跳至

首頁

尾頁

大宅

我都無比阿仔返學呀,你g啦,騏濼幾叻ga la ,一陣lai野就幣la

原文章由 禮媽 於 08-5-30 17:42 發表

你唔使問我會唔會驚啦,你知架,我個仔打個乞嚏我都唔比佢番學啦,何況你間學校有呢d病?我實行禁制個仔行近學校嗰度添呀

大宅

我公司都block佐bk呀 ,所以我係office都上5到來吹呀

原文章由 sophyma 於 08-5-29 23:33 發表
我好唔開心呀, 公司又block了bk網.

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

民警抱兒屍執勤
「對不起,陪你的時間太少」

31/05/2008

【本報綜合報道】無情的地震帶走了他可愛的六歲兒子,都江堰市公安局民警鄧波至今都不肯相信這件事實,震後還把當時在幼稚園午睡、被地震奪走生命的兒子,帶到派出所執勤一夜,償還過去沒有好好抱抱兒子的債。 感動逾千網民送祝福
鄧波的兒子鄧沛長一雙可愛有神的大眼睛,與父親很像。三十四歲的鄧波在都江堰市公安局太平街派出所負責內勤工作,地震一刻,崩塌房屋將正在幼稚園午睡的兒子活埋,約兩小時後,鄧波與妻子趕到幼稚園,找到了只穿小背心並閉上眼睛的兒子,兩人放聲狂哭,只是兒子再無回應。
失去兒子的他,沒有離開工作崗位,而是抱兒子屍體在派出所執勤一夜,直至屍體變僵硬:「孩子對不起,我陪你的時間實在太少!」如今,鄧波只能從手機看到六歲兒子鄧沛的影像。 逾千網民看到鄧波的故事,紛寫家書送上祝福,雖然兒子已經火化,但鄧波說:「直到現在,我仍願意相信孩子只是睡了。」

今朝睇到報紙講述呢段新聞,睇到我心UP到而家,聽日係國際兒童節,我喺度祝福四川斑災民,希望佢地快D可以重建家源,快D同至親團聚

大宅

原文章由 Denise_Chan 於 08-5-30 13:15 發表
All,
你地報課外活動(包括summer course)報成點呀? 報d料嚟聽下啦

我之前話想報小樂豆的ballet class, 點知今日去問, 原來到目前都未有人報, 講緊7/6前有9折都無人報喎, 問了miss ann要收5-6人才開班, kam早知報出面啦!

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 wyk 於 08-5-28 15:26 發表

你做乜四圍搵我呀!

我使咩四圍搵你吖! 你無時無刻都俾d 好野我地知, 想唔掛住你都好難啦!

子爵府

原文章由 sophyma 於 08-5-31 23:58 發表

我之前話想報小樂豆的ballet class, 點知今日去問, 原來到目前都未有人報, 講緊7/6前有9折都無人報喎, 問了miss ann要收5-6人才開班, kam早知報出面啦! ...

小樂豆好旺場咕喎,到而家都未有人報名咁奇怪?咁第2 d coursr呢?都未 full 牙?

子爵府

homa

hoho而家仲係咪喺大興運動場度學抬拳?禮禮話想去睇吓同埋搵hoho玩喎

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

原文章由 禮媽 於 08-5-30 17:47 發表

y

我問過小樂豆d course,佢地今年嗰d好似無上年咁多嘢玩喎,同埋,佢地成30幾40人一斑呀,而家d 菌咁勁,你睇吓先啦,睇吓第2度有無d小人d 一班嗰d? ...

我就係搵唔到邊到有好似佢地咁攪的班,所以我報鬼咗啦。

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

噚日阿仔第一次學琴,佢完全唔肯彈,依次弊啦,老師同老闆娘點氹都唔得,Daddy話佢上完四堂都係咁,唔比佢學喎,但我話之前位音樂老師叫佢彈,佢就即刻伸手按琴鍵,宜家都唔知點算好,希望下個星期有改善啦,唔知同番音樂老師講下,有無幫助呢?!

伯爵府

Funny Baby.............

http://hk.youtube.com/watch?v=4Hhdr1IPOGs

哈哈,好可愛,好彩最後都有個依靠可以比佢埃住訓。

大宅

原文章由 wyk 於 08-6-2 12:27 發表
噚日阿仔第一次學琴,佢完全唔肯彈,依次弊啦,老師同老闆娘點氹都唔得,Daddy話佢上完四堂都係咁,唔比佢學喎,但我話之前位音樂老師叫佢彈,佢就即刻伸手按琴鍵,宜家都唔知點算好,希望下個星期有改善啦,唔知同番音樂老師講下,有無幫 ...

係咪卓賢唔熟個老師呢? 所以唔肯彈呀.
我估佢怕生"保"

大宅

原文章由 禮媽 於 08-6-2 12:14 發表
小樂豆好旺場咕喎,到而家都未有人報名咁奇怪?咁第2 d coursr呢?都未 full 牙?

因暑假短, 其他COURSE夾唔到時間. 本來BALLET星期一下午
2:15-3:15, 開咗學都去到吖嘛, 而家打唔響個如意算盤LU .
或者考慮淨係報3堂星期一早上的厨師班 or 等報美樂的暑期班.

我昨天去東華三院報了Ballet Class, 淳淳報埋剛好6人可開班,
係時間趕D, 但呢個係啓蒙班, 啱初學的小朋友, 學得好仲可
keep住上 & 報考試. 在小樂豆學完暑期後就冇得延續, existing的ballet class d女仔很大個, 仲已經跳了一段時間, 插班都跟唔到啦.

伯爵府

原文章由 sophyma 於 08-6-2 21:41 發表

係咪卓賢唔熟個老師呢? 所以唔肯彈呀.
我估佢怕生"保"

我依隻慢熱豬咪就係依個原因囉,佢知道唔同左老師,雖然未有乜野反應,但去到佢就拖得我好實,好在無喊咋,點知佢驚到老師講咩都唔入腦,因為噚日攞本琴書問佢,佢話唔明老師講咩呀。

子爵府

今日好開心呀,今日係我註冊7週年喇,7年前既今日我諗最開心嗰個唔係我老公呀,佢淨係掛住抺汗咋,我地註冊嗰日熱到飛起架,佢仲要著禮服喎,諗起都覺得熱呀,又或者,佢一諗起要娶我就標冷汗啩

諗起註冊嗰日好攪笑架,heeeeeee,最狼嗰個唔係我老公呀,hee,係我呀,學我斑同事話齋,嗰日好似係我行住我老公畫押簽生死狀咁款喎,仲要一簽完我個衰咀就申到長一長擒咀我老公喎,今朝同d同事講起,佢地都仲要笑到反肚咁滯,佢地仲衰到喺度講,話嗰日根本就得我同我老豆亞媽笑得出,因為我老豆亞媽就甩難,我就可以猴擒到個老公番嚟,至於我6299就笑唔出喇,heeee,無啦啦多咗個傻婆同佢搶仔,至於我老公,標冷汗就有佢份

我仲未諗到今晚去邊樹拍拖喎,但,at least要賣甩禮禮(一晚咁多啦)帶住佢,我地兩公婆除咗做亞四之外無第2樣可以做架喇

珍珠宮

醒目開學勳章

禮媽:

嘩)))咁祝你地今晚 sweet 到溜,sweet 到痺呀吓!  喂....你擒還擒呀,小心呀,5係...整多個禮禮 junior 出黎架啦!

原文章由 禮媽 於 08-6-3 12:02 發表

今日好開心呀,今日係我註冊7週年喇,7年前既今日我諗最開心嗰個唔係我老公呀,佢淨係掛住抺汗咋,我地註冊嗰日熱到飛起架,佢仲要著禮服喎,諗起都覺得熱呀,又或者,佢一諗起要娶我就標冷汗啩:wah ...

伯爵府

禮媽 :

祝你同你老公永永遠遠都咁恩愛,幸福到滿瀉。

子爵府

多謝多謝,我都喺度祝我地個個夫妻恩愛啦,最緊要係d仔健康快樂啦

子爵府

原文章由 ho_mama 於 08-6-3 12:17 發表
禮媽:

嘩)))咁祝你地今晚 sweet 到溜,sweet 到痺呀吓!  喂....你擒還擒呀,小心呀,5係...整多個禮禮 junior 出黎架啦!

...

heeeeeeee,如果真係咁好彩整多件出嚟玩自己既話,我諗埋架喇,細嗰件一於叫"朗朗" 同禮禮組成 " 朗禮 " 2 人組,再整多件既話就叫 "毛禮" 嘩, 勁呢,我有講過比99知架,嚇到佢鼻哥lung 都無肉呀

珍珠宮

醒目開學勳章

你咁q架,咁都要回禮?!

原文章由 禮媽 於 08-6-3 14:39 發表
多謝多謝,我都喺度祝我地個個夫妻恩愛啦,最緊要係d仔健康快樂啦

珍珠宮

醒目開學勳章

喂...喂...喂...禮禮係大哥黎架嘛,點會排尾架? 你再整多件既....一係叫....成成喇,咁...禮成oY 嘛!

原文章由 禮媽 於 08-6-3 14:43 發表

heeeeeeee,如果真係咁好彩整多件出嚟玩自己既話,我諗埋架喇,細嗰件一於叫"朗朗" 同禮禮組成 " 朗禮 " 2 人組,再整多件既話就叫 "毛禮" 嘩, 勁呢,我有講過比99知架,嚇到佢鼻哥lung 都無肉呀 :joy ...

首頁

尾頁

跳至