烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 我的製成品[Part 6]

kae,

終於你老公都有得放工啦~~咁真係好呀,有兩日休息~~

總言之有自由人的地方就一定有打尖的場面。

大宅

早晨呀~~~~
我今日整左朱古力瑞士卷,我試下凍左至卷,原來好難卷,好易裂開~~~~今次整得唔靚lu~~

子爵府

suki,

我平時都係凍左卷架,切開就靚架啦∼
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

男爵府

Honney 寫道:
suki,

我平時都係凍左卷架,切開就靚架啦∼

我都係凍左至卷的,我試過熱卷,d蛋糕散熱散得唔好會濕濕地咁架。

男爵府

honney

我今晚用你的鼓油雞食譜整雞翼呀,想問係咪放哂材料落煲內煲佢45分鐘,唔好開蓋焗住佢就得啦??

重有check pm呀~~

大宅

kae,honney,
我卷個時仲暖暖地,但好易裂開,我上次個個係一出爐就卷.
咁請問是否完全凍晒至卷呢 ?

子爵府

suki,

我都係凍左先卷,我睇書教就係凍左先既~~

男爵府

大廚勳章

suki^^ 寫道:
早晨呀~~~~
我今日整左朱古力瑞士卷,我試下凍左至卷,原來好難卷,好易裂開~~~~今次整得唔靚lu~~

我都整過幾次卷蛋,都係攤凍左先卷,不過我卷時會用保鮮紙墊住個底,一路卷一路壓

大宅

今朝上黎都唔發覺已經係part6喇喎!
今朝阿囡都算ok, 起碼冇喊, 不過就要全程抱左出去, 如果唔係又係度大叫, 一係就要走黎走去!
我都覺得行教堂真係浪漫D, 又有人唱歌個氣氛好好.

Honney,
我都係鐘意你個囡畫你個幅畫, 你幾時放番上去jack?

suki,
我睇書都係話卷蛋要涷左先卷, 話可以用白紙放底, 用木棍壓住黎捲.

Mayuki,
你仲未好番呀? 小心身體啊! 今個禮拜又會再涷過, 小心!

大宅

funpucca,
睇左你個blog喇, 比你D燒雞同雞翼引到流口水呀!
好想食呀!

男爵府

大廚勳章

bybyma 寫道:
funpucca,
睇左你個blog喇, 比你D燒雞同雞翼引到流口水呀!
好想食呀!

好多謝你讚我呀(面紅中),我會努力整多D唔同GE野食,之前整完唔會有影相GE習慣,而家我諗都係影低會好D,可以留為記念

男爵府

Honney
已經part 6 啦,恭喜呀

all
我終於病倒啦!! :-(
喉嚨痛...成個人"呆呆地"
囝囝上星期六都病左,
可能今晚同囝囝睇多一次,
連我都要去幫襯下醫生啦!
我而家食左消炎丸頂住先! :cry:

男爵府

Monogram 寫道:
mayuki,
你好番好多就好啦~~
我兩個小朋友都好好呀,個大女成日都會撩個妹玩,又要錫抱佢,細女每一次個家姐同佢玩,佢都好有反應嫁~~

Monogram,
我相信你2個囡囡將來一定好糖黏豆, 同感情好好

男爵府

suki,
你個個巳比我好好啦, 努力啦, 唔好灰心!

大宅

sinwai,
呢個天氣真係好容易病, 我先排都有D喉嚨痛, 不過唔使睇醫生, 飲左一次無花果蜜棗煲瘦肉同食左一次糖水就好番, 你得閒都煲黎飲下, 幾好架! 你同仔仔都要小心身體呀!

funpucca,
我都覺得記低自己整過D乜野幾好架, 由是我老公佢成日食左D野都話冇食過, 整左比佢食又唔記得, 所以有個紀綠就唔使同佢嘈!

大宅

bybyma,kae,funpucca,
好拉,等我聽日再整過瑞士卷先,要整返第一次整咁靚至得.

男爵府

bybyma 寫道:
Mayuki,
你仲未好番呀? 小心身體啊! 今個禮拜又會再涷過, 小心!

bybyma,
謝謝關心, 我巳好好多啦~~~ 因想開開心心咁過來緊的聖誕節, 同期待緊放假整曲奇 :mrgreen:

男爵府

sinwai,
你都快快睇醫生啦, 希望你同仔仔早日康復啦!

子爵府

kae 寫道:
honney

我今晚用你的鼓油雞食譜整雞翼呀,想問係咪放哂材料落煲內煲佢45分鐘,唔好開蓋焗住佢就得啦??

重有check pm呀~~

雞翼好快熟架啦,基本上煮15至20分鐘都熟晒入味架一定∼
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

大宅

Mayuki,
我又係想整曲奇呀, 因為買左D聖誕模!

首頁

尾頁

跳至