爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: BK、爸爸喜歡釣魚或釣蝦、交流下…

成年冇釣魚, 下個月一於摘個吉日釣番劑先, 希望唔好打龜啦~~

別墅

嘿嘿 寫道:
成年冇釣魚, 下個月一於摘個吉日釣番劑先, 希望唔好打龜啦~~

複式洋房

我終於安排到時間,12/8-14/8 去南油 ,希望到時天氣唔好唔得啦!

男爵府

你就好啦, 真係羨慕死人...

唔知Stanley兄到時會唔會好似佢地咁釣到鯊魚呢

~Here~

o係南油釣倒o個d, 我諗仲巨型d添呀...

洋房

Hi,各位.
我唔知大家會唔會去釣魚場,但我老公就每月實去一次.我老公就去開"羽笑",你地有無去過?你地多數去邊度釣?
羽笑釣魚場
專營首飾批發.適合小本經營,創業,網上商店.有興趣請PM 聯絡

子爵府

尋晚我同老公又同埋 d fd去左深井釣,不過我又冇收穫,係老公釣左一條類似塘虱甘0既野,不過外型好肉酸甘

男爵府

允輿媽媽

我舊年都經常去釣魚場, 次次都係去流浮山入面o個d, 羽笑就未去過. 我係平時岸釣打龜打得多, 就會去釣魚場玩番次, 過下手引, 但係去得幾次又覺得悶, 就又會去釣番海...

phoebe^^

類似塘虱甘o既野, 係唔係坑簾呀?! 如果係坑簾要小心d喎, 魚旗有刺仲有毒添架, 我釣到坑簾實剪絲架, 一定唔會解勾. 不過睇唔出佢咁肉酸, 但係又幾好食架喎, d肉又甜又滑.

複式洋房

Hi 嘿嘿 :
我唔會咁樣釣鯊魚,真係太危險啦,我好怕死!
寫道:
你就好啦, 真係羨慕死人...

唔知Stanley兄到時會唔會好似佢地咁釣到鯊魚呢

~Here~

o係南油釣倒o個d, 我諗仲巨型d添呀...

子爵府

嘿嘿,
係呀,係坑簾呀,大約2隻手掌甘大啦,我都知有毒呀,係我個fd解勾ga,不過我地走果時都放生左佢,因為個樣太肉酸,唔敢食,條魚仲撻撻色甘
我都有睇過釣鯊魚果條片,真係好危險呀

男爵府

StanleyChan

係呀, 我都覺得勁危險!
其實條片都幾悶, 佔左9x%係影住幾個人輪流搏魚, 影到最尾先見到條鯊魚.

phoebe^^

我好細膽, 次次都唔敢解勾, 曾經有朋友試過解勾吉親手指, 開頭都冇乜野, 只係腫左小小, 有小小痛咁姐, 佢就冇理佢, 點知番到屋企就唔掂啦, 隻手漸漸腫到豬蹄咁, 仲燒到103度添, 卒之都要入急病室...

我開頭都同妳一樣, 睇到佢個樣都冇胃口, 後尾在釣具店聽人講話坑簾好食, 又話d魚凡親越毒就越正, 好似雞泡魚咁毒都咁多人食...諗落又似! 有次睇無視一個飲食節目都有介紹過, 唔記得係大陸邊度啦, 佢地唔係叫坑簾, 好似叫簾魚.

別墅

嘿嘿,
條片係邊度拍?佢

男爵府

superfish

我都唔知條片邊度拍架, 我諗佢地都唔知會中鯊魚卦!?

我好怕死, 真係次次中坑簾都剪絲架, 以前試過俾泥猛吉親都痛到死, 俾坑簾吉肯定仲大鑊...怕怕...

阿~你去到芭堤雅都冇出海, 咁咪好可惜??

別墅

嘿嘿,
今晚咁快覆,suprise喎,唉,始終個心有陰影,連seafood都唔敢食,無計啦,都唔知去邊度玩好..........
你幾時出動呀?
吉親真係幾痛,用較剪就安全得多。

男爵府

superfish

撞岩姐, 我每日都多數係呢個時間上網架!
幾時出動? 暫時都未定呀, 黎緊個sunday係呀仔兩歲生日, 多數攪燒野食!

講開又講, 而家剛剛踏入農曆七月, 朋友們都避免釣夜水, 你地又會唔會在七月節通宵釣夜魚? 我就冇乜所謂, 以前成日釣魚時, 試過有次正日都一條友釣通宵....

男爵府

攪笑釣魚片段

首頁

尾頁

跳至