想生BB

跳至

首頁
23456...10

尾頁

別墅

引用:走卵我都有聽聞,醫生正常會即刻幫你轉iui

原帖由 Helllokitty 於 15-11-13 發表
走卵我都有聽聞,醫生正常會即刻幫你轉iui 除非你雙塞。下次見要問清楚係排左,定空心?
...
唔會唔係空心卵,我都考虑緊呢個因素,而家報上醫生的名,萬—係自己的問題,好冤枉人D。但係果日醫生比電話我,冇講到係空心,我有D唔咁心,我—定要見醫生,搞清楚。

別墅

回覆:有冇ivf第35粒鐘取卵,卵子己排走了

仲有,如果係空心都可以抽到卵泡?如果當時醫生講,抽到卵泡,但係空嘅,冇卵子。咁當時我只會責怪我自己。佢係唔係要比一份空心卵泡的细胞结构比我睇?

大宅

回覆 yeetung01 的帖子

我都係10月8日晚9.45 打破卵針。在11月10日 早上差不多9.30分抽的。你一定要醫生解釋清楚.起碼得過明白 可以怎樣補救。唔好唔開心 休息多d

別墅

引用:Quote:原帖由 getter1976 於 15-11-12 發表

原帖由 zitali8283 於 15-11-13 發表
程序上好有問題。醫生應該照左冇走卵先會開始麻醉同手術。係咪都要你麻醉左先,仲要收錢,咩態度?

...
我都係覺D,确定有卵,再麻醉,再取卵。姑娘交待我朝早9點到,唔好迟到。果日我同老公第一個到。等多陣,姑娘帶我去换袍。跟住手術室,瞓係手術台,左等右等。我不停望墙上的鐘,係度谂:點解無人嘅?后尾麻醉師黎了。佢衫都冇换(係出街的衫)只戴上藍色帽。跟住就見到醫生和姑娘。(醫生有换手术衫)再跟住麻醉師同我静脉麻醉,好快我麻嘢都唔知了。醒番時醫生就同我講,冇抽卵子。我成個人當時呆晒。

大宅

雖然話36小時內抽卵~~但係醫生點解安排到最後一刻最後一個鐘先抽?

大宅

引用:Quote:原帖由+zitali8283+於+15-11-13+發表

原帖由 getter1976 於 15-11-13 發表
我都係覺D,确定有卵,再麻醉,再取卵。姑娘交待我朝早9點到,唔好迟到。果日我同老公第一個到。等多陣, ...
你打破卵針前一小時,有冇打過抑排針?
你喺lab做定醫院做?

大宅

引用:雖然話36小時內抽卵~~但係醫生點解安排到最

原帖由 yoyoki4 於 15-11-13 發表
雖然話36小時內抽卵~~但係醫生點解安排到最後一刻最後一個鐘先抽?
我用過兩個醫生,其實都真係好\"mun\"先做手術,總之就叫你9點到。不過我就冇走過卵

大宅

引用:仲有,如果係空心都可以抽到卵泡?如果當時

仲有,如果係空心都可以抽到卵泡?如果當時醫生講,抽到卵泡,但係空嘅,冇卵子。咁當時我只會責怪我自己。 ...
係呀,空唔空心,都係會抽左先知,但佢話冇抽到,似冇做過嘢喎。我以前有個中醫話有醫生會排左,都試去腹腔位置盡量撈番啲蛋

別墅

引用:Quote:原帖由 getter1976 於 15-11-13 發表

原帖由 zitali8283 於 15-11-13 發表
你打破卵針前一小時,有冇打過抑排針?
你喺lab做定醫院做?
冇。从11月1號開始打抑卵針,打到11月7號。tatol 7支。8號夜晚只打—支係破卵針。

別墅

引用:Quote:原帖由 zitali8283 於 15-11-13 發表

冇。从11月1號開始打抑卵針,打到11月7號。tatol 7支。8號夜晚只打—支係破卵針。

...
唔係醫院

大宅

引用:Quote:原帖由+zitali8283+於+15-11-13+發表

...
我醫生係要我早一小時再打一支低dosage 的抑排針,我唸呢個係保險

大宅

...
我都曾經喺lab做過一次,之後轉醫生要去養和,真係兩回事,間lab 會求其啲

別墅

引用:回覆 yeetung01 的帖子我都係10月8日晚9.45

原帖由 shermanleung123 於 15-11-13 發表

回覆 yeetung01 的帖子
呢份係我打針記録,我係唔係唔應該打咁多日針(15日)打咗破卵針又3日,經期2日。足足第20日才取卵,所以卵子等唔到就走咗。同埋我的劑量又大。

別墅

複式洋房

你打針的劑量又真係好高,請問係香港或台灣或其他地方做?

大宅

我今日開始打225

別墅

引用:你打針的劑量又真係好高,請問係香港或台灣

原帖由 lung74 於 15-11-13 發表
你打針的劑量又真係好高,請問係香港或台灣或其他地方做?
香港。

子爵府

引用:Quote:原帖由+lung74+於+15-11-13+發表你打

香港。
可以開估哪個醫生嗎?

複式洋房

亦都有一樣喎,打針要固定時間,但你d時間相差咁遠嘅?

別墅

引用:亦都有一樣喎,打針要固定時間,但你d時間

原帖由 lung74 於 15-11-13 發表
亦都有一樣喎,打針要固定時間,但你d時間相差咁遠嘅?
我通常夜晚打。曰頭返工。有時係早幾粒鐘,但姑娘有睇呢張纸,冇話咩嘢。

首頁
23456...10

尾頁

跳至