想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 媽媽妹 的帖子

妳真係好堅呀!!! 5次ivf?!!

妳咁堅持一定會成功架!! 我冇妳咁勇敢, 一次ivf已經用左好多錢, 我最多都只會做3次, 唔得我一定放棄...

因為我心理上頂唔順果種壓力..

大宅

回覆:想問下搵dr try做ivf的jm

我唔甘心
有生以來,都冇乜大風浪,生唔到bb係我人生最大挫折,我唔明點解我肯付出,個天都係唔比我!
我諗我係Dr. Tay最棘手既case之一.....

大宅

回覆 媽媽妹 的帖子

我見到妳果句"唔甘心"..真係好想喊

我都好唔甘心, 我有諗過放棄, 我之前有一刻想放棄晒d雪胎, 因為佢地quality唔好, 放完又係失敗放黎做乜

但現實我始終要放晒佢地,之後再諗做唔做多次ivf, 邊度做等等..

大宅

引用:回覆+媽媽妹+的帖子 我見到妳果句\"唔甘心\"

原帖由 angelababy0808 於 12-10-25 發表
回覆 媽媽妹 的帖子

我見到妳果句"唔甘心"..真係好想喊
你比我好彩好多喇,有雪胎更加唔可以放棄,我地要加油!

大宅

回覆 媽媽妹 的帖子

加油呀!! 我會學妳一樣勇敢...

大宅

大家都要加油啊!唔好放棄啊!大家會互相扶持!

大宅

回覆 Miuku 的帖子

Miuku,

等妳好消息呀!!

大宅

引用:回覆+Miuku+的帖子 Miuku,等妳好消息呀!!

原帖由 angelababy0808 於 12-10-25 發表

Miuku,
我今次唔成功囉,雖然有啲失望,不過我未放棄!我會問醫生,可否這個cycle再放胎。時間無多了,年紀一日一日大,真係有啲心急!

大宅

妳好叻呀,咁快就平復到...加油呀!!

我可能今個Cycle唔放啦, 因為情緒好差, 我真係好冇用

複式洋房

大家努力呀!我做過兩次(已抽蛋計),第一次ivf本來成功,但3個月不保,之後放曬所有蛋都fail,休息兩個月睇中醫再調理,第二次ivf第二次放蛋終於成功,阿女依家歲幾,我等你們的好消息吧!

大宅

引用:回覆+Miuku+的帖子 妳好叻呀,咁快就平復到

原帖由 angelababy0808 於 12-10-26 發表

妳好叻呀,咁快就平復到...加油呀!!
其實我唔係叻,只係因為知道時間對我哩啲高0好緊要,唯有即極面對,除非醫生叫我休息一個cycle啦,否則要盡快做。C6已經問我會唔會考慮領養,佢話無論自己生或者領養都唔可以太遲,怕太大年紀無精力揍,但我唔想分心,放晒雪胎先開始搞領養囉!

複式洋房

回覆:Miuku 的帖子

其實大家不要給自己大壓力才可成功,如一個cycle fail了,可休息一個月,在這個月多做運動,行下山,睇中醫,等血氣好多再做過,易D中㗎
記得食下花膠,戒凍飲

大宅

引用:大家努力呀!我做過兩次(已抽蛋計),第一次i

原帖由 ElizaMao 於 12-10-26 發表
大家努力呀!我做過兩次(已抽蛋計),第一次ivf本來成功,但3個月不保,之後放曬所有蛋都fail,休息兩個月睇 ...
多謝你!好鼓舞啊!

男爵府

引用:大家努力呀!我做過兩次(已抽蛋計),第一次i

原帖由 ElizaMao 於 12-10-26 發表
大家努力呀!我做過兩次(已抽蛋計),第一次ivf本來成功,但3個月不保,之後放曬所有蛋都fail,休息兩個月睇 ...
你睇邊個中醫呀?我都想睇下先做,可否pm我呀?多謝

男爵府

回覆:Yang81 的帖子

做Ivf的jm都好勇敢哦,加油,我們一定會好幸福架

複式洋房

引用:做Ivf的jm都好勇敢哦,加油,我們一定會好

原帖由 Yang81 於 12-10-27 發表
做Ivf的jm都好勇敢哦,加油,我們一定會好幸福架
我等大家的好消息

切記壓力是最大失敗的原因,平日要開心D,如今次失敗了但心情未得就暫停一陣先再來,去做下運動,行下山令自己血氣好D再開工,食下花膠保一保,因我懶所以只買鴻X堂D湯,切忌凍飲

放蛋一兩日可提高腳瞓,盡可能休息下

複式洋房

回覆:ElizaMao 的帖子

我現在在等bingo 中,hope the best!

大宅

引用:我現在在等bingo+中,hope+the+best! +

原帖由 bb933 於 12-10-28 發表
我現在在等bingo 中,hope the best!
祝你成功!

複式洋房

媽媽妹 發表於 12-10-25 14:42
我當然信Dr. Tay啦, 唔係我都唔搵佢......之但係我今次已經係第5次IVF喇, 因為卵子質素差, 所以每次都冇雪 ...
請問你5次lVF都係Dr Tay做嗎?我都有卵子質素差嘅問題,做咗4次lVF冇雪胎,全部都失敗哂!唔知Dr Tay有乜意見比你可以改善下呢?

大宅

引用:Quote:我當然信Dr.+Tay啦,+唔係我都唔搵佢.

原帖由 MiniYY 於 12-10-28 發表
請問你5次lVF都係Dr Tay做嗎?我都有卵子質素差嘅問題,做咗4次lVF冇雪胎,全部都失敗哂!唔知Dr Tay有乜意 ...
第一次IVF仁安做, 第二至五次都係DR. Tay做, 仁安做IVF好公式化, 但Dr. Tay就會tailor-made, 雖然失敗咁多次我都依然信佢唔專業!
其實Dr. Tay都話人可以做既野好有限, 佢都盡力幫我, 只係欠運氣, 同埋希望我身體可以乖乖咁比一粒好既卵子出來, 只要好既, 一粒就夠!
其實我自已做IVF之前, 中醫、針灸、雞精、運動全部都做齊.......

首頁

尾頁

跳至