跳至

首頁
12345...45

尾頁

伯爵府

Re: 5月PG

hoheima 寫道:
噚日吉吉超級咁多人呀, d人真係好似有得執咁. 其實我都唔知去黎做mud, 因為我都冇j card :lol: , 不過星期日,點都要出下街ma.

做咩唔申請一張呀
星期五是無飯主婦日

大宅

adacheung1972 寫道:
你老公抵打, 做咩唔叫佢落街買呀, 樓下或碼頭a1都好丫

我下午已經提過佢架,佢話夜晚食飯之前係吉吉買埋,點之最後都係唔記得,唔通真係要我自己買埋然後開佢數咩? 我噚晚自己都係度諗呀,對付呢d咁架人都係要自己想要乜就買,之後開佢數就算,要佢花小小心機係我樹都係妄想黎.

hoheima,

我都同你一樣,年年生日都會提佢,因為唔提佢,佢一定唔會記得.學你話齋,費事自己唔開心麻.

男爵府

今日無燒啦...好左都唔係好嚴重, 依家個醫生都夾到佢, 食左兩次藥已經無乜咳啦...

隻c6叫佢做野就成日一陣一陣, 之後就無左影, 俾我見到就俾我話佢, 我好聲好氣同佢講野, 佢就黑面, 攪到成日係阿女面前同佢嘈, 唉

雖然我都係睥氣大, 有時都覺得好似過火左d 但佢明知我心急又緊張架啦, 仲要乜都慢慢黎... :tongue:

大宅

[quote]
hoheima 寫道:
噚日吉吉超級咁多人呀, d人真係好似有得執咁. 其實我都唔知去黎做mud, 因為我都冇j card :lol: , 不過星期日,點都要出下街ma.

做咩唔申請一張呀[/quote]
e+ 會申請ga啦 :mrgreen: 不過噚日都買咗對必必聲ge 涼鞋比曦曦, 佢係屋企著住必黎必去好開心呀

大宅

senny,
hoheiba都係咁ga, 次次叫佢做d mud都好, 佢都點頭話得, 點知過咗幾分鐘, 佢隻眼仲係個電視果度ga , 有時連我自己都覺得自己好煩, 好似餵奶咁, 支奶擺咗係度攤凍晒都未比阿囝飲, 好啦, 到我自己拎返黎餵, 佢又走過黎話等我餵ah ma, 真係唔得佢c 呀 :evil:

大宅

哎呀, 甘快開左新版啦 我呢排係公司勁忙, 因為我想內部換返做文職, 甘我呢個位就要再請人, 係呢段期間我又要同時做返自己0的野, 又要開始幫d老師準備教材, 差唔多要打晒2/3本書0既內容,(不過我都係用ocr再改, 費事打甘q多 )

ada,

出左院無事就好啦

carol,
唔好意思~~遲左同你講happy birthday
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

複式洋房

HOLLE,各位元朗媽咪:
想問問元朗這邊那裡有BB教材買啊?
簡單就是福!!

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

小小靖 寫道:
萱萱尋日都發燒,全日都38點幾度,又係好扭計,半夜仲成日訓訓下就醒,食左退燒藥就好d,一過左又燒返,今朝訓醒,又好似無燒,一陣都要再同佢探下,仲有燒就去睇醫生啦

奀豬早排都係咁,燒下退下.
我係佢冇燒時比埋退燒藥佢食,食多兩次就冇再翻燒了 ~
帶佢去打流感針時問醫生 , 話佢早兩日燒下退下,但又冇病徵,佢話有少少流感,只要佢發燒時比返,dr.之前開定的退燒藥比佢食便可喎 ~

男爵府

marcusmom 寫道:
[quote]
senny,
你做咩成日買士的車呀?

係拉,你咪原先有一部lor,仲要買咩?[/quote]

因為最近買個部無得訓低, 但澄澄最近一出街就訓囉, 驚佢整親條頸, 所以咪買個部可以訓低既士的車囉

男爵府

duck_duck 寫道:
澄澄又病呀....好可憐呀.....

工人幾時o黎呀?

我唸最快都要六月中啦...上星期至聽agent講, 收到passport乍, 依家至入form去入境處

伯爵府

all,
剛覆診回到公司. 報告無事.
姑娘同我換膠布時,我話今次攞黎攪, 點知姑娘話我 : 傻婆!你去要還神啦,你知唔知你做時,我地好擔心有野的, 同你同一時間有個女仔,佢係cancer呀.

原來.......我下個月去泰國,係四面佛叫我過去還神呀.

本來plan左去英國都成半年, 點知我mami突然話唔去, 原來我老公話去英國是去陪我mami過去的. 所以我mami唔去英國,我地都唔去, 好快咁我地就plan左6月去泰國. 如果是整定的.
星期五是無飯主婦日

男爵府

[quote]
all,
姑娘同我換膠布時,我話今次

大宅

all,
姑娘同我換膠布時,我話今次攞黎攪, 點知姑娘話我 : 傻婆!你去要還神啦,你知唔知你做時,我地好擔心有野的, 同你同一時間有個女仔,佢係cancer呀.

本來plan左去英國都成半年, 點知我mami突然話唔去, 原來我老公話去英國是去陪我mami過去的. 所以我mami唔去英國,我地都唔去, 好快咁我地就plan左6月去泰國. 如果是整定的.

冇晒事就好lu, 真係安樂晒, 有時d野真係整定 ...

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

冇事就好 la ~
去泰國除還神外 , 仲可以玩返個夠 ~
all,

珍珠宮

三個白白豬 寫道:
[quote]
小小靖 寫道:
萱萱尋日都發燒,全日都38點幾度,又係好扭計,半夜仲成日訓訓下就醒,食左退燒藥就好d,一過左又燒返,今朝訓醒,又好似無燒,一陣都要再同佢探下,仲有燒就去睇醫生啦

奀豬早排都係咁,燒下退下.
我係佢冇燒時比埋退燒藥佢食,食多兩次就冇再翻燒了 ~
帶佢去打流感針時問醫生 , 話佢早兩日燒下退下,但又冇病徵,佢話有少少流感,只要佢發燒時比返,dr.之前開定的退燒藥比佢食便可喎 ~ [/quote]

我同佢睇左醫生啦,醫生話應該出疹喎

大宅

小小靖 寫道:

出疹可能會燒幾日wor, 希望萱萱快d冇事啦, 星期日一齊玩.

男爵府

好媽媽勳章

ada,

anyway, 總知無事就好la, 去還神都係求個心安啫....

男爵府

好媽媽勳章

萱萱好叻叻豬, 好快無事o架la....

小小靖 寫道:

大宅

哎呀!今日成日都未得閑,一上黎就見到萱萱同澄澄都病左...... :-(
希望快D好番啦!
ada,安樂晒o路!我都信四面佛ga! 真係好靈ga!

今日muti同我講昊昊好叻呀!train左佢3日坐廁板仔,頭先終於成功開到大啦!
聽日開始比介片褲佢著下先!

大宅

嘩, 成星期無上網好鬼掛住你地呀!
Ada, 無事就一天都光晒啦!
Carol 補祝你生日快樂先
澄澄同萱萱你地兩個做乜呀, 又要mama 擔心你地, 快d好番呀, 等熙熙同ee幫你地兩個打死d病菌

首頁
12345...45

尾頁

跳至