跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原帖由 elingcheung 於 10-3-4 11:25 發表
全日飲了1安奶, 4餐藥水, 病了4天, 今早見個女, 精神好咗DD. 現在都係全人奶.

陰公, 不過BB病好佐, 又會好快追返...

伯爵府

原帖由 gracelam123 於 10-3-4 01:13 發表
你囝 食固體食成點呀?佢鍾吾鍾意?
...

我仔好喜歡粥仔/糊仔... 佢清醒的時候果餐埋身食得好曳, 所以兩次nap之後的埋身我全部轉固體!

我仔對水果/餅仔就麻麻...

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

原帖由 gracelam123 於 10-3-4 14:52 發表
咁bb係味只 係跟你呀?
我個個 都痴身嫁, 但 我只在晚上和一朝早 埋身, 其他時間都汞出來餵.工人就快黎, 我驚佢吾肯跟工人.
就算爸爸 湊有時佢都要搵我,

...

我仔全埋身, 好肯跟其他人wor!

伯爵府

原帖由 gracelam123 於 10-3-4 15:18 發表
嘩!真係由朝忙到晚! 你囝囝飲水飲 得好無呀?
我 囝都無肯餵機啖, 所以我無比果汁, 驚比 左 果汁仲吾肯飲水

唔係果汁, 係食完水果之後, 再餵清水...

我仔飲水都係普通... 不過我女BB果陣飲水都麻麻, 之後習慣佐就飲得好好啦!

真係好忙, 我仲要就時間去湊女, 好彩有工人幫手!

第時亞3就無咁happy, 我要湊大果兩個, 所以肯定無得全埋身, 早晚埋身, 中間由工人湊, 用樽飲... 大女而加K1忙過N1好多! 下半年大佐肚之後就要請多個工人!

伯爵府

原帖由 gracelam123 於 10-3-4 15:11 發表
有車借, 不過人人都用, 都比較dirty. 你帶部可以訓 既車
佢 訓 都舒服d. 去disney你應該睇埋煙花先返酒店.所以準 備好bb用品.我驚時間太長, bb會(樓)計.
我自己幫亞b轉左部combi超 輕車, 不過就無 得訓.但就好方便我 ...

我就覺得小朋友係disney hotel都好開心... 第一, 周圍都勁靓; 第二, 多大公仔&公主來影相&同小朋友玩; 第三, 有個indoor playroom可以玩, 雖然細細地... 我女由幾個月大到而加3歲都好like... 去翠樂庭dinner又方便... 如果住7/F.有story time等幾個特別節目, 我女好喜歡的, 全日有snack& drinks for free, 同埋免費早餐...

holly間房細到呢... 我去參觀過一次, 仲細過我間屋的房(當然, 我間屋屬於比較大果d)... 仲有大班團友 , 我就覺得麻麻啦! 如果唔計$$, 梗係disney hotel啦!

仲有, 由disney hotel唔使搭shuttle bus就有條路行去disneyland, 唔使上上落落... 同落佐shuttle bus行入去disneyland的路程相差無幾!

當然, 要睇下自己想要咩, 因為每個人的價值觀都唔同... 如果言念住han ge, 咁係disney hotel就一定會貴, 連dinner buffet都貴過人!

複式洋房

我個仔一般都係痴住我。有時心情好就跟下其他人。最衰就係我阿媽同我一齊住﹐日日見ga﹐BB都唔跟佢。仲有好慘就係BB好眼訓都唔會自己訓﹐一定要啜住先訓。尋晚起左10次身都有。次次都要啜兩野先訓返。唔比佢啜佢可以喊一個鐘都唔收聲。我都唔知點算好。

原帖由 jjtseung 於 10-3-4 15:38 發表

我仔全埋身, 好肯跟其他人wor!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

原帖由 write2van 於 10-3-4 16:32 發表
我個仔一般都係痴住我。有時心情好就跟下其他人。最衰就係我阿媽同我一齊住﹐日日見ga﹐BB都唔跟佢。仲有好慘就係BB好眼訓都唔會自己訓﹐一定要啜住先訓。尋晚起左10次身都有。次次都要啜兩野先訓返。唔比佢啜佢可以喊一個 ...

10次!! 辛苦晒...mouth:

伯爵府

原帖由 gracelam123 於 10-3-4 21:41 發表
可能我個仔大個d, 佢 就鐘意hollywood 多d, 我同c6就鐘意
Disney hotel, 其實二間都有佢特色. 小朋友都一定會開 心.
另外,你知吾知佢地會吾會提供嬰兒床?

...

你仔幾大?

我女中意公主, so...
有BB床, 仲有木床or網床揀添!

伯爵府

原帖由 gracelam123 於 10-3-4 21:36 發表
我一早已經比水佢, 佢 就一時時, 有時飲2oz, 有時只飲2淡
你再懷孕? 咪好忙碌羅! 湊3個真 係好辛苦, 無工人真係都機
難休息.take care!

我仔呢幾日飲水都差佐...

你仔肯飲2安都好好啦!

我準備試吸管杯, 睇下我仔會唔會飲得好d...

我仲未有, plan亞仔1歲先, 而加有一個工人, 等有佐再請多個... keep住人手比例1:1會舒服些, 老公放假先幫到手! 老人家, 就唔預佢地幫啦...

伯爵府

原帖由 gracelam123 於 10-3-4 21:31 發表
我個件玩都得, 不過一眼訓, 就要搵人, 以前工人同我2個都跟, 以家工人走左,只得 我湊, 佢就好跟我, 新工人就快黎, 希望佢會跟工人啦!

咁細個好容易適應的!

男爵府

要拎7安人奶去做milk spa, 好肉赤呀~~~~~~

話說今日o係公司泵咗支7oz奶, 頭先返到屋企見到樽底有d沉積物, 紅色一點點好似d "luck"咗既油漆咁, 好細點, 我都唔知係血定係咩, 無理由博架...... 所以要用黎沖涼.... 嗚嗚~~~~~

複式洋房

以前未有BB時我同自己講過話盡量唔用奶咀。所以我BB細個時我都無比佢用。到大左d想比佢用佢又唔要。依家如果唔係訓覺比奶咀都會啜下同咬下﹐但係一到訓覺比奶咀就吐返出黎。我依家都想試下pump多d奶用奶樽比BB習慣下。如果佢都係唔飲奶樽我就繼續埋身lo。

都係我自己培養左右BB有不好的習慣。。。都係自己衰。

原帖由 gracelam123 於 10-3-4 21:48 發表
咁你都好難luck身羅同埋你會好辛苦! 佢係時時掛住個奶奶豬,你有無用開 奶咀? 用奶咀頂住 下得吾得呀?佢訓 左先移走個奶咀!

複式洋房

唔知大家一次可以pump幾多奶﹖同埋用幾多時間pump呢﹖

首頁

尾頁

跳至