夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

咁既極品都比你娶到,其他男人會好多謝你!

敢問'好真' 有咩都即爆出嚟係一個優點的話,其實樓主都真係set得個standard幾低,而家男多女少,唔怕搵唔到第二個,你好有條件大返佢!相反,佢呢種極品,要搵個男人肯'啃'真係唔易!:;pppp:

伯爵府

仲有,睇到'婚前約法三章'嗰度,感受到樓主'我不入地獄誰入地獄'嗰種'英氣'!

水晶宮

畀面勳章

回覆:成日比老婆打.......

佢會唔會有躁狂症 你帶佢去盼see doctor 好

男爵府

佢有情緒病捉佢睇E生

忍只會越差

複式洋房

大宅

Poo得好勳章

回覆 哥迪奧拿 的帖子

你可以同佢講,兩公婆係互相尊重,你再係咁,有一日有咩事發生你唔好怪我,,,睇佢有咩反應先囉。不過搞到今時今日咁,都係因為你一直都係同佢咁相處,真係好難改。

男爵府

回覆 哥迪奧拿 的帖子

其實你都係想你老婆溫柔d , 對你多d 體諒......
對於點樣令對方向你想佢改變的方向去做, 用的方法就係一個字:讚!!

當佢對你溫柔果陣 or 你做錯少少野而佢又佛心到冇發你火果陣
記得要俾返讚賞佢, 感謝佢為你改善......久而久之, 佢為左繼續得到你的讚賞, 自然就會溫柔體貼>.<

子爵府

佢自己控唔控制到?如果佢心裡係唔想發火但忍唔到, 咁應該係情緒病

公爵府

熱血金章 畀面勳章

唔好話HEAD!互相尊重係好重要,好好傾吓啦

水晶宮

BK Milk勳章

引用:Quote:哥迪奧拿+發表於+12-7-14+13:01+試過

原帖由 Nancy20090615 於 12-07-14 發表
您應該企硬, 等佢心軟主動同您道歉.

吾係你錯
冇需道歉

子爵府

引用:Quote:淋魚魚 發表於 12-7-14 12:59 試下離

原帖由 哥迪奧拿 於 12-07-14 發表
試過,撥開佢手沖落街,
佢即刻話執野返娘家,我就心軟,同佢道歉
樓主,真係唔好意思,唔知點解見到你呢個回覆,連我都想伸你一腳去對面海真心地想問你,你份男人尊嚴去左邊呀?你知唔知你呢d唔係包容,而係縱容,點解佢打你,你衝落街佢話要返娘家,你就要道歉呢?你應該由得佢返去冷靜幾日,你仲要表態請佢反省,如果你改唔到你既態度同價值觀,我諗你都好難改變你老婆。goodluck

伯爵府

回覆:哥迪奧拿 的帖子

一個願打,一個願捱

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

呢位施主先有資格講「婚前要好好了解對方性格」⋯善哉,善哉!

家庭暴力唔局限老公打老婆,老婆打老公都係家暴。

當然你飲大左返屋企唔係咁好,幾個月一次開心又好減壓又好,飲high 少少可以接受,就算佢幾唔中意,使用暴力都唔係好方法。

你地有無小朋友?如果佢大力打小朋友點算?而家教小朋友都唔打得啦,何況大人?

我唔知你老婆有幾大力打你,如果真係好暴力,有暴力傾向果款,可能要搵社工幫手輔導佢。

如果佢真係有暴力傾向,你不只身心受傷,家庭唔幸福,你老婆心理都唔健康愉快啦。應該從正途解決

我是一隻喵

別墅

i thought you are really enjoy it

大宅

樓主係男人黎架﹖我真係大開眼界....
好心你就學下say no la~~咁長此落去遲早離婚,你可以考慮向社會尋求協助,再唔係就學下反抗,佢話執野走你應該盡下男人責任,幫佢手執野同攞埋,跟手送佢返娘家~

子爵府

aidan08 發表於 12-7-16 19:17
咁既極品都比你娶到,其他男人會好多謝你!

敢問'好真' 有咩都即爆出嚟係一個優點的話,其實樓主都真係set ...
>>而家男多女少,唔怕搵唔到第二個

這個我不太同意
以男人來說,條件較差的也不容易找另一個
我覺得樓主怕自己一世人都無法娶妻
先會選擇她

首頁

尾頁

跳至