自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

小可愛11 發表於 16-5-23 18:48
同意, 有D 女司機真係好難頂.我遇過有個女司機係入個普通灣位係比 break 慢慢入, 坦白講普通灣位收油就入.
...
俾break 慢慢入有咩問題?

Tiffany2    發表於 16-5-24 03:23

侯爵府

sunsun00 發表於 16-5-23 18:23
會唔會覺得有啲女人揸車揸得好型?唔係部車型,而係佢比人感覺好型?
...

我係daily driver, 唔覺得型,如果我渣架林寶就覺喇

珍珠宮

skybiebie 發表於 16-5-24 02:22
我係daily driver, 唔覺得型,如果我渣架林寶就覺喇

Me too daily driver

男爵府

回覆:sunsun00 的帖子

唔覺

伯爵府

親子王國15週年勳章

我公司d男車手先型,佢地揸仲足球場咁長嘅大長拖車如冇物,backup 2吋位已經泊得靚靚
我已經係女仔之中好,但仍然比佢地笑我揸2門BB車

禁止訪問

回覆:sunsun00 的帖子

珊瑚宮

畀面勳章

bosch 發表於 16-5-24 02:20
俾break 慢慢入有咩問題?

因為大部分路口彎位係唔需要比 brake 入,只需收油入已經可以。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

小可愛11 發表於 16-5-24 05:20
因為大部分路口彎位係唔需要比 brake 入,只需收油入已經可以。

收油唔洗落少少brake?

男爵府

大廚勳章 BK Milk勳章

No. 通常係條路唔係好識揸車或者路規都係女人或者老人家。

伯爵府

引用:Quote:jump.jump+發表於+16-5-23+20:14+唔

原帖由 pandaforever 於 16-05-23 發表
我呀媽依家70幾歲仲渣。佢渣車渣了40幾年了。 我哋16歲就考了L plate。外國冇車等於冇咗對腳。我自己年換t ...
係啊,不過無係外國長期生活過既人係唔會明我地部車同車牌係生活上係扮演咩角色,無車=落街買盒叉燒飯都做唔到,香港人果種有車牌/有車就有既優越感其實係好搞笑,⼂⼀

優悠在澳洲

伯爵府

引用:No.+通常係條路唔係好識揸車或者路規都係女

原帖由 TakMei 於 16-05-24 發表
No. 通常係條路唔係好識揸車或者路規都係女人或者老人家。
女人通常係空間感差同埋好喜歡唔該出既時候出,上幾星期我行 highway left lane 見到有架車係 left shoulder 打 right blinker,我心諗你唔會出掛我行到 110 架大家得兩秒距離你俾唔切油架,結果佢真係出!我右邊有車後面無所以收到近 10 再呠佢一下,佢架應該係 stick 因為佢個 speed 上得好慢 ( 0 到 110 ) 之後忍唔住過右一條線望下司機,果然係女人,個鬼婆知我望佢個神情好尷尬咁,好明顯都知自己剛剛果一刻有幾咁低能幾咁危險

優悠在澳洲

伯爵府

親子王國15週年勳章

jump.jump 發表於 16-5-24 05:36
係啊,不過無係外國長期生活過既人係唔會明我地部車同車牌係生活上係扮演咩角色,無車=落街買盒叉燒飯都做 ...

我去買梳蕉都要揸車,雖然10分鐘腳程,但我都揸車
返香港shopping 完要攞住d嘢好唔慣

大宅

超有型,型到爆我覺得,可惜我肥了

男爵府

LJB 發表於 16-5-23 19:06
老實講,普遍男人手車好過女人的比較多

女人有d

真係小心安全係重要 坐老公車見d車成日好趕咁左穿右插 真心差果少少時間好心米心急 仲有有時見到d人過馬路 明明公仔紅 架車行緊過黎 d路人可以照行唔理交通燈 香港人真係好趕好趕

男爵府

大將軍 發表於 16-5-24 03:38
我公司d男車手先型,佢地揸仲足球場咁長嘅大長拖車如冇物,backup 2吋位已經泊得靚靚
我已經係女仔之中好, ...

女人泊得感覺差d 見過有個女人揸架私家車唔係好大架 而個位係足夠佢泊有餘 佢可以扭左好耐連途人都忍唔住停低望住佢 最後佢都係泊唔掂就咁打斜泊左系度

公爵府

回覆樓主:

我唔觉自己揸車時型wor.
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:女人揸車型唔型

揸棍波就型

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

呢D女人咪覺得自己堅型蘿

大宅

揸大包圍電單車就型

伯爵府

我對男人丶女人司機無偏見,只相信正確揸車態度與熟能生巧。
我日日揸車,有車牌20 年。

首頁

尾頁

跳至