論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:今日interview 左一個好有"性格"嘅印姐

佢好似黎請人多d

別墅

你應該反問佢,咁多要求點解唔留係屋企做少奶奶呢??
I'm a happy mom~

大宅

lamlam0710 發表於 12-8-4 20:54
好野!差不多佢 interview 返我轉頭。同我講,我 current employer 只係要我睇住2個小朋友,唔洗佢煮飯,好 ...
現成的都是這樣 , 不過這位姐姐都算極品........現在 OVERSEA 都唔出口.......唉
政府快些搞其他國家啦

複式洋房

回覆:vkyu 的帖子

After interviewing so many maids, my self identity becomes really low. As I couldn't give her own room, own TV, own bathroom... They want expats who live either in mid level or the peak!

複式洋房

回覆:yl88 的帖子

呢種人根本唔應該打工!應該做闊太!咩都你話事,有病!

複式洋房

回覆:今日interview 左一個好有"性格"嘅印姐

依家就算係oversea都好鬼串!激死!請工人真係講彩數!

公爵府

大宅

回覆 lamlam0710 的帖子

yes..而家賓印都係咁串 they are same

男爵府

引用:我會同佢講,香港唔啱妳,妳返家鄉長HEA+啦

原帖由 vkyu 於 12-08-04 發表
我會同佢講,香港唔啱妳,妳返家鄉長HEA 啦
like

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

子爵府

引用:好野!差不多佢+interview+返我轉頭。同我

原帖由 lamlam0710 於 12-08-04 發表
好野!差不多佢 interview 返我轉頭。同我講,我 current employer 只係要我睇住2個小朋友,唔洗佢煮飯,好 ...
:;pppp:有病

侯爵府

lamlam0710 發表於 12-8-4 20:54

我一向都鍾情用oversea, 第一個印印用左4年, 佢都keep到仲係好乖.
第二個印印都係4年一向精甩邊, 不過都唔敢串我, 因為我食到佢, 差唔多完約既時候成日係死角位用電話上fb, 我都有鬧佢, 好左一排又係咁.
岩岩轉左第三個賓賓, 感覺好好多, 起碼溝通到, 新黎真係乖好多.
我之所以4年轉一次係係唔想小朋友對住工人太耐, 感情太深厚先走對小朋友黎講會好難適應, 因為工人始終都會走.

侯爵府

lamlam0710 發表於 12-8-4 23:24
補充多句:我問agency 佢咁嘅性格,current employer 都接受? agency 話而家係 "性格印姐"不滿顧主唔俾佢 ...

做著佢僱主真係攞命

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

回覆:lamlam0710 的帖子

"個印姐同我講,佢employer 自己做返晒d 家務,佢只係睇實2個小朋友咁大把"

呢d咪叫本末倒置囉!就係有這些儍僱主造就咗咁多公主,害死埋其他僱主

民房

如果政府做野,多些國家可輸入工人例如越南等
佢地边有吟大支野吖

侯爵府

回覆:UPDATE: 今日interview 左一個好有"性格"嘅印姐

我都中意請oversea多啲,一定有蜜月期先(頭七),香港完約嘅好多都做到滑晒 。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

回覆:UPDATE: 今日interview 左一個好有"性格"嘅印姐

我今日終於簽左姐姐 direct hire from Philippines..

大宅

引用:我今日終於簽左姐姐+direct+hire+from+Phil

原帖由 lamlam0710 於 12-08-19 發表
我今日終於簽左姐姐 direct hire from Philippines..
congrats

首頁

尾頁

跳至