論盡家傭

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

樓主, 少少意見比你參考:

將近來發生糾紛的事, 以時序表記錄下來, 例如__月__日____時, 地點:----- 撮要, 有助你記憶, 見官時, 有條理清晰地表達, 增加勝算.

到時除左工人, 唔准其他人在場. 保持冷靜, 不要潑辣, 但據理力爭, 態度堅定. 加油! 支持!

別墅

炒工人從來都唔可以俾通知, 你仲要俾完通知佢, 係通知期裏面叫佢照顧咁細既BB, 我覺得你有D疏忽, BUT ANYWAY, 你個工人都唔係好惹, 拿拿聲搞掂佢就算啦, 當用錢買個教訓...

別墅

Bad Bad....
They always think that they believe God .. is a good ppl..

珍珠宮

Happie 發表於 12-8-31 23:25
警察告佢, (你係証人) 比佢打甩, 真不值! 無公理!
咁你又可唔可以搵法援, 成為”原告 ...
單虐兒 case 幾時判?不服裁判上訴得唔得?如果得,今次俾錢請律師都要同個賤精死過,為個女討回公道
我都覺得你應該搵個區議員(試下搵個女人)etc 問下,睇下有無得再告個賤精!照計警察落得 charge 仲要係虐兒 case 應該都夠晒料,點解咁兒戲?特別係如果你覺得係個律師問題,可能搵第二個打有轉機

作為病人家長你有權要番晒當日入東區o既 report,拎o的 report 去搵兒科醫生/耳鼻喉專科醫生,問下咁樣暈過有無機會之後有傷害。當然希望你個女無事,但如果醫生話 ’有可能’ 可能會幫到你個 case!總之多o的 expert reports 俾個官睇!

公爵府

衰到要炒就唔應該留. 你賠一個月比佢著數過留佢一個月.
ANYWAY, 點都行落去, good luck

子爵府

回覆:我真係好慘.....個姐姐玩完一次又一次,而家CLAIMS我兩萬幾蚊

大宅

回覆 Happie 的帖子

唔可以,我問過了,因為刑事案要警方起訴,我問埋POLICE,佢地話姐姐唔係咩大人物,一般唔會再上訴.....
無奈

大宅

回覆 Qlau 的帖子

我自問對佢超好,
1)佢一黎我屋企我阿媽係
訓廳的,比BB同佢訓房,媽咪話等佢可以做野精神D,訓
得好D

2)我知道佢有HOMESICK,好掛住自己個女,我
趁佢個女生日比利是,送禮物,佢個女同我個女差幾個月大
,所以我買咩比阿女又會買多份比佢個女

3)佢病,我真係比佢係屋企訓,我做番哂D野,同埋帶
個女出街等佢休息(佢成日話自己病)總之我一直有用心對佢,只希望佢對我個女好好地,等我返
工放心D,唉....後尾我發現....我阿媽原來個個
月都有比錢佢(成5舊呀!)

我地關係一向好好,而發生呢件事係佢搵到新工後,係我唔肯陪錢比佢走,佢要即日唔湊bb呀,
第二日,我係酒樓叫佢餵,係當住我面前,我不能相信,第一下我以為佢無意,我大叫stop,佢再餵我即刻搶番bb,叫佢坐隔離table,再call999

男爵府

第一要搵區議區幫手,第二send資料去各人報館將呢單野刊登出黎,第三你應該有關警察比既檔案資料攞埋上庭,第四你要搵社工幫你手,話你已經受到心靈創傷. 成日驚有人會傷害你個女.

為你祈禱,神一定會為你取會公道

禁止訪問

大宅

佢又SEND封信黎話佢WIN哂官司,報左菲律賓NEWSPAPERd上赧資料,同埋份醫療報告其中一句話我個女active(仲highlight埋)梗係啦,去到醫院攪咁耐,佢"look"親者,唔通要有事?不停做小動作....

別墅

樓主, 我唔係話你對姐姐唔好, 只係, 同一般打工仔一樣, 都唔撈羅, 做野仲點會上心呢, 佢搵到新工, 個心已經唔係度, 就算佢唔係黑心整親BB, 但佢唔上心, 好多大意既野就會出現, 所以我先至話唔好俾通知期佢地啫, 始終唔同文化同背景, 我地好難明白佢地會做D咩呀麻....

禁止發言

有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

大宅

回覆 Qlau 的帖子

佢餵一個spoon後,我大叫stop,bb哇一聲大喊,
佢keep on 餵第二spoon,我知道佢有心的,佢係法庭唔認唔代表佢無做過,,
黑唔黑心天知地知,我share個case出黎最主要希望下一個家庭唔好受受害,
bb唔識出聲,唔代表要比一個成年人,沒有良知的人欺負,如果佢有半點悔意,就算佢係疏忽,唔係有心,都唔會claims我兩萬幾瓜?

禁止訪問

大宅

d工人係好無本心.一決定走就好多小動作.
所以我工人一resign,我即當佢係part-time,只要佢負責家務,自己照顧返d細路.

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

搞到入醫院無事???
咁我比同一樣熱既佢食丫..bitch!!!!!!
咁又我有事呀!!好嬲呀!!

樓主!!希望你快D解決佢..一家開開心心呀!!!!
放心..我地大把人支持你!!!

男爵府

joeychan1982 發表於 12-9-1 13:09
回覆 Happie 的帖子

唔可以,我問過了,因為刑事案要警方起訴,我問埋POLICE,佢地話姐姐唔係咩大人物,一般唔 ...

警察就係咁架啦, 無x用的! 何況你又唔係咩大人物, 點解要幫你上訴? 佢地淨係識做大單野, 你呢d對佢地黎講算小事, close得一單得一單! 有時搵議員都無用架, 你試o下搵生果日報, 睇o下佢地幫到你d乜la! 依家傳媒壓力可以好大! 你個b 差d俾個賤菲整死都告佢唔入? 有晒入院報告都無用?? 真係天無眼!

joeychan1982  無天理呀.....仲要比佢惡哂!!!  發表於 12-9-4 11:13

大宅

仲笑我地香港人做成世都係為層SMALL​ HOUSE,佢做4-6年就返去起大屋,做生意,因為佢​菲律賓有地.......

呢句佢真係講得好啱,正PK政府,地產商。

首頁
12345...10

尾頁

跳至