影視娛樂

跳至

首頁
23456...36

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

睇完第8和9集, 都有笑位, 成日講智孝飲到爛醉, 唔係幾好第9集國醫生個叫起床鈴聲, 好好聽!昌敏表白了, 不過正常已離婚6年, 當時關係攪到咁惡劣,, 智孝好難一下子接受男主角喎, 而且她已有新目標了, 所以攪吓三角戀, 對觀眾嚟講好睇好多!

琥珀宮

引用:睇完第8和9集,+都有笑位,+成日講智孝飲到爛

原帖由 mickeyeva 於 14-02-24 發表
睇完第8和9集, 都有笑位, 成日講智孝飲到爛醉, 唔係幾好第9集國醫生個叫起床鈴聲, 好好聽!:excite ...
未睇呀!呢幾日好忙,但都下載咗。韓國係飲食國,成日唔係飲就係食,女主角大部份劇都有飲酒場面,有部份仲要飲醉,佢地民族必定好鍾意果齣京劇「貴妃醉酒」定啦!女人飲醉酒好失儀,一點都唔可愛,好樣衰,但係韓國,可能相反。得閒又問吓妹夫先

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

SandyKL 發表於 14-2-24 20:50
未睇呀!呢幾日好忙,但都下載咗。韓國係飲食國,成日唔係飲就係食,女主角大部份劇都有飲酒場面,有部份仲 ...

快啲睇第9集, 這集好睇!

SandyKL  今晚掛住玩諺語遊戲,又冇睇。  發表於 14-2-25 23:07
i_jdg    發表於 14-2-25 17:21

伯爵府

mickeyeva    發表於 14-2-25 23:16

瑪瑙宮

回覆 i_jdg 的帖子

我都好鍾意這個wake up鈴聲,十分動聽,真的想在劇入面智孝同國醫生一齊,好襯^_^

瑪瑙宮

唔緊要, 睇完再嚟分享啦, 星星就嚟解毒, 現在急診又令我中毒了!

SandyKL 今晚掛住玩諺語遊戲,又冇睇。 發表於 6 分鐘前

大宅

畀面勳章

回覆:韓劇 - 急診男女 宋智孝和崔振赫

我超鐘意睇,覺得好睇過星星

SandyKL  我都覺得係,故事性強啲。  發表於 14-2-27 00:16

瑪瑙宮

蝸牛之之 發表於 14-2-25 23:21
我超鐘意睇,覺得好睇過星星
真係越睇越好睇, 三角戀超正!

第九集最尾昌敏好MAN嗰段都重覆睇無數次, 中晒毒了!

[size=0.9em]ChiSub【Epi9 Rooftop Ending Scene - Emergency Couple

大宅

畀面勳章

回覆:韓劇 - 急診男女 宋智孝和崔振赫

係,中哂我想要既野2男爭一女,老公呷醋,好可愛

SandyKL  我都係。  發表於 14-2-27 00:48

珍珠宮

引用:係,中哂我想要既野2男爭一女,老公呷醋,

原帖由 蝸牛之之 於 14-02-26 發表
係,中哂我想要既野2男爭一女,老公呷醋,好可愛
真的可愛

瑪瑙宮

第10 集, 劇情!

30秒預告片中,吳昌敏(崔振赫飾)回想念大學時,第一次和吳珍熙(宋智孝飾)見面的情景,他對戴著姓名牌的她說:"我們都姓吳耶!"她害羞地回答:"真的嗎?"兩人的初吻發生在教室,她幫他擦嘴,他的身體慢慢向她靠近。

成為實習醫生的吳珍熙(宋智孝飾)過勞昏倒,吳昌敏(崔振赫飾)守護在她的身邊,字卡上′你痛我也痛′,邊回想兩人初吻的情景,邊傾身企圖偷吻深睡中的前妻。

伯爵府

回覆:mickeyeva 的帖子

第10幾時有得睇呀

琥珀宮

mickeyeva 發表於 14-2-25 23:28
真係越睇越好睇, 三角戀超正!

第九集最尾昌敏好MAN嗰段都重覆睇無數次, 中晒毒了!
條片尾果度崔真赫表情令我心跳,大鑊,心口中搶了。

琥珀宮

mickeyeva 發表於 14-2-25 23:16
唔緊要, 睇完再嚟分享啦, 星星就嚟解毒, 現在急診又令我中毒了!

SandyKL 今晚掛住玩諺 ...

睇咗第8集勒,吳昌民越嚟越呷醋,好睇,而國文秀與崔女教授之

間都好睇,崔女教授跳嘅拉丁舞好睇有身型有台型,好正

國與崔成為一對都唔錯,鍾意崔女教授嘅性格,爽朗大方,可能

劇中角色係美國留學,所以性格冇韓國女人果種扭擰。

瑪瑙宮

SandyKL 發表於 14-2-27 00:21
條片尾果度崔真赫表情令我心跳,大鑊,心口中搶了。
你都中毒了,嗰幕昌敏真係好Man, 醋意大爆發。期待國醫生發功,三角戀會更加精彩

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

呢套幾OK, 會繼續追

SandyKL  由第5集起好睇,希望個編劇唔好失手。  發表於 14-2-27 00:45

琥珀宮

現實生活係回頭很難,2人關係壞到無可再壞,破裂到無可再破

裂,仲要加上一個十級惡頂奶奶添。但虛構世界,就能實現到

現實世界之不可行,所以至咁吸引人追。

琥珀宮

mickeyeva 發表於 14-2-27 00:34
你都中毒了,嗰幕昌敏真係好Man, 醋意大爆發。期待國醫生發功,三角戀會更加精彩 ...
《九家》崔真赫攪到我手機藏起佢啲劇中照,但劇完了,睇《繼

承者們》佢嘅時裝,角色冷冷地,我又冇感覺。估計我對崔真

赫嘅憂鬱與失落至會被打動,見你貼出嚟佢拉住吳珍熙,氣急敗

壞,成個想要又得唔到玩具嘅小朋友,真係攞哂命!

瑪瑙宮

SandyKL 發表於 14-2-27 00:36
現實生活係回頭很難,2人關係壞到無可再壞,破裂到無可再破

裂,仲要加上一個十級惡頂奶奶添。但虛構世界 ...
如果我係智孝,都會揀嘗試一段新戀情,點會再想復合,我都想知編劇點樣令他們復合,又要個野蠻奶奶再接受番這個新抱

琥珀宮

mickeyeva 發表於 14-2-27 00:44
如果我係智孝,都會揀嘗試一段新戀情,點會再想復合,我都想知編劇點樣令他們復合,又要個野蠻奶奶再接受番 ...

當然,呢方面女人通常較狠,肯向前,男人就容易想舊愛,埋頭

番舊情。我都會埋國文秀身邊,但劇裡面編劇早有伏線,當吳珍

熙知道Jessica與吳昌民之間關係,佢妒忌嘅表情爬哂上面,即係

佢心入面仲有吳昌民存在。

要令佢地復合好易嘅啫,野蠻奶奶就惡攪啲,不過戲劇嚟架嘛!

有性嘅,即係隨時有戲劇性發展

首頁
23456...36

尾頁

跳至