跳至

首頁

尾頁

大宅

我打咗四日電話, 終於book到月尾至去健康院啦
Cherry豬終於

複式洋房

JASON 今日打1-1/2 yrs old 針
我bb都一樣,只講A,E,I,O,U,DEDDY AND MON.

冇多一點,我估我BB都要2YRS OLD 再次探姑娘
Jason 9/12/2005 QEH 出世JASON SHOW ON LINK1

別墅

我BB都要2歲再返健康院, 因講嘢唔合格。
另外果個同我講而家BB個半月la, 應飲1餐奶就夠, 我bb而家1日3餐, 每餐8安。 想請教你們有咩意見呢? 你哋bb1日飲幾餐奶同幾安呢?
ccee

子爵府

前日去左健康院喇, 下次四歲先去
姑娘好同意我宜家一日比兩餐奶 8oz each meal
兩歲比一餐奶既做法, 因為小朋友要開始慢慢地完全轉食大人食物
但我未比阿囡吃豬, 雞, 牛肉, 佢話無問題, 我只比阿囡吃魚, 兩歲左右先比佢食豬,雞牛肉
重見左醫生, 睇下囡囡係咪有內八字腳既問題, 好在, check 過後話無問題喎 :-P

大宅

你甘有自己既一套真係好啦!but why要2歲先食肉?彤彤好中意食肉,要好似大人甘送飯�粥!

原文章由 LLK 於 07-7-16 13:42 發表
前日去左健康院喇, 下次四歲先去
姑娘好同意我宜家一日比兩餐奶 8oz each meal
兩歲比一餐奶既做法, 因為小朋友要開始慢慢地完全轉食大人食物
但我未比阿囡吃豬, 雞, 牛肉, 佢話無問題, 我只比阿囡吃魚, 兩歲 ...

子爵府

原文章由 pocket 於 07-7-16 16:49 發表
你甘有自己既一套真係好啦!but why要2歲先食肉?彤彤好中意食肉,要好似大人甘送飯�粥!

我都係睇書架咋 - The education of Karl Weter - 我想, bb 牙齒未齊, 同紅肉的蛋白質係唔係複雜d呢咁, 對佢地會難d消化.....
姑娘當阿囡係兩歲咁講野, 佢重11.5 kg, okay, 都keep 到, 但佢望落唔肥, 係身高拉長左 :D

大宅

Longlong上星期都返咗健康院喇,不過佢未打針,因為要返私家打5合一,但佢一路唔係傷風就咳,搞到依家先叫好d,醫生話等佢好番晒先打都未遲,佢都係age4先再返去評估,病咗一輪,依家都淨係得番25磅,好在都on scale成長

大宅

唔食肉都甘重呀!可能佢肯飲奶!我呀b只係接近20bls....

原文章由 LLK 於 07-7-17 11:16 發表

我都係睇書架咋 - The education of Karl Weter - 我想, bb 牙齒未齊, 同紅肉的蛋白質係唔係複雜d呢咁, 對佢地會難d消化.....
姑娘當阿囡係兩歲咁講野, 佢重11.5 kg, okay, 都keep 到, 但佢望落唔肥, 係身 ...

大宅

甘你longlong係咪高左好多呀?!人地話病完會高d架

佢做咩成日病呀?返學?
原文章由 我係劉師奶 於 07-7-17 11:45 發表
Longlong上星期都返咗健康院喇,不過佢未打針,因為要返私家打5合一,但佢一路唔係傷風就咳,搞到依家先叫好d,醫生話等佢好番晒先打都未遲,佢都係age4先再返去評估,病咗一輪,依家都淨係得番25磅,好在都 ...

大宅

佢又唔係特別高,上次半歲時因度佢比scale高咗小小,所以今次要見醫生,不過今次合乎標準,所以4歲先再返去

佢有鼻敏感, 一拖耐咗唔好就會變傷風咳,好麻煩

原文章由 pocket 於 07-7-17 17:23 發表
甘你longlong係咪高左好多呀?!人地話病完會高d架

佢做咩成日病呀?返學?

大宅

i see.....
我囡囡而家返緊學月頭又係勁傷風咳,睇左3次醫生,成家人比佢野到個個病晒
原文章由 我係劉師奶 於 07-7-18 11:11 發表
佢又唔係特別高,上次半歲時因度佢比scale高咗小小,所以今次要見醫生,不過今次合乎標準,所以4歲先再返去

佢有鼻敏感, 一拖耐咗唔好就會變傷風咳,好麻煩

首頁

尾頁

跳至