見到呢個POST, 因小三離婚了.仲有20個月小朋友, 加肚裡面6個月未出世BB.
女人真係好勁,無論是小三或是正室, 情已逝, 就要分離.

我是結婚前,同男友拍左好耐拖, 到結婚年齡,怎樣都要一同結起來.終於結左.

你覺得回復單身好自在, 同我成功結成婚的一樣,
同一是簽一張紙的快樂.

其實你有這決定,2公婆出現小三 (相信大家都有責任)
然而最受害的是小朋友.
希望你能好好教育佢.
不要發洩在他們身上.

大宅

Winky106 發表於 17-12-15 14:25

生b....工人睇住大仔, 爸爸同我去醫院又唔係咁方便, 可能都係自己一個
睇到好心痛,,,

爸爸睇仔仔,工人陪你去生,會唔會好d? 話哂女人,會唔會好d?

大宅

Winky106 發表於 17-12-15 15:21
好感動,你地真係好有心,但我唔想太麻煩你地呀,聽我呻,陪我傾計,一齊鬧佢我就滿足架喇!真係十萬個多 ...

唔麻煩架,有需要就出聲

大宅

回覆樓主:

搵個熟少少朋友陪,如係你朋友知道這情況,一定願意,始終情緒都會有起伏

男爵府

Winky106 發表於 17-12-15 14:25

前一段時間就追開你的舊post,好佩服你的勇氣。你睇下有冇的女親戚陪你入院生BB?如有需要幫手,可以揾我,我剛剛離職在家,都得閑的。

大宅

其實果個moment, 除左老公, 邊個陪都冇咩意思, jm你地明的...
況且陣痛緊時果個樣我都唔想俾其他熟人見到....
希望第二胎真係會快d啦, 我第一胎25個鐘

大宅

回覆 趙華 的帖子

感謝感謝!!

男爵府

我的育兒心得勳章

唔洗擔心,到時痛到咩都唔記得,淨係記得要平安帶個女來呢個世界,唔會諗係賤男的。

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

樓主加油,好明白妳既心情,曾經我都遇過人渣同第三者,就當上天給我們一個考驗,風雨過後就會見到彩虹

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

樓主, BK都算幾多人睇, 你又POST過你先生做邊行, 咩職位, 因住小三知你步棋, 你會蝕章, 而且你就黎上庭, 我唔識會唔會有影响, 不過最好唔好將自己諗法講哂出黎

首頁
23456...11

尾頁

跳至