親子旅遊

跳至

首頁
23456...8

尾頁

伯爵府

purplechung 發表於 17-7-21 20:22

http://www.visa.com.hk/platinum/concierge/

即是我在Hk打800 900 781就可以揾佢地幫手訂日本D野?

侯爵府

Bellemami 發表於 17-7-21 20:26
即是我在Hk打800 900 781就可以揾佢地幫手訂日本D野?

大前題當然是要有白金信用卡, 打去講低你想訂咩, 之後會有email confrim

伯爵府

purplechung 發表於 17-7-21 20:42
大前題當然是要有白金信用卡, 打去講低你想訂咩, 之後會有email confrim

thx

珍珠宮

purplechung 發表於 17-7-18 17:49
3-8/July/2017 主要玩: 大阪(USJ)/ 京都(清水寺及伏見稻荷) / 大阪周遊卡二天遊
2大2小 (兩個女分別8及12歲 ...

http://www.gotrip.hk/itineraryguide/japan_guide/kyoto_guide/清水寺維修-日本-京都/

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/44ovr-7HIqw

京都清水寺
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

purplechung 發表於 17-7-21 12:21

就係無, 轉晒桃, 只得呢檔買有草莓大福見幾靚, 所以買 ...

日本冬季時候才是草莓當造的季節

侯爵府

wai001 發表於 17-7-21 21:42
http://www.gotrip.hk/itineraryguide/japan_guide/kyoto_guide/清水寺維修-日本-京都/

係, 我都唔記得提大家清水寺本堂維修中, 當然是有點可惜, 但去京都無理由吾去清水寺, 我都有入去行, 如果一天走晒幾個景點的人, 應該無時間入去逛, 其他地方都無影響, 附近影相都幾靚, 我地由清水寺步行回酒店, 途經二年坂, 三年坂, 八坂之塔, 花見小路, 京都感覺與大阪好吾同, 我幾鍾意京都

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

purplechung 發表於 17-7-19 17:53
仲有自己帶浴衣和服去好方便, 只係個頭無人地set得咁靚, 起碼吾駛掛住還衫時間, 其實套衫是大女P3時學 ...
嘩! 勁呀! 原來私伙野~真係無諗過帶去喎
多謝分享~
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

purplechung 發表於 17-7-21 22:12

係, 我都唔記得提大家清水寺本堂維修中, 當然是有點 ...
我都好鍾意京都, 感覺好舒服
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 17-7-22 11:29
嘩! 勁呀! 原來私伙野~真係無諗過帶去喎
多謝分享~

都係咁岩之前買落唔好晒! 香港有幾何會再著, 京都玩兩天, 可以著兩次

男爵府

purplechung 發表於 17-7-21 17:50
我都係刨網先知道HP是指 Harry Potter.
Harry Potter And The Forbidden Journey in 4K3D 哈利波特禁忌之 ...

Thanks your share ❤️

大宅

purplechung 發表於 17-7-19 16:06
我在klook買, 在關西機場或難波換卡
全線旅遊活動 買滿$1,000即減$150 - 夏日熱賣優惠碼 "KLKSUPERTHU" ...

請問在klook的門票,包括周遊卡和USJ 門票,只可在機票或難波換?能否在電腦上print out?

侯爵府

chun媽 發表於 17-7-22 16:09
請問在klook的門票,包括周遊卡和USJ 門票,只可在機票或難波換?能否在電腦上print out?
...

周遊卡只可在機場或難波換領, 出示手機barcode換領便可, USJ門票及周遊卡我都是從電腦print out, 用打印本感覺穩陣的, 手機壞左或有問題就麻煩
使用方法klook寫得好清楚

珍珠宮

回覆樓主:

如在京都時間,不妨去嵐山一趟

https://youtu.be/KZPzlrTi7_8

大宅

回覆樓主:

請問京阪電車都可以到klook買?

侯爵府

wai001 發表於 17-7-22 17:06
如在京都時間,不妨去嵐山一趟

謝謝推介, 朋友都問我去吾去嵐山竹林, 不過今次真係無時間。
以前只會去泰國及台灣, 總覺得去日本消費昂貴, 但今次4人去大阪6天, 共用HK$21,000左右, 今次無咩時間購物, 所以都唔係用左好多錢, 與我上年聖誕去芭提雅費用差不多, 所以我覺得好平, 不久將來應該會再去日本

侯爵府

chun媽 發表於 17-7-22 17:18
請問京阪電車都可以到klook買?

klook唔見有, 要在關西機場, 只供遊客購買
http://www.keihan.co.jp/travel/tw/tickets/special

大宅

purplechung 發表於 17-7-22 18:44
klook唔見有, 要在關西機場, 只供遊客購買
http://www.keihan.co.jp/travel/tw/tickets/special

明白,謝謝

大宅

回覆樓主:

請問yokoso的票,去程可在機場買,回程可以在哪兒買呢?

侯爵府

chun媽 發表於 17-7-22 20:32
請問yokoso的票,去程可在機場買,回程可以在哪兒買呢?

只有去程, 沒有回程。
我將大阪周遊卡放在最尾兩天, 搭到去難波轉南海電鐵到關西空港成人920yen,小童半費,我覺得ok

首頁
23456...8

尾頁

跳至