夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 女人既婚外情??

向一個不愛自己的人身邊一世!你咁心??既然得不到快樂…!不如早D打算早D再為自己同BB博多鋪,博一博都有50/50唔博咪對住佢一世!努力! :mrgreen:

別墅

我都係咁話...

民房

Re: ??

Tip Tip, 毛毛虫

睇完你內容, 開始真係要想清楚自已想點, 好複雜的一個問題, 我吾離婚, 因為好不容易, 其實, 如果吾係發現bk有個咁topic 比我呻吓, 我無想過張自已處景講出嚟, 反正都講咗啲, 而又有人關心, 我吾講清楚會好奇怪點解我吾離婚.

重記得我post咗第一個message時好痛苦同個第三者say no. 佢真係好好, 同好喜歡我, 佢吾係第一個追我, 正如我所講, 跟本我生活就如單身一樣, 我用三年時間去學會吾再等我老公開門鎖匙聲, 由佢應允每天不會遲過11點回家, 到我完全放棄, 中間佢不斷say sorry, 又不斷飲醉酒, 同吵吵鬧鬧, 我已經準備好, 對佢已心淡, 可惜我有個仔, 如果無一定離婚, 個仔會好吾開心解點我吾倍佢, 佢咁细吾會明, 如果我同第二個一齊佢更加吾開心, 呢啲係一個難題, 可能已習慣咁多年同個仔生活, 有時老公早返, 要安排個仔先, 如果吾係佢會係房細細聲cry, 比我發現咗好心疼, 所以到現在的佢(A君)出現時, 我同佢say no. 吾想我快樂倍上我個仔傷害. 最重要係嗰次老公話要離婚, 佢say sorry, 因為公司好煩同時飲咗酒, 所以咁講, 我叫老公不如吾好咁辛苦, 現在已足夠, 佢話有我係佢身邊佢一定要比多點兒我地又吾係無機會同能力, 我feel 到老公重視我, 可惜佢吾識愛我同個仔, 無論我點講佢都吾明, 個仔現在點想佢話吾重要, 大個仔佢就會明. 至於我, 老公話比多啲空間同自由我, 做什麼都可以, 正如我所講, 只要我要佢做一定比到, 但當然要你覺得佢偉大, 佢遷就你, 你重想點, 我其實要愛, 我要一個每天放工一齊回家吃飯, 看電視, 放假三個齊去玩. 佢咁難先有今日成果, 點叫佢放棄. 佢有好多苦衷, 又多理由, 如果吾放棄現在, 跟本停不下.

毛毛虫
其實老公現在每天只訓幾個鐘, 四點回來, 早上照返工. 可以一星期, 一天不停睡, 又佢可以吾洗訓, 同時佢最近有偏頭痛, 好利害, 現在咁樣點可以只顧自已開吾開心, 我想我需要時間想下一步要點做,

洋房

如果要試要改要傾都做過, 2個人都日日視而不見, 仲打打罵罵既, 點解唔比多一個機會自己.

o弟錯男人, 做錯決定都唔需要陪上自己既一生呀
如果認真咁諗過係唔合適既, 分開都未必係一件唔好既事

仔囡既然都得唔到baba應付出既愛,
咁比一個機會自己都等於比仔囡去試下有一個父親

大宅

我一定唔會,佢都唔可以,我嫁得比佢就絕不再受其
他人溝,但如果佢比我知佢"越軌"咁就886.好絕ho!

別墅

Moon

我知道你會有很多苦衷,一下子你未必能夠全部講哂比我地知.但end up 我只係想你同你個仔生活得開心,同時有個男人能夠鍚你地, 對你地好.....有時有d野局外人未必完全能夠明白,只有你自己同個仔最清楚.
我只係想你無論選擇邊條路都好, 最緊要係諗清諗楚. 因為呢個係你同個仔的終身幸福. 千析唔好麻木去忍耐 & 忍受..知道嘛....

複式洋房

[quote]
tiptip 寫道:
Moon123,
我情況和你差不多,惟一不同就是我現時無諗過接受第三者。我和我老公結婚四年,亦係由佢好愛我,到後來我因BB出世,忍受不了再和佢爸爸一起住而和佢搬走後,他可能因內疚而大家開始時時吵架,至現在我們的感情已變得十分淡。

我同佢又因為佢阿媽嘈,我諗最終都冇好結局,永遠都係我煩,我錯,亦無傾落去 :-| :-|

別墅

moon

近況如何呀???

別墅

moon

近況如何呵??

別墅

近況如何呵??

別墅

moon

近況如何呀???

子爵府

睇完你
神呀,請允許bb黎到我身旁!

禁止訪問

別墅

K.K. NG
其實COCO講得好啱, 你第時個仔知道你咁委屈, 佢一定唔會開心, 佢都希望你能夠生活得開心架嘛.

其實你同老公既問題係唔係因為第三者呀??

子爵府

CoCo & 毛毛虫:

別墅

K.K. NG

衰D都要講句, 真係恭喜你, 因為同一個冇感情既人一齊生活真係好痛苦. 而家你可以開開心心同個仔過新生活. 記住一句長痛不如短痛.

子爵府

毛毛虫

多謝你,我會重新好好咁生活!

雖然係長痛不如短痛,但話晒都十年感情,點可能話忘記就忘記呢!

別墅

K.K.NG
唔好客氣! 十年感情真係唔少野, 既然己成定局, 就好好計劃下同仔仔日後既生活啦.
K.K.NG 寫道:
毛毛虫

多謝你,我會重新好好咁生活!

雖然係長痛不如短痛,但話晒都十年感情,點可能話忘記就忘記呢!

子爵府

Re: k人既婚外情??

毛毛虫

我會

大宅

moon,

我都有你地一樣既case.不過睇完甘多媽咪既分享後,都覺得一定要保護自己既家庭,唔可以比人甘容易拆散!

cml123

首頁

尾頁

跳至