懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 girls27 的帖子

為了家庭, 我會盡力...慳家, 愛護BB同家人

大宅

mrsleunglee 發表於 17-1-4 14:47

為了家庭, 我會盡力...慳家, 愛護BB同家人

加油,十卜

複式洋房

多謝, 大家都要加油呀^^

複式洋房

lilychan929 發表於 17-1-4 13:05
我都係4月聯合

你預產期幾時阿?到時可以交流下

大宅

回覆 mrsleunglee 的帖子

我上年10月開刀生家,姑娘無論產前產後都幾好,會有傾有笑家,唔使擔心就算開緊刀,個姑娘同你一路傾住計個位都位都好NICE呀

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我10月係聯合催生順產, 感覺良好
詳細放工再share

複式洋房

回覆 josephinelhw 的帖子

多謝回覆及分享

複式洋房

回覆 Purple_0322 的帖子

你幾多週催生架?

侯爵府

mrsleunglee 發表於 17-1-5 20:34

你幾多週催生架?

我本身肚細, 32周已經比照肚~果時中碼bb..慢慢變左細bb...私家醫生就話我個人瘦, 細粒生出黎先養肥佢都唔怕~但37周返醫院產檢, 佢照到我胎水少, 排37wk3d催生~

侯爵府

回覆樓主:

分享~8點入院, 姑娘同我講解流程, 同埋可能需要用既吸盤同鉗,我就簽左同意書~9點幾醫生check宮頸~醫生教左我點樣深呼吸調整, 我做到佢先探入黎~所以接受到既痛~佢話我要塞一粒藥試下先, 之后比左本產程資料我慢慢睇。

11點不規律m痛, 種豆~2點5分鐘痛一次, 3點幾1至3分鐘痛一次, 但仲郁到既, 我見到有醫生就行出去叫佢~醫生駁機同check, 話我已經半度~之后愈來愈痛但接受到既~到6點家人黎左我已經唔出聲不停抖氣~

7點半醫生再檢查話1度, 但宮頸成熟, 陣痛理想, 轉頭比我落產房試下自己生, 唔得先打埋催生針~8點半落到去人手穿水, 穿果下唔痛既, 之後已經忍唔住, 好急好急, 3個姑娘有入黎提醒我唔可以亂嗌, 話我bb心跳太快了~有一個態度比較惡, 但我明白係因為影響左bb~咁我都接受到既。我控制到之後佢地同我傾左陣計, 我又冷靜返~

11點再check得2度, 打埋催生針, 之後好快已經覺得佢個頭要出黎, 我又試不停重覆話佢個頭想出黎丫~姑娘又黎睇,話咁快開晒既? 之後提我點樣柯, 教老公點樣係右手邊幫我push. 我5下就生左~ 由打針到生埋30分鐘內搞掂 姑娘比我同老公接觸bb時, 仲叫我老公要好好愛錫老婆

之後我bb因為細粒要訓箱, 同埋我b鏈, 抗生素未打夠3枝, bb要去3a~產後果邊留意到我唔開心, 有call社工黎陪我傾計~3a果邊都好耐心教我照顧bb~而且我老公去到, 姑娘即刻要佢學埋一份..令到佢而家好肯幫bb換片 整體我覺得好好

男爵府

請問係咪入產房老公就可以陪?

別墅

Purple_0322 發表於 17-1-5 21:33
分享~8點入院, 姑娘同我講解流程, 同埋可能需要用既吸盤同鉗,我就簽左同意書~9點幾醫生check宮頸~醫生教左 ...

謝謝詳細分享
請問你有無打止痛針或者聞笑氣?
產房既醫生係咪平時產檢果啲醫生?因為見平時產檢果啲醫生好young,好似剛畢業咁

侯爵府

o12345678 發表於 17-1-5 22:45

請問係咪入產房老公就可以陪?

係呀

侯爵府

Jojo_star 發表於 17-1-5 23:59
謝謝詳細分享
請問你有無打止痛針或者聞笑氣?
產房既醫生係咪平時產檢果啲醫生?因為見平時產檢 ...

有用熱fu同聞笑氣, 但我呼吸控制得唔好, 聞左陣想嘔就冇聞了~笑氣唔可以一味狂索~冇打止痛針~

醫生都係好young既

別墅

Purple_0322 發表於 17-1-6 00:54
有用熱fu同聞笑氣, 但我呼吸控制得唔好, 聞左陣想嘔就冇聞了~笑氣唔可以一味狂索~冇打止痛針~

醫生都係好 ...

止痛針都無打?咁勁!你係咪算係好忍得痛,所以吾洗打

另外,你生得咁快,係咪有秘決?如行多啲路,行樓梯等

複式洋房

多謝詳細分享, 每次見到你地既生產過程序述; 我都覺得就黎輪到我咁, 仲有身處其境既感覺

複式洋房

Jo.c 發表於 17-1-5 11:05
你預產期幾時阿?到時可以交流下

4月20丫,你呢????

複式洋房

lilychan929 發表於 17-1-6 14:05
4月20丫,你呢????

我4月28差吾多
如果我早左. 到時我地可能系醫院見到面

侯爵府

Jojo_star 發表於 17-1-6 01:05
止痛針都無打?咁勁!你係咪算係好忍得痛,所以吾洗打

另外,你生得咁快,係咪有秘決?如行多啲路,行樓梯等 ...

我放工搭地鐵要行20分鐘加上天橋~冇唔舒服既都會揀搭地鐵~我諗應該係有塞藥幫助下變左自然作動先, 然後幸運地對催生針反應超好, 打完即刻2度變10度, 如果唔係相信有排等

至於忍痛, 我平時都係郁下哇哇叫既人~不過我有時間調整心理先入院又好啲, 入院前又提醒自己唔可以再怕~我相信愈去諗之後會點痛就愈驚, 愈驚又愈痛~

其實我係人手穿水之後先開始忍受唔到~最難過係痛到覺得好急便便但姑娘唔準你出力~但生完就會爽晒

別墅

Purple_0322 發表於 17-1-6 18:00
我放工搭地鐵要行20分鐘加上天橋~冇唔舒服既都會揀搭地鐵~我諗應該係有塞藥幫助下變左自然作動先, 然後幸 ...

“2度變10度”好勁呀!可以痛少好多個鐘!
另外,想請問用熱敷既方法,係咪要問姑娘比啲野敷,定係自己帶去既呢?

首頁

尾頁

跳至