跳至

首頁
12345...16

尾頁

伯爵府

Re: 學卷制

PM 唔會考慮, 因為多數興趣班都會在下午!
霖格格 寫道:
[quote]
Kwan 寫道:
咁都未讀, 找個第二間仲有時間, 我囡巳經讀緊, 本來打算比佢讀成個幼稚園, 所以要同老公相量下先決定, 就算轉都要找到間好的, 唔會為錢亂轉校!

聽講大埔禮賢會程度都好好, 不過要睇人地有冇學額先, 其實當初我有考慮這間的!

yes唔好為錢亂轉校, 如果讀緊的讀得開心, 有負擔到, 唔轉好過轉, 無人擔保轉o左會依然開心架嘛
大埔禮賢會好似am full晒喎, 得pm你考唔考慮 [/quote]

侯爵府

Kwan 寫道:
霖格格,
減都減唔到咁多啦, 我諗你要計下數, 我就冇得減, 所以先會考慮轉LOR!

我唔知自己計有冇計錯, 因為打去問減免學費, 佢地唔會答你計的結果減到幾多, 要申請到先知, 所以真係冒險架
如果我無計錯, anchors $23xx, 減半我預要交$1500, 都減到接近$1000喎, 當然如果讀非牟利學校, 實減$1000, 但就唔可以再減免學費, 好qqq煩呀 :-x

珍珠宮

Kwan 寫道:
YES, 一齊相量下

arm arm 先決定唔報呂明才, 比 myson 留o係 Zenith 讀到 K3 ga :-(

而 + 又要煩過 :-( :-( :-( :-( :-(

侯爵府

professor 寫道:
yes lor, 無理由唔要 ga ma :-(

以不變應萬變o羅, 個個走晒去讀有書卷的學校, 變相師生比例去到最盡, 相反私校比例下降, 到時會更容易照顧學生需要, 我唔知有冇講錯, 只係論事實而言
professor你轉去邊間 呂明才英文&普通話堂太少, 你要額外上course, 又係要錢, 同埋myson會唔會覺得辛苦 am 返學, pm補習, i prefer搵間幼稚園教得足, 唔洗再去補習o羅 :lol:

侯爵府

Kwan 寫道:
我唔係PROFESSOR喎

professor is one boy one girl & one dog

侯爵府

yes lor, I have one son & one daughter

仲有one dog

侯爵府

Kwan 寫道:
PM 唔會考慮, 因為多數興趣班都會在下午!

咁你要諗過第二間喇

侯爵府

arm arm 先決定唔報呂明才, 比 myson 留o係 Zenith 讀到 K3 ga :-(

而 + 又要煩過 :-( :-( :-( :-( :-(

幫唔到你, 你搵晚同mysonba傾下

大宅

畀面勳章

安基司 >>>>HK$2,4xx 加左價.

侯爵府

kongkong 寫道:
安基司 >>>>HK$2,4xx 加左價.

半日--->$2480+80茶點費

大宅

畀面勳章

其實呂明才係Tuesday>英文日, Friday>普通話日.
Tuesday係有外籍老師. 平日都有英文老師. 我覺得都ok.
最緊要係校風好.

珍珠宮

Zenith is $2,380 (including 茶點費)

侯爵府

叫格格生個比你啦 [quote]
Kwan 寫道:
我得一個囡咋, 個囝霖格格屈我架! [quote]

侯爵府

hihirita 寫道:
叫格格生個比你啦

我生, 佢幫我養, ok喎我

侯爵府

生仔機器呀!! 同豬又咩分別呀
霖格格 寫道:
[quote]
叫格格生個比你啦

我生, 佢幫我養, ok喎我 [/quote]
不要為孩子將來的學習發展而擔憂,只要孩子健康快樂地成長便是我最大的心願

伯爵府

如果差唔多, 梗係照讀心儀學校啦
霖格格 寫道:
我唔知自己計有冇計錯, 因為打去問減免學費, 佢地唔會答你計的結果減到幾多, 要申請到先知, 所以真係冒險架
如果我無計錯, anchors $23xx, 減半我預要交$1500, 都減到接近$1000喎, 當然如果讀非牟利學校, 實減$1000, 但就唔可以再減免學費, 好qqq煩呀 :-x

珍珠宮

kwan,

I like zenith very much ga, 典算 ar ? :-(

伯爵府

叫格格生個比你啦 [quote]
Kwan 寫道:
我得一個囡咋, 個囝霖格格屈我架! [quote]

伯爵府

格格, 可能有"O"引生仔呀 :mrgreen: [quote]
catymw 寫道:
生仔機器呀!! 同豬又咩分別呀

伯爵府

ME TOO好煩 :cry:

kwan,

I like zenith very much ga, 典算 ar ? :-(

首頁
12345...16

尾頁

跳至