懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 陳帆醫生

choifung

祝你一切順利呀, 唔駛緊張. 支持你.
生完再傾過啦.

男爵府

dickmiu,

我03年生亞B果陣, 陳醫生都係收我$9,000.-, 已經包括埋巡房費; 陳醫生仲會睇埋BB, 亞B果陣健康都OK, 所以我冇搵兒科醫生.

男爵府

MandyLau13,

希望大家都快d追多個小BB啦!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係揾陳帆e生接生的,佢勁勁勁好,因為我有BB時都幾緊張,次次都左問右問,仲重覆問完又問,但佢都好耐心解答,仲會安慰你,我唔覺得佢cool,只係佢無セ廢話,講嘢到point,故比人有点cool的錯覺.
仲有佢睇嘢勁準,政府e院話我胎盤前置捉我入院,我拿拿声去揾佢,佢睇咗30秒就話我唔算前,包我可以自然分勉,結果當然準啦!
仲有佢一D都唔貴.

複式洋房

hello, mandy,

thank you.可否分享一下why chose開刀not順產,都幾

複式洋房

JoJo,
謝謝你的回應,原來已包巡房費,仲會睇埋BB,我仲煩緊揾邊個兒科醫生(我的朋友說仁安的駐院兒科醫生吾係咁好)。你的亞B是否在仁安出世?需要照燈嗎?

男爵府

My case also same as 88654321有胎盤前置, but 我當時睇我果個政府e生係董曉芳高級e生. 我結果信董e生.

男爵府

我自已好怕痛的人, 驚自已生會痛好耐, 所以揀開刀囉.
我恢復得好快呀, 出院後數天個傷口已唔痛.

別墅

dickmiu 寫道:
JoJo,
謝謝你的回應,原來已包巡房費,仲會睇埋BB,我仲煩緊揾邊個兒科醫生(我的朋友說仁安的駐院兒科醫生吾係咁好)。你的亞B是否在仁安出世?需要照燈嗎?

dickmiu,
可否分享一下仁安的駐院兒科e生有セ唔好呀?照我所知有兩個,1)温希蓮 2)男E生,唔記得his name.

複式洋房

star903,
等我再詳細問她們,再覆你。

男爵府

dickmiu,

我亞b係在仁安出世, 果陣我唔識, 亞b出左院都只係食人奶, 加上果陣上奶未順暢, 自己又唔知要補奶粉, 亞b食唔飽, 所以排唔晒d黃疸; 幾日後返醫院check黃疸, 亞b要留院照燈, 喊到我眼都腫埋! 不過果陣好好彩, 亞b留院三日兩夜後就出院, 所以又唔駛搵兒科醫生; 不過我唔記得陳醫生收幾多錢亞b留院期間的巡房費.

你問吓陳醫生, 依家佢的接生費仲係咪仲係包括埋巡房費喎.

我亞b係如果有頭暈身熱的話, 係睇莫醫生, 我覺得佢幾好; 莫醫生巡房費好似係$800一日. (冇記錯的話)

別墅

陳帆醫生順產收$9000,開刀$12000,真係好平喎.

複式洋房

JoJo,

仁安D姑娘沒有替你BB補奶粉嗎?是不是要叫他們才會幫BB補奶粉?下星期我會詳細問問陳醫生的價錢,謝謝你。上個月,陳醫生就話如果在仁安生,順產約$25000,開刀約$35000。

複式洋房

Star 903,

今日,我問過我的朋友,佢話佢都係聽人講。而佢自己就選了仁安的女兒科醫生,就覺得佢OK啦!(吾會話講解得特別詳細)

男爵府

dickmiu,

果陣生完亞b住院期間, 我都有叫護士補奶粉; 但返到屋企就唔識要補奶粉, 剩係一日到黑都係埋身餵; 原來初生bb食人奶會比較吃力, 加上有黃疸的bb係比較容易攰, 所以亞b吃到咁上下就攰到訓著左; 我果陣唔識, 仲以為亞b食飽就訓咁乖添! 有次佢仲連續訓左七個幾鐘先食奶添! 不過果陣一到夜晚亞b就食好耐, 試過食左兩個鐘.

果陣我係無痛分娩, 醫生費+住院套餐+麻醉科醫生費+無痛分娩費+雜費, 埋單約$32,000有找.

洋房

我2個小朋友都係陳帆醫生接生架,她人幾好,好負責。係醫院她可以checkBB的健康,所我連兒科$都省

男爵府

ms888
你開刀定順產?
我都係陳帆接生的. bb又係佢check埋, 限唔少呢.

複式洋房

Jo Jo,Ms888,Mandylau13,

有個 topic 話仁安一定會找自己醫院的兒科醫生看BB,是真的嗎?陳醫生會否主動去看BB?還是要自己要求她去看呢?Thanks!

男爵府

dickmiu,

陳醫生每日巡房時, 都一定去埋育嬰室睇BB的; 而陳醫生在仁安掛單的, 當然可以幫你睇埋BB啦; 真係慳返好多架!

不過你去檢查的時候, 最好自己問多次陳醫生, 起碼confirm左, 自己都安心好多嘛.

首頁

尾頁

跳至