跳至

首頁
12345...44

尾頁

子爵府

Re: 2003年3月媽媽會 Part 26

re : Birk
New product... (Red Cat)
Please click

大宅

依個星期oscar大病, 連我都病埋!
話說上星期已經開始食5日抗生素, 點知到第六日朝2:00am又發高燒104度, 幫佢塞patpat藥, 都唔退得好多, 到6:00am又發到104度, 之後立即帶去東區急証室, 睇完醫生話係上呼吸道感染, 醫生又說要食多7日抗生素, 連我都病埋係星期日去睇醫生, 我估都係亞仔野我, 醫生話我食既藥會令我好眼訓, 同會長些少時間才可以好! 星期日同星期一我都大昏迷!

yuma,
我睇完你message & 相後, 真係好心痛, 希望大面個報告係好消息!

珀圖媽,
嘔奶.....令我想起oscar從前一幕一幕嘔奶情景....真係同片中情況差不多!
Oscar's Studio Portrait影樓相
http://www.babydreamland.com/oscar/main.html

男爵府

oscarma,
希望你同oscar都快d好番啦!!

rabbit,
對cat birk好靚呀,咁你會否買?

puppy,
你next week忙咩呀?

new,
我都係成個c9咁,有好多衫收埋又拎出來,跟住又收埋,著來著去得個幾件,話冇衫著,成日都比人話 :evil: 我諗今次真係要忍心d先得啦

yuma,
我個陣時又係好想快d去見dr,因有得照b :mrgreen:

伯爵府

apart from Woei Woei, oh. . . 原來, Tina, heib &Yanyu 都戒左日夜片, 好叻呀!!
even 大隻程 night time always no vv, but i dare not 唔著片 ar!!

oscarma
ha?! mud oscar 又係甘嘔奶架? same bdate 既 大隻程都係甘架, 仲嘔到好大個 tim ar!!

oscar 又 sick and transfer to you ar!! take care ar!! tell dr. that you are preg. . . . initial stage 不宣亂吃 medicine.

yuma
take care ar!! really want to know yanyu report with good news!!

yuma and puppy
every month, I also waiting for Dr. regular check up. . . . thur' US scan, see little b, ho happy ar!!

puppy
opp with you. . . I love to 掉 3. . . .舊既唔去, 新既點黎 plus the most important . . . my home is too small to store things. . . . really no space. . . . now so many kid things, clothing, bb stuff, toys. . . . !!

emily
you nearly 4 months. . . gained 甘少 weight? You should eat more.
Usually with 2nd b. . .easily feel bb movement. I can feel 2nd b moving b4 month 4.

2 dong
螺絲批 = 螺屎批
(唔好話我lei個大肚婆 wut dut) hehe. . .

vvbb (or other mami)
want to ask you again, bin 隻 kill 蚊器好呀?? (seems some 1 or I asked b4)
I mean stick on the wall . . when 蚊 蚊 fly there, will 電瓜佢果隻 wor!!

男爵府

benben,
re:螺絲批 = 螺屎批
你呢個大肚婆真係好wut dut 咁都比你諗到

岩岩請左3wks假啦,心情又興奮又擔憂

大宅

ocsarma,
咁慘....你就真係要take care!!

benben,
RE: kill 蚊器
金剛2000 is enough to use!! don't use 蚊 蚊 fly there, will 電瓜佢果隻 wor, if you use that you need to clean the dead body of 蚊! 又煩又核突!!
金剛2000 ~ Christy咁大都冇咩比蚊咬過, 都算OK啦! 你都知我住係邊ka la, 好屎多蚊ka ma!

子爵府

畀面勳章

2當家,
洗頭
其實珀圖都係企係樹洗頭,頭向後一D都唔辛苦嫁又快,
今晚影張相你睇......

ocsarma,
小心身體,多D休息呀.

大宅

Copy link from other topic:
Huggies頂級柔適新裝引起嚴重敏感1
Huggies頂級柔適新裝引起嚴重敏感2

大宅

Oscarma
希望oscar快d好番﹐你自己多d休息﹐有大有細呀﹗

下星期開始pack野﹐14號全屋野落warehouse﹐所以你話我忙唔忙丫 ﹐希望抽到時間出黎見你地啦

大宅

re : 工人問題
如果工人自己有間房, 你地會唔會比佢開冷氣架 ?

oscarma,
保重呀 ~

大宅

Yuma,
你呢個問題....都唔易答....

如果個賓做得好好....好鍚你小朋友, 又好幫得手.....咁就莫講話開冷氣啦...連被都幫佢"

大宅

vvbb,
咁即係一開始就唔比佢開...直至行為良好 ??

唔比佢開又好似好刻薄, 比佢開又驚做壞姿勢, 好似奉旨咁......:-x ?-(

伯爵府

vvbb
就係知你 bin shu 人, 先 ask you. . . hehe. . :mrgreen: 金剛2000 . . . . how much and where to buy lei? thanks

yuma
re : air con
I also think of. . . when hubby and I out for work during daytime, maid 全日開 air con 都唔知 lar!!

大宅

3,
因為早兩日同cwy一齊相量過,佢話過左10點寶康公園會開始幾曬,所以大家就定10點半law.........不過如果大家覺得早,咁不如約12點半,先去飲左茶先,之後先去公園玩啦,我無所謂,你同new住得遠,你地話事啦 :lol:

cwy,
Cherry早兩日又係個背脊起左好多粒粒,我一味諗住係天氣熱出熱痱tim,噚日重去買左支熱痱水 ,等我一陣睇下佢個pack有無綠茶o既先

男爵府

BMF,
heee...好似12:30呢個提議好d :mrgreen: 不過我都冇所謂,因要湊cc,我都會早起身架啦 :cry: 唔知新姐/hello鍾意幾點呢?

yuma,
我會比fan佢,同佢講日頭一定要開fan.如訓覺真係覺太熱就可開冷氣.咁你睇情況,如工人唔係太過份就算啦. 一係咁,佢一來到就話部冷氣機壞左,叫佢用住fan先,咁如佢來後真係做得好,咪幫佢俢理番部機law :mrgreen:

大宅

[size=x-large]將軍澳寶康公園+飲茶+行街
[size=x-large]Date : 10/5/05(星期二)
[size=x-large]Time : 12:30AM

1). 3
2). BMF
3). cwy
4). new
5). hellohello(??)
6). 安安 (??)

大宅

May be we change the schedule la....

[size=x-large]將軍澳寶康公園+飲茶+行街
[size=x-large]Date : 10/5/05(星期二)
[size=x-large]Time : 12:00nn - 美心

1). 3
2). BMF
3). cwy
4). new
5). hellohello(??)
6). 安安 (??)

Dim sum lunch and then go to park!

大宅

benben,
Re 2000
上次係萬零買ka, around $260.

yuma,
Re: air-con
如果你比賓同大面sleep, 咁你都會開啦...如果佢一個人sleep, 你同佢講, 要問過你先準開!!

3,
上次你好似問過我14days annual leave for 賓賓....我答錯你....原來14days not incl. sunday...that means 佢

大宅

bmf,
hehe....同你心靈相通....
早半個鐘好無,可以多d時間去公園....

大宅

cwy,
好提意

首頁
12345...44

尾頁

跳至