嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

幸運地遇到好醫生

我是一個獨力照顧我仔仔的媽咪,既要返工也要照顧我仔仔,自問未做媽媽之前真是一個嬌嬌女,現在相比真的是很大考驗!所以每次我仔仔病我便很辛苦,晚上沒有睡但早上便要應付沉重的工作壓力,小朋友又何常知道?每次看醫生我必會遵從他的吩咐,但原來不是所有醫生都是好呢!但我幸運地遇到馬國超醫生,令我自己掁作起來!現在我仔仔有病我也不用怕,因有他兒科聖手嗎?:-P

大宅

原文章由 CHRIS-媽咪 於 07-9-29 23:25 發表
我是一個獨力照顧我仔仔的媽咪,既要返工也要照顧我仔仔,自問未做媽媽之前真是一個嬌嬌女,現在相比真的是很大考驗!所以每次我仔仔病我便很辛苦,晚上沒有睡但早上便要應付沉重的工作壓力,小朋友又何常知道?每次看醫生我必會遵 ...

我個囡囡都係睇馬國超咖 (因為佢係浸會出世), 我覺得呢個醫生好好喎, 我個囡係出世第四日之後有少少黃, 不過佢expect我個囡唔會continue咁黃落去, suggest我們可以出院, 慳番一日院費..
後來, 反而係我奶奶擔心, 想我們住多一天, 看看bb情況.. 住多一天, 都係無咩黃.. 就出院了..
現在, 我囡囡大約個半月了, 之前去健康院check了兩三次, 跟進後真係無咩特別黃.. 我覺得呢個醫生講嘢好中肯呀..

另外, 我個囡家陣皮膚起左啲粒粒, 我落樓下個兒科, 佢一黎就開類固醇藥膏.. 我好猶豫.. 因為有啲粒粒係o係塊面度, 我怕囡囡隻手high左塊面之後又suck落口, 咁咪死火?!
endup, 我帶囡囡去睇番馬國超, 醫生話呢啲粒粒好普遍, 好多bb都有, 唔洗搽類固醇, 用暖毛巾幫bb早午晚抹下, 會慢慢好..
我返左屋企之後跟住馬醫生嘅講法做, 果然work喎..

所以啦, 我覺得佢真係睇個bb須要啲乜而開藥, 而唔係果啲想搵多啲錢嘅無良醫生囉~ 我諗住遠啲都會帶 bb 去睇佢..

洋房

馬國超醫生

hi,可以提供這個要醫生的電話,地址嗎?謝謝。

首頁

尾頁

跳至