2015年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:大家照左閃閃未

我8wk1d去照,太細睇唔到閃閃,靜係聽心跳聲

大宅

manmanpatpat 發表於 14-6-6 11:23
我琴曰照到喇,原本book左星期六先去架,但超胃痛所以轉左琴曰去,終於都見到佢喇,聽到佢心跳聲,好開心, ...
我係有左之後,個胃都係超痛,痛到暈咁制睇左婦科同家庭醫生
兩次都無開薬
話初期,要忍下

大宅

回覆:大家照左閃閃未?

我係新手, 下星期先睇婦產科,唔知有冇得照

大宅

我係第一胎, 各位多多指教~ 預產話係1月22日~ 但未照過所以未確定有幾週大呢~
BOOK 左17號去照, 唔知自己見到的反應會係點尼

男爵府

引用:我預產期15年1月18號, 第一胎上星期五照app

原帖由 chuchuchu1314 於 14-06-04 發表
我預產期15年1月18號, 第一胎
上星期五照apps 計7weeks 6 days, 去醫生度照左, 見到閃閃啦, 好感動
照出來7 ...
吾知道7weeks0day照閃閃會否太早呢..

大宅

引用:Quote:原帖由 chuchuchu1314 於 14-06-04

原帖由 jennylady 於 14-06-09 發表
吾知道7weeks0day照閃閃會否太早呢..
8W 安心D

大宅

引用:大家好呀,我edd 05-Feb, 但因為第二胎,好

原帖由 cherrydamon 於 14-06-08 發表
大家好呀,我edd 05-Feb, 但因為第二胎,好多朋友第二胎都提早一至兩個星期,所以想喺度同各位打個招待先, ...
PWH, 甘好,一排期就話你知全部照大野的期,QE 要等到第一次 見面時才告知有麥期比你,到時都 10W 多D 啦

男爵府

引用:Quote:原帖由 jennylady 於 14-06-09 發表

原帖由 JB5 於 14-06-09 發表
8W 安心D
好煩,因為8week時醫生放假,逼住7week照

大宅

引用:Quote:原帖由 JB5 於 14-06-09 發表8W 安心

原帖由 jennylady 於 14-06-09 發表
好煩,因為8week時醫生放假,逼住7week照
甘7W尾,應該都 ok

男爵府

引用:Quote:原帖由 jennylady 於 14-06-09 發表

原帖由 JB5 於 14-06-09 發表
甘7W尾,應該都 ok
剛剛7week 0 day

大宅

畀面勳章

引用:今次第三胎,大女11歲,細女6歲,last m19/

原帖由 wai7889 於 14-06-08 發表
今次第三胎,大女11歲,細女6歲,last m19/4自己計edd應該係24/1,但係前日去左照閃閃醫生話應該5週幾最多 ...
我都有個類風濕科既病,要長食類固醇!一有左(唔敢食葯)就勁病發,之後都係要長食5mg 類固醇一日直至生!阿B好彩都健健康康!
不過你一定要快d睇多一兩個醫生俾comment你要唔要轉葯呀!

複式洋房

畀面勳章

回覆:JB5 的帖子

QE 10w咁快可以見醫生?都
好吖
PWH 排到我 28w先第一次喺醫院産檢呀
俾咗張通告我,叫我自己去健康院book產檢咋。

大宅

引用:QE 10w咁快可以見醫生?都好吖PWH 排到我 2

原帖由 cherrydamon 於 14-06-10 發表
QE 10w咁快可以見醫生?都
好吖
PWH 排到我 28w先第一次喺醫院産檢呀
QE 10系去抽血,登記資料等,沒得見醫生噶

別墅

第一胎 8w 照左閃閃
無心跳聽
但感覺都唔實左咁...

別墅

回覆 chuchuchu1314 的帖子

我預產期 15年 1 月4日. 宜家10W2D.

8W 照到同聽到嘅時候, 真係好感動 :)

複式洋房

畀面勳章

要等 appointment 去預約嘅咩?
我喺西醫度攞完cert,就直接 walk-in PWH 排期啦,填form登記後等咗約一個鐘就俾期走得。

複式洋房

畀面勳章

要等 appointment 去預約嘅咩?
我喺西醫度攞完cert,就直接 walk-in PWH 排期啦,填form登記後等咗約一個鐘就俾期走得。

大宅

回覆:大家照左閃閃未

其實照閃閃係唔係只係畫面上睇到嫁? 係唔係要用咩胎心機先聽到心跳嫁?
我第一胎,上次6W去照,只係照到胎囊,知道唔係宮外孕, edd係1月16。
因為醫生7W&8W都放假,我約左星期五9W先去照,其實最早幾時可以照到閃閃呢? 我上次醫生話10W先照到,但見呢度jm好多7~8W就照到,唔知我照唔照到呢?

別墅

回覆 mingkids613 的帖子

我尋日7W4D,照到閃閃聽到心跳啦!
預產期1月24號~

大宅

回覆 cloud.lee 的帖子

我預產期都係24/1!
我係前日去照, 見到閃閃又聽到心跳.

我排左QE, 要7月先見護士, 到時護士先會幫我book oscar ...

首頁

尾頁

跳至