自由講場

跳至

首頁
23456...19

尾頁

珍珠宮

王國教室勳章

mulan1985 發表於 16-8-8 19:41
冰封之尺。。。。。
照字面見個bb個爸爸好似唔存在咁,只係叫大家一人讓一步
佢個角色做得好,應該關係會好 ...

我舊同事真係日日講住 嫁就一定要嫁返香港島啦!
有次一齊去沙田新城市廣場探個同事生左BB ,佢全程黑口黑面,終於爆左句 : 「 新界真係好死cheap ,人cheap 地方cheap 乜都cheap !」
發神經!上到人屋企都係咁嫌三嫌四
原來佢住响鰂魚涌嘅超舊唐樓,成日笑人嫁去新界係下嫁。
終於過左咁多年,佢都無拍過拖

李豆豆    發表於 16-8-9 13:27
懿仔媽媽    發表於 16-8-9 05:08

伯爵府

回覆樓主:

女家好野蠻, 咩都要男家讓步, 而家BB變單親, 女家絕對有責任, 蠻方族類

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

jolo 發表於 16-8-8 19:14
就咁睇.... 又好似咩都就哂女家喎⋯⋯

點解咩都係港島區先? 旺角 大家中間 都幾好丫....

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

女家真係霸道左

伯爵府

不評論誰是誰非,只覺得女家極度無品,打電話去男家呱呱嘈……一D禮貌都無,唔尊重襯家

珍珠宮

親子王國15週年勳章

其實.港島女真係唔應該嫁俾新界男

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

兩家都有問題.....
但結婚擺酒時,一定有溝通,宜家先唻講..... 又真係有點兒......
百日宴.... 如果要講「就」!一定係就BB囉!BB住港島,就一定擺港島!

BTW,我生女都揀港島東生,就我父母唻睇我!男家都係無人唻過!就算我生完返到屋企!啊99都只係問個孫點!姑9更加無影啦!仲同老公講,叫我地得閒入富貴離島屋苑俾BB佢睇添!我都費事睬佢!

我老豆知道佢地咁樣,仲嬲過我!

講真,我知邊個最錫我,我就梗係就邊個啦!

男爵府

成家都有問題,你地住緊係芝麻咁細嘅香港唔係外國唔需要轉飛機就算搭的士由東面去到西面都唔使$500,咁小問題都爭,點做人呀!鄧佢地生存係世界上而辛苦。可憐的一家人
這是不可能的,其實"凡事都能"...................

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

女家應該有d 錢咁鬼霸道 , 個老公九成靠老婆無鬼用

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

Queenie_yy 發表於 16-8-8 19:23
字面睇似乎女家霸道D窩,點解生B係港島,男家同意了嗎?如果係女家一意孤行又唔好怪人地唔來睇,可能都谷住 ...

咪係!話響新界、九龍生BB唔就腳?我諗如果佢姐夫有錢比佢家姐飛去加拿大、美國生BB,女家應該唔覺得遠囉~

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

rosaki 發表於 16-8-8 19:11
咁我覺得女家都唔理男家,一直堅持港島區就晒女家親戚都一樣唔好喎!
男家反而係MK搞就晒所有人,而且擺百 ...

同意

公爵府

大力大力 發表於 16-8-8 19:04
應該會見報,成2000個回應~

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=25999195

滿月可分開男女家都得啦

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

就咁睇似女家唔尊重對方多d,擺酒又要就女家,生b又要女家,連擺百日都要就女家,基本上一開始就無問男家意見,自己決定一切,講真如果新界同港島兩邊有親戚,咁一定係揀九龍區,交通方便,兩邊食完返屋企嘅時間同車程都唔會太長

如果話bb爸爸唔啱,唔做好協調,點解bb媽媽又唔做好協調,盡量遷就兩邊家人,唔係淨係女家先係自家人,要諗下老公感受。女家家人唔站在自己家姐/女立場,唔尊重男家,自以為事,亦都做得唔好

伯爵府

就咁睇女家好惡wor,咩都就哂佢嗰邊,冇野呀!男家選旺角已經好俾面個仔,如果我個仔係咁我唔會出現任何場合,個仔番黎探我就算,新抱同個孫唔見也罷

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

taiwoon 發表於 16-8-8 19:37
個樓主都話分開不過同人擺
Bb同家姐都唔會出席男家
BB媽都應該被外家寵壞

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:應該會見報,成2000個回應~http://www.disc

原帖由 大力大力 於 16-08-08 發表

應該會見報,成2000個回應~
香港咁細,兩家人互相體諒下啦……想兩夫妻離婚咩?

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

I9528 發表於 16-8-8 19:13
字面睇,女家家人次次都要男家就,佛都有火喎;而且女家自行決定百日宴地方,都淨係睇自己,都無同男家商量 ...

咪係,話親家老爺串,咪又係俾女家激起千尺浪嘅

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

Ashleycorina 發表於 16-8-8 19:49

我舊同事真係日日講住 嫁就一定要嫁返香港島啦!

唉。。。。我咁講得。。。。。係因為身邊真係有公主咁做,佢老公堅慘,從無發聲權,連公主個細佬都可以直接渴佢收聲,最後最後個男識咗第二個離婚,女家走上男家嘈,男家個個歡迎個仔早日離,連個孫都講明女家湊到男家唔掙,唔係嘈到咁大,我地d旁觀鶴都唔知,所以有時唔好怪男家唔理新抱,唔鐘意新抱
唔好點評我,電話睇唔到點評

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

又新界,又港島,又MK

睇字都似先唔尊重+睇唔起人,比我係男家,我去上水擺 tim 呀

首頁
23456...19

尾頁

跳至