自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:Ccccccc+發表於+13-11-26+03:54+好容

原帖由 mok239 於 13-11-26 發表
有無得黎咁呀!
下?!扇手都得?好慘呀

我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

別墅

回覆:岩岩繡完眉衰左,有方法解救嗎?(急急急)

我啱啱繡左眉,我又係斷眉既,成日想整堂眉,諗左好多年都5敢整,因為怕攪wor 條眉冇得救,點知有一次同個好耐5見既fd 食反,佢又係斷眉人,突然覺得佢條眉靚左好多同好自然,就問下佢law, 原來佢繡左眉,佢又係fd 介紹佢去既,我個fd 整完之後就帶左個妹(之前出去比人整,整壞左堂眉) 去比佢救,而家又係整返靚左,我好開心ar, 因返到公司d 同事都讚我整得好自然同靚左law…

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

tkop 發表於 13-11-26 10:46
收平幾多

上面做價錢差距好大,平既百幾都有,不過肯定係新手做,顏料唔得
貴既過千,師父級,多年經驗,靚顏料

我個個師父係好多年經驗既師父級,
我仲指明要靚顏料添...初時開我700(話已經計平左)
咁我個整甲師父私底下再幫我拗數,終於拗到400,
買新刀片30,藥膏60(其實藥膏既可以去大陸藥房買平D,不過我由佢當貼士)
起碼留番D餘地,佢下手個下心情都靚D,出黎效果唔會賴野~~

不過我條眉唔多上色,都補過2次色,月頭先補完色,
今次改用新技術,原價千二,用個D紋筆LA落去整,就深色好多..
不過佢都係叫我比番200當刀片費,顏料費就算~

至於點解唔上色,可能我之前成日用去死皮去死皮,
成手摔埋堂眉,所以愈黎愈淺色,我以後唔摔啦

用戶要求終止服務

VKwan 發表於 13-11-26 10:50
下?!扇手都得?好慘呀

係 !

我當日覺得佢突然好似有D 野 CAKE 一 CAKE ( 總之係唔順), 扇左一下...我右邊眉尾有D 飛左上去..

我唔即刻洗,係因為唔想皮膚咁傷, 同埋仲遮到 & 好淡色架咋, 要"孔" 埋我隔離, 定神睇, 先睇到, 所以我唔急住去攪攪佢..不過長遠計....自己都覺得那處是" 遺憾"<--- +

我仲係花左$1,800 元比人"扇" 手劃成咁

elaine_20hk  但係佢筆既時候,落手整之前,要比你睇架  發表於 13-11-26 11:00

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

好慘呀
唔知點安慰你
主 賜 平 安

子爵府

tkop 發表於 13-11-26 10:06
點知

每個年代都會流行某一類型的眉形,當看見你的眉毛便知道你是那個年代的人啦

侯爵府

引用:Quote:原帖由+marykk+於+13-11-26+發表我識

原帖由 tkop 於 13-11-26 發表
你有冇做過啊
無呀,我之前搵佢化粧only,淨係知佢做眉出名.我諗住你問下佢可以點救,聽下意見。因為老實講你問一般人都答你唔到,不如問多幾個專業

瑪瑙宮

引用:Quote:tkop+發表於+13-11-26+10:06+點知每

原帖由 兔仔得媽 於 13-11-26 發表
每個年代都會流行某一類型的眉形,當看見你的眉毛便知道你是那個年代的人啦 ...
是嗎?今年興咩款式

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Ccccccc 發表於 13-11-26 03:50
岩岩上網睇洗眉好恐怖架。。。我唔想洗。。。佢繡到我條眉好高

...

唔係畫完先繡?

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

引用:Quote:原帖由+Ccccccc+於+13-11-26+發表好

原帖由 bbmuimui 於 13-11-26 發表
點解會咁?做左一半無幫你完成埋佢?
我當時即刻問佢,佢話只補我唔夠眉既地方,佢話如果劃埋你有眉既地方,最後條眉會深淺色架-___- 佢話新式做法係咁做,搞到我以為唔通係自己唔識野,佢咁既大話都講得出,之後一做完打比個fd問佢之前繡過眉係咪全條繡,就知佢真係吹水唔抹咀

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Ccccccc 發表於 13-11-27 08:04
我當時即刻問佢,佢話只補我唔夠眉既地方,佢話如果劃埋你有眉既地方,最後條眉會深淺色架-___- 佢話新 ...
你比人呃左啦~我補2次色都係2條眉當重新咁做架,只補唔夠色,當你可以上色唔褪,但係會好礙眼咯,近睇都睇到架,
你開間野名,等人知唔好再上當

禁止訪問

大宅

引用:有無相睇下?我識一個瘦眉好勁,咩眉都攪得

原帖由 fishfish121 於 13-11-26 發表
有無相睇下?我識一個瘦眉好勁,咩眉都攪得惦,幫你比張相佢睇下有無得救?

...
Pm你其實我條眉原本都是好難搞,我係細眼單眼皮,條眉生得好高同原本個形都好似哈哈眉咁,變左額頭好細,我去繡眉係想改善呢一樣野,但我諗係我條眉太難搞普通美容師搞唔掂。。。。但嗰間野搞團購呃人係肯定,去到要我比錢麻醉同修眉,我諗住加錢佢有心幫我執靚啲都無所謂,但居然搞成咁,我條眉而家真係唔知想點

大宅

引用:要是間舖是黑店,真的只向錢看的話,補錢返

原帖由 yaulinda 於 13-11-26 發表
要是間舖是黑店,真的只向錢看的話,補錢返去執,應該是最簡單可行的方法,始終好難找間肯幫人執手尾的美容 ...
我唔敢返去整啦,間野得1丁友架咋,我覺得真是呃錢店,比佢再執都應該靠唔住:pppp:

大宅

引用:Quote:原帖由+Ccccccc+於+13-11-26+發表我

原帖由 木土土 於 13-11-26 發表
繡眉呢d明知整得差影響大,無口卑都唔敢幫襯啦,你竟然仲夠膽貪平團購!

...
我知錯了一鋪黎鋪杰既,以後唔敢喇。。。。而家比錢執屎預左比人㩒我原本又衰,以為做左要洗都好easy...事前無睇過啲資料就走去搞

大宅

引用:樓主你都好勇,居然團購繡眉,好易中招架..你

原帖由 elaine_20hk 於 13-11-26 發表
樓主你都好勇,居然團購繡眉,好易中招架..

你都係等個幾月後,傷口好晒,搵人幫你洗眉啦,不過洗眉痛好多,你要 ...
大六整幾錢呀?不過我唔敢返大六整。。。。我媽都係去大六繡都ok既,不過我平時好少可去大六所以都唔敢去整

大宅

引用:Quote:原帖由+elaine_20hk+於+13-11-26+發

原帖由 tkop 於 13-11-26 發表
收平幾多
你都想整?

大宅

Hugo0804 發表於 13-11-26 11:10
唔係畫完先繡?

是架....但佢繡出來同畫係唔同架....都唔知係咪想我返去執又屈一筆

首頁

尾頁

跳至