婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我奶奶唔係,佢好易相處,好就得人 +

原帖由 fatpanda 於 13-11-09 發表
我奶奶唔係,佢好易相處,好就得人
Me too

大宅

回覆:Effyyam 的帖子

我99係咩都係得佢講冇人講,就算叫我地話事都好,到最尾佢都係反對,跟住要我地跟佢意思做!
新年既時候,佢竟然試過叫我帶一件好閃,但係係豬二繩既首飾去拜年,我話唔帶,問佢點解要帶丫,佢話好體面,我忍唔住爆左一句,99我only條牛仔褲都貴過件首飾啦!

子爵府

回覆:系米絕大多數99都係個種----咩都要話曬事

佢想但做唔到,但都好鐘意管乜都想知

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+fatpanda+於+13-11-11+發表呢

原帖由 emimi 於 13-11-11 發表
就係一齊住,唉…
咁真係要認認真真想辦法脫離佢嘅控制,如果唔係好易影響夫妻感情。

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

珍珠宮

引用:我99係咩都係得佢講冇人講,就算叫我地話事

原帖由 YingYing622 於 13-11-12 發表
我99係咩都係得佢講冇人講,就算叫我地話事都好,到最尾佢都係反對,跟住要我地跟佢意思做!
新年既時候, ...
咩首飾,我想像左好多又誇又土又假的款,你講下咩樣的?

子爵府

我奶奶唔係

禁止訪問

別墅

引用:我99係咩都話冇所謂,但嘜差都要管

原帖由 貧窮媽媽 於 13-11-09 發表

我99係咩都話冇所謂,但嘜差都要管 ...
係呀 成日話無所謂 最後多多意見 又要我哋就晒佢 唔就就發脾氣。。。

複式洋房

咁我99都冇,羊咩一隻。係長氣啲。

大宅

回覆:mrschocolate 的帖子

係一隻好大舊既戎子,係大到老遠都見到個0的,好閃,好多石,又紅又藍又黃係人係鬼見到都知係假個0的

珍珠宮

我99係好人,只不過太喜歡照顧佢個心肝寶貝獨仔,對我屋企飲食大小事務都喜歡俾意見幫手,有好有唔好啦,我自小比較獨立,唔太習慣被照顧,但好處係佢又分擔咗佢個港孩仔仔嘅家庭責任

另外99都幾自負,唔話得佢錯,到依家我都未識忍口唔出聲

珍珠宮

人火

伯爵府

我99係哩種人,所以好難同佢相處!

別墅

我99都係控制欲強既人,初初結婚時,我幾時返屋企(我唔係同99一齊住)都要我向佢報度(因為佢對佢d仔女都係咁,要求佢地向佢報度),好幾次我唔理佢唔聽佢電話,佢走去打電話去我媽屋企,比說話我媽聽,所以我而家同佢無乜兩句~~

別墅

:pppp:我99就咩都扮識, 咩都扮叻, 好似佢最醒咁

男爵府

係!我99 乜叉都要管,有時星期日同C6出街 食早餐,佢又突然出現,一起吃!一家大小
去Ikea 買野,又跟埋黎!

複式洋房

我99係極度恐怖,貪錢,小心眼,扮可憐

貪錢,每個月我地都比$4000佢,但係個個月(係個個月)都打黎同我講可唔可以過多幾千蚊我,如果我say no...佢會話一次過問銀行借,但佢無錢還,條數又係我地孭。但佢要多啲錢,係用黎打麻雀同請人食飯。

小心眼,我媽咪一向對件99好好,有次,我媽咪去外國旅行,買左件比較貴嘅衫比佢,件99竟然喊住同姑仔講話我媽咪睇唔起佢,哂命有得去外國旅行,所以特登送件衫比佢黎笑佢無去過外國旅行。

扮可憐,起我面前就武則天上身,起c6面前就扮可憐,有次99比副眼鏡撞親個鼻,叫生叫死話好痛,逼住我地請半日假返黎睇佢,咁我返到先,我問佢有無事,佢話無事!佢個仔一返到,真係影后上身,即刻喊哂囗話好痛,又話頭暈,仲話懷疑有鼻癌所以痛到咁。除左無言,我唔識比反應,99其實你真係可以再作大啲

我真係好憎佢

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Effyyam 發表於 13-11-9 22:57
系米絕大多數99都係控制欲超強,咩都要聽距既,距講既就是聖旨
其實女人都係咁

大宅

我哂我自己見件哂幾耐都要管
影響不到你姐
我依家不洗衫 叫佢個仔洗
佢管佢個仔 我無所謂
我不是你管轄範圍

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我奶奶唔係,上至買樓,下至買粒糖,都係只要我地鍾意就得

首頁

尾頁

跳至