自由報料

跳至

首頁
12345...67

尾頁

民房

Re: 開倉報料站

我有朋友在順豐工業大廈番工,佢7點幫我去14樓睇過CONVERSE個倉,d嘢真係咁平同埋都幾正,重有德國製個款大頭或夾指拖鞋,都係買200蚊,全部以布鞋為主,夜晚有18:15~19:15 or 19:30~20:30 2個時段,但我朋友約7點去到卻不用分批入,可能人少,直行直過,cush only

大宅

CONVERSE個倉明天重有冇,上午11:00開左未呀?

洋房

今個星期(up to 25 Aug 06)的開倉情報撮要
希望以下info 可以幫到大家啦. 另外, 如我引用其他媽媽的報料有不當的地方, 請多多見諒

(1)
報料人: toffeetong
多芬(多款)650ml $30/2支
力士750ml $15/支
還有凡士林, 金紡, 家樂牌, 多霸道, Roxona, 頂好牌等都好平, 一定有收穫.
23-26/8 (三至六) 11:00-19:00
大埔工業村大富街6號香港聯合利華食品有限公司
(火車站轉74k & 75k)
FREE BUS: WED 1330-1730 & SAT 1030-1530
FR KCR (逢 @hr的30分開)
DETAIL PLS ASK 28923139

(2)
報料人: crystal888
九龍灣出口BB, 小童衫貨辦開倉 $5 - $40
九龍灣宏照道20號, 金漢工業大廈801室
詳細info: 請到
click <-----

(3)
報料人: MOOYY
荃灣柴灣角街順豐工業大廈14樓CONVERSE 鞋開倉
大部份鞋都是$100三對,$50一對,大多數是帆布鞋,也有
波鞋及涼鞋,有小量米奇衫$30.00-$50.00一件

*** catcatmom 跟進 *** 都幾多人, 分幾個時間放人入去

*** 蛋糕媽媽 跟進 ***
佢7點幫我去14樓睇過CONVERSE個倉,d嘢真係咁平同埋都幾正,重有德國製個款大頭或夾指拖鞋,都係買200蚊,全部以布鞋為主,夜晚有18:15~19:15 or 19:30~20:30 2個時段,但我朋友約7點去到卻不用分批入,可能人少,直行直過,cash only

(4)
報料人: catcatmom 的朋友
有線大廈公雞(sport wear )開倉,
RM3904,時間係:1:00-2:00 OR 6:00-8:00PM。仲未知MUD野料,去完番再報料

*** mormorchan 跟進 ***
唉!
[img align=right]http://terara.hp.infoseek.co.jp/kisetu/hallo/obake92.gif[/img][img align=right]http://terara.hp.infoseek.co.jp/kisetu/hallo/obake9.gif[/img]

別墅

佢地分很多時段,我又攞唔到街招 我只記得星期六由11:00AM-2:00PM, 我下午去佢地D態度又不是太差,不過沒有返工,返學鞋,只有波鞋及布鞋.

http://www.baby-kingdom.com/?69649
更新左d 公屋資料,有時間入來睇下啦~~
等到了 ^^~~

禁止訪問

洋房

AlienaKKK,

我好同意你的講法, 因為我都去過一D好搵笨的開倉, 大家都要注意自己的人身安全, 唔好話一個人上去一D 好靜的工廠大廈. 最好就有兩個人以上啦.

而呢個post, 我只係想同大家share 一下堅的開倉, 最好就係有人上過去, 見過有實物, 大家分享下咁啦, 就算係唔好的開倉, 大家都可以傾架, 無任歡迎的.

而你的經驗, 亦正好俾我地D 媽媽一個分享, 就算係平, 都要小心自己的個人安全, 又唔好話咩都買, 睇返自己實際的需要.
[img align=right]http://terara.hp.infoseek.co.jp/kisetu/hallo/obake92.gif[/img][img align=right]http://terara.hp.infoseek.co.jp/kisetu/hallo/obake9.gif[/img]

男爵府

CONVERSE個倉朋友去完,好曬時間,可能尾升。

佢話:$50一對既好多係一隻鞋頭係黃色,一隻鞋頭係白色,仲有見到好靚既鞋賣
$50又無人HOUSE既話,一定係大細碼,一對5號,另一對5.5。涼鞋唔知出面係咪買緊$5�6百蚊對,5知MUD野brand 開倉買到$350-200一對。有小朋友涼鞋$100-200都有。
朋友最後買左對$150,同出面差唔多,但個款幾靚喎!
一百3對買唔到。

MOOYY wrote :
//佢地D態度又不是太差//
佢地有無招呼過你?如果無!何來有差與好呢?

其實開倉D人態度唔會差,因為無服務,何來覺得佢地態度差啦!比完錢,走人。
客人問:仲有無其他SIZE呀?
倉人回答:無!把曬出來!
對嗎??

更正:
佢地既態度唔係差,係無態度。
上次我去到佢話人太多,唔入得!2點9字先至再開,講野無尾音。只係話兩句,無講野啦!

報告完畢!DO! DO!

洋房

catcatmom,

thanks! 下面的post 都作了修正.

男爵府

如果係有線大廈做野,咪去吸吸,有人話:邊度邊度有倉開,超出荃灣區,我都唔去,費事車錢都蝕埋,公雞甘差,我都唔去啦!多謝報料。

別墅

CONVERSE個倉朋友去完,好曬時間,可能尾升。

佢話:$50一對既好多係一隻鞋頭係黃色,一隻鞋頭係白色,仲有見到好靚既鞋買
$50又無人HOUSE既話,一定係大細碼,一對5號,另一對5.5。涼鞋唔知出面係咪買緊$5�6百蚊對,5知MUD野brand 開倉買到$350-200一對。有小朋友涼鞋$100-200都有。
-->我無看那些貴價鞋,因為我覺得開倉要買平野,如果咁貴就不如去街買,起碼不用自己找款及去工廠大廈.

朋友最後買左對$150,同出面差唔多,但個款幾靚喎!
一百3對買唔到。

//佢地D態度又不是太差//
佢地有無招呼過你?如果無!何來有差與好呢?
-->唔...可能我第一日去,又真的有人招呼我,有人問我要咩款,要咩size,又幫我搵,可能後來唔優做,便態度轉為惡劣啦.

其實開倉D人態度唔會差,因為無服務,何來覺得佢地態度差啦!比完錢,走人。
客人問:仲有無其他SIZE呀?
倉人回答:無!把曬出來!
對嗎??
--->唉...佢地自己倒自己米....

更正:
佢地既態度唔係差,係無態度。
上次我去到佢話人太多,唔入得!2點9字先至再開,講野無尾音。只係話兩句,無講野啦!

報告完畢!DO! DO!
---> 令人無下次的服務態度

http://www.baby-kingdom.com/?69649
等到了 ^^~~

男爵府

//唔...可能我第一日去,又真的有人招呼我,有人問我要咩款,要咩size,又幫我搵,可能後來唔優做,便態度轉為惡劣啦.//

我琴日中午去,佢5比我入去,我係外面企左好耐,博比我入埋去,我見佢裡面有2個cashier,一男一女靓仔靓妹,一個男企係閘口,好似有個中年女人企係t-shirt個盒旁邊,佢地好似4支香甘插左係度,聽見人問仲有size無呀?佢話:係曬度,態度不惡劣,我唔想屈人地,只不過無mud尾音.
mud第一日去,甘好service +,幫你搵埋鞋,問埋著mud size,下次早d出聲,早d去.
朋友話佢地d鞋放曬d大盒度,自己hei籮!D兩三百蚊既拖鞋就一對一對好齊甘把曬係木架上.
報告完畢!
do!do!

男爵府

我今日有去到買嘢, 好多人呀, 仲要排成3個鐘先入到去, 主要因為有好多太太, 先生都有去, 仲一傳十, 十傳百, 所以好多人, 不過真係堅架, 我都買了3大袋, 只雖$285 就走得, 仲有好多嘢斷左買唔到, 如果唔係, 我諗都會買到成 $500 架. 多謝晒toffeetong 的報料. thanks thanks!
(1)
報料人: toffeetong
多芬(多款)650ml $30/2支
力士750ml $15/支
還有凡士林, 金紡, 家樂牌, 多霸道, Roxona, 頂好牌等都好平, 一定有收穫.
23-26/8 (三至六) 11:00-19:00
大埔工業村大富街6號香港聯合利華食品有限公司
(火車站轉74k & 75k)
FREE BUS: WED 1330-1730 & SAT 1030-1530
FR KCR (逢 @hr的30分開)

複式洋房

我覺得好似以前(某member知道有開倉,自己post 一個Topic 出來)咁會好d...

唔使睇晒咁多頁...又可按個人喜好/方便看看啱自己去開倉的資料.

我自己都很喜歡去開倉的! 不如版主新加一個討論區叫"開倉"咪仲好!!

男爵府

你個IDEA 都幾好wow. 一個討論區叫開倉.

但知唔知點叫版主開新討論區呀, 我都係最近先過來呢頭睇嘢架, 唔係好知點做. 要唔要叫返開呢個topic 個 '開倉人' 搵個版主架?

子爵府

好媽媽勳章

開倉人 寫道:
希望以下info 可以幫到大家啦. 另外, 如我引用其他媽媽的報料有不當的地方, 請多多見諒
(3)

*** catcatmom 跟進 *** 都幾多人, 分幾個時間放人入去

佢7點幫我去14樓睇過CONVERSE個倉,d嘢真係咁平同埋都幾正,重有德國製個款大頭或夾指拖鞋,都係買200蚊,全部以布鞋為主,夜晚有18:15~19:15 or 19:30~20:30 2個時段,但我朋友約7點去到卻不用分批入,可能人少,直行直過,cash only

請問有無人知星期日開唔開??
平日又由幾點開到幾點??
thx

不要五十步笑一百步;不要看見人地眼中既刺而忘記了自己眼中的樑木;做人要對得住自己~

大宅

just call kowloon bay 個開倉 Mr Tang, he said 開倉 closed !! :-( :-(

男爵府

xox,

等下次啦. 唔好 :-( :-( :-(

男爵府

開倉人 寫道:
(3)

~~~唔知今日係咪重有呢??我想夜d去睇睇啊!!Thx~~~

別墅

應該做完,我看不見派街招了

等到了 ^^~~

民房

oh too bad! why so fast??

xox 寫道:
just call kowloon bay 個開倉 Mr Tang, he said 開倉 closed !! :-( :-(

首頁
12345...67

尾頁

跳至