跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Carrie_Yip 於 10-7-6 12:27 發表
我主要飲孕婦奶粉,間中飲脫脂奶囉.乳酪就無食呀,因為我本身都無衝動想食呀.可能胃口差啦,見到乜都無衝動想食,食完嘢度氣就頂到上喉嚨咁,真係好難頂呀!!!:-(

...

上胎我都有飲孕婦奶粉,今胎唔會再飲......我自己覺得無咩意思.....其實最緊要飲食均衡......

複式洋房

我準備出發喇.....

男爵府

原帖由 winniewong8286 於 10-7-6 12:44 發表
我準備出發喇.....

等你返黎報料~

大宅

今日叫咗外賣....

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

飯氣攻心呀~~

男爵府

食完LUNCH嚕....好飽~

大宅

原帖由 yukisomiss 於 10-7-6 12:21 發表
hihi....我都報到先.....我依家9W5D了.....
係呢...我想問下大家....你地飲奶係飲全脂,低脂定脫脂奶呀....同埋你地有冇食乳酪啊.....

我有食YOGURT 呀!!! 勁憎飲奶!
11/4 兩個月大了!! 要減肥呀! 6.47kg
11/3 第一次去打針, 心痛死媽媽了! 4.77KG
14/2 很冷的情人節, BB 出院啦! 3.4 KG
11/2 寶貝仔出世啦! 3.45KG

大宅

報到先! 我係MIYOKI, EDD 係2月14日.
你地係咪唔洗返工? 可以吹水真係好! 但係我睇完你地D POST, 都已經係1:30PM LU!!!
我呢幾日都有D方法去另自己唔嘔 (因為我本來都係餐食餐嘔清個D), 分享一下啦! 我每一餐真係分好多次來食, 盡量唔好比自己有頂胃感覺.今朝早餐個飽比我 "MEET" 足2個鐘. 因為晚餐唔可以成村人陪我食2-3個鐘, 咁我就會係咁意食少少. 之後, 由餅乾同面包頂上. 有時, 夜晚醒一醒我都會咬兩塊餅乾 (記得唔好用好多水送, 唔知係咪D餅會發好大就頂住). 一早起身又食一塊餅加柸YOGURT 先出門口. 一覺想嘔, 立即含住 0檬 "GINGER". 呢個方法我試咗兩日, SO FAR OK. 你地都可以試一試! 仲有, 如果可以, 我就唔會帶 BRA, COOL 住好辛苦. 有時係公司都會走入TOILET 除一除個扣, 抖下氣!
11/4 兩個月大了!! 要減肥呀! 6.47kg
11/3 第一次去打針, 心痛死媽媽了! 4.77KG
14/2 很冷的情人節, BB 出院啦! 3.4 KG
11/2 寶貝仔出世啦! 3.45KG

大宅

我要返工架...d野搞好咪上來吹水lu..時間過得慢.做做下又要停下..工作啫.只要不影響工作進度..ke 吹水還是ok的....

男爵府

報到~~ 剛剛6weeks, 但巳經嘔左3次了,好辛苦 又頭暈無胃口 今朝飲左杯檸蜜又好d wor!! 我明天去c+照, 好緊張, 希望順利見到閃閃啦

男爵府

我都係返工架.....做哂手頭上既野咪走上黎望2望囉.....見你地有人傾開既,,咪繼續傾..無人既咪睇住其他野先囉...hehe

大宅

畀面勳章

乳酪會唔會好似鮮奶咁會 all o架 ??

原帖由 yukisomiss 於 10-7-6 12:21 發表
hihi....我都報到先.....我依家9W5D了.....
係呢...我想問下大家....你地飲奶係飲全脂,低脂定脫脂奶呀....同埋你地有冇食乳酪啊.....

大宅

畀面勳章

咁我都介紹自己先 ~ 我都係返工o架 ~

不過好好采我個位係 last 個位 , 冇人見到我 ~

一面做o野 , 一面傾囉 , 所以好見多時都會見到有 post ~

就會應吓囉 , o岩o岩同完o的老闆去飲茶 ~ 今日胃口都ok

複式洋房

成日都口淡, 反胃想嘔, but 又唔係嘔得出... 唔知想點, 唸起酸野都唔想食.

大宅

大家好. 我都係要番工. 食完Lunch特別眼瞓. 不過有左以後, 就成日都好累.

我份工好忙好大壓力, 但就有6-8月淡季, 所以近日清閒啲. 真好!!

複式洋房

我而家8wks, 仲有成日返工好眼瞓啦. 而家要上網睇下野.

大宅

我又想來吹水呀
我唔係日日在公司,但係上BK可以算係工作的一部份,所以無人話我ga ,呵呵
原帖由 mic.mic 於 10-7-6 14:33 發表
咁我都介紹自己先 ~ 我都係返工o架 ~

不過好好采我個位係 last 個位 , 冇人見到我 ~

一面做o野 , 一面傾囉 , 所以好見多時都會見到有 post ~

就會應吓囉 , o岩o岩同完o的老闆去飲茶 ~ 今日胃口都ok ...

大宅

畀面勳章

你o地o的老公有冇成日阻止你o地食o的 "唔等駛" o既o野

我老公就係囉 , 我已經冇食日本o野啦 , 汽水都係飲o的唔凍

我想飲o的甜o野 , 個口好"啖" , 不過辣o野我真係好難忍o架

呢樣o野本身我自己好鐘意食o架 , 成日都話

"呢樣唔好 , 果樣唔好 , 知唔知我好慘呢"

男爵府

原帖由 釘釘 於 10-7-6 14:51 發表
我又想來吹水呀
我唔係日日在公司,但係上BK可以算係工作的一部份,所以無人話我ga ,呵呵

咦..你份工都幾"special" wor~

大宅

係呀,我做同小朋友有關的工作
原帖由 hitomiykk 於 10-7-6 14:56 發表

咦..你份工都幾"special" wor~

首頁

尾頁

跳至