自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

禁止訪問

大宅

男人角度(綜合D friends的意見):

很多時女仔以為自己外觀整齊,樣子也不差,但忽略了這些部份:牙齒 – 整齊/白淨嗎?, 口臭- 這個很殺死人, 體臭- same case. 如果不幸言中,要立即搞搞。

性格- 隨和最重要,心地善良也很重要,不要說話尖酸刻薄,懂得體諒遷就,也要性格開朗,懂得製造話題給男孩子發表偉論

若果上面壞的沒有,應有的都有,則應該無往而不利。

男爵府

報下COURSE, 邊增值自己, 邊識男仔, 起碼果d男仔都係有上進心,唔係存心呃女仔(唔一定唔呃)

唔好SPEEDING DATING LA!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小心識人

子爵府

朋友介紹, 搞多D活動聚會, 朋友GE朋友GE朋友都一齊參加, 識多D人!

侯爵府

陪月勳章

queeniebabyy 發表於 14-7-24 12:00
我25歲了,自問會打扮會化妝,有少少肥 (165CM高120LBS),但絕對唔到樣衰都仲未拍過拖,未示於無人追,但好少好 ...

SpeedDating果D我真係唔睇好﹐
太多人其實係媒;

要識多D人就真﹐
上興趣班好、上堂好﹐
跟朋友去朋友D gathering好﹐
總之你要俾機會自己識多D人﹐
不論男女﹐
你唔會知就算女的都可以朋友撘朋友咁識人。

大宅

回覆 木土土 的帖子

黃金歲月,參加興趣班,擴闊生活圈子,人有自信, 到時煩吾知揀邊個!
2004年6月出世 , 重3.72kg      
2009年8月出世 , 重3.38kg

公爵府

queeniebabyy 發表於 14-7-24 12:31
THANKS咁多位JM …
我有諗過去學野識下人,但又唔知係咪好夾硬咁
我個人好悶…無咩興趣,放假會跳FUNKY DANCE ...
其實你根本無問題, 你只需要改變一下LOOK, 穿著女性化一D, 長裙果D, 留長髮, 跟住上多D交友網擴闊下生活圈子, 唔難識男友喎.

悶方面, 更加唔係問題, 其實做男仔仲慘, 佢地要做主動, 帶起話題, 你要做的, 只是唔好做話題終結者就夠, 如果個男仔都係悶既, 就搵另一個就得.

果D咩DANCE 去少D啦, 去D多男仔的地方, 例如咩電腦, 攝影果D班

所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

公爵府

引用:Quote:Wild_Lady 發表於 14-7-24 12:17 我

原帖由 tkkmama 於 14-07-24 發表
千祁唔好絕望, 我堂姑仔4X先遇到佢老公, 而家有仔兩歲, 仲要移民美國. ...
真係命裏有時終須有!

1928mickey  Yes  發表於 14-7-24 18:01

男爵府

回覆:25歲都未拍過拖,好怕咁就一世

時後未到姐
稱後生見識多啲啦
到時你想玩都冇乜時間

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:我25歲了,自問會打扮會化妝,有少少肥 (165C

原帖由 queeniebabyy 於 14-07-24 發表
我25歲了,自問會打扮會化妝,有少少肥 (165CM高120LBS),但絕對唔到樣衰都仲未拍過拖,未示於無人追,但好少好 ...
男人鍾意曖昧,太粗皮或唔識笑可能令男人對你無感覺,所以就未必會開始。我多人追,可能後生鍾意著裙仔,個個覺得我好女孩子卦,我唔介意同男性單獨約會,因為咁樣至可以睇到佢性格(少少睇到,點都好過一大班人),多左幾次約會,男性若對我有意就會主動追我,咁其實約會左幾次你就會知有邊啲你係接受唔到。(因為我唔係㨂樣的)所以會由相處時的感覺為準則。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

男爵府

唔好灰心~出去參加多D活動啊!
我都係到25歲先拍拖~
你總會遇到個會欣賞你ge人~

翡翠宮

其實我覺得有時男仔頭性格仲易搵男朋友.....
如果想擴闊生活圈子,不如試下參加興趣班/返教會/轉工.....本身你D朋友多唔多先? 我未結婚之前成日會同埋朋友D朋友出去玩/食飯,都識唔少新朋友仔,當然係唔係MR.RIGHT就另計啦,不過有新朋友先有新希望!

但又咁講,呢D嘢好講緣份,不過我都贊成自己要先行出第一步,唔好收埋自己! MR RIGHT唔會無啦啦上你屋企搵你架....加油.....

子爵府

試下玩微信囉

侯爵府

事先聲明我唔係建議你we chat 識人
純粹分享我朋友cases
有3個朋友都係we chat 識到現任男友
朋友a已拍到有結婚打算
朋友b已拍到男友養佢全家
朋友c 就成日鬧交

We chat 咩人都有,
揾唔揾到啱都要睇自己點去了解人

男爵府

緣份未到啫!放心!實有嘅!

公爵府

好媽媽勳章

不過又咁,我身邊有d女性朋友又係樣子唔差、唔肥、性格又非常好,但又係無男朋友(有d直頭未拍過拖,快30歲),我成日諗如果我係男人會揀呢d女仔!不過我問過d男性朋友,發覺男睇女,同女睇女唔同,未必要個女仔好靚,但係要有一樣野吸引到他,而且大多數男人都係先睇外表,如果樣子普通(不是醜)已輸一半,有時緣份既野,未必下下可以相處好耐知對方性格!

Btw,我覺得你話你皮膚黑,老實講真係大部份男人唔會鍾意,情況如長髮

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

男爵府

25歲好後生姐。我個死黨都係25歲都未拍過啦。隨緣啦。多d參加活動,做下義工,可能會識多d人,人生有更加有意義,一舉兩得,幫到人等於幫到自己。
做人,5好難为自己

子爵府

就算拍過又點,離離合合盞攪,係啱既一個就夠!擴濶生活圈子,識多D朋友,吾好心急,不要因為想拍拖而隨便開始一段感情

首頁
23456...11

尾頁

跳至