跳至

首頁

尾頁

複式洋房

呢排真係忙無乜時間上BK, 好多謝kingbb keep me update...
1) 遊戲/活動我都可以問吓我d舊同事佢地有join playground睇吓有咩可玩, 稍後update..
2) 蛋糕方面"1" 字蛋糕好呀, 咁不如係其他食物減小..
3) & 4) ok 可以諗諗,其他媽咪意見如何?

別墅

Hi KingBB

Please check pm.

別墅

OOO.... 剛剛連 Angusbbma 都 confirm 可以到, 我地而家暫定有 12 個 family 呀!!

複式洋房

大家一齊傾下果日既事先:

DRESS CODE: 主題(紅色)
交換禮物: 唔記得之前有無定呀? 係咪OVER HKD50?
音樂: 有無人有X'MAS OR NEW YEAR CD?
玩具: 照舊每個FAMILY帶一兩樣去SHARE比BB玩
佈置: 大家有無D屋企舊有裝飾?用完呢次可以唔要...OR有無BUDGET可以鬆少少出來SET UP? 點SET UP?聖誕過咗, 我地SET少少 DECOR?
遊戲: 大家可以建議
A. 爬行?(但係大家既BB重爬唔爬, 定係而經學行?)
B. DRESS CODE大獎?
C. 有無聽指令遊戲?例如叫BB"BYE BYE" "飛吻"等等!
暫時只係諗到咁多. 大家都比意見啦.

別墅

Hi Jan_Ma

I can bring a X'mas CD to the party.

About the birthday cake, I've a VIP card to get 20% discount off in St Honour. If we choose Maxim's, there is also 20% discount off by using Standard Chartered credit card.

Please let me know if you need my help.

複式洋房

OH...good! 但係cake好似king_bb同另一個mama攪緊, 你同kingbb夾一夾就ok啦..
原帖由 angusbbma 於 09-12-8 10:11 發表
Hi Jan_Ma

I can bring a X'mas CD to the party.

About the birthday cake, I've a VIP card to get 20% discount off in St Honour. If we choose Maxim's, there is also 20% discount off by using Standard ...

別墅

1) 有無遊戲/活動建議呀? 玩乜呀?
==> 我讚成交換禮物, $50或以上都OK, 我地仲可以用少少 BUDGET 買 D 小禮物抽獎! 開心D!!

2) 訂個乜野蛋糕呀? 係唔係個 "1"字蛋糕呀??
==> 我CHECK過美心同聖安娜價錢都一樣, 我訂都可以有 8 折因為用某D信用咭, 但有無媽媽可以有免費送貨或者可以於 2/1 出發前去取蛋糕(我唔知3磅重唔重?!) 如無, 我就可以訂時安排送貨, 美心只需要加$35, 聖安娜就要加$70, 所以我會訂美心, SAMPLE 如下

http://www.maxims.com.hk/cakesho ... B163&caketype=1
(當然用 “1” 字啦!)

3) 會唔會定 bb dress code 呀?
==> 都好喎, 著紅色衫! 我之前有諗過建議bb 著得隆重D, 禮服呀, 長裙呀, 影相出黎應該會好靚!! 但BB咁著會玩得無咁開心!!

4) 要唔要簡簡單單咁佈置吓個塲地呀?
==> 今次我地有咁多FAMILY, 應該可以預到 BEDGET 裝飾, 但有無媽媽可以幫手佈置, 我一個人搞唔掂!!

複式洋房

==> 我讚成交換禮物, $50或以上都OK, 我地仲可以用少少 BUDGET 買 D 小禮物抽獎! 開心D!!
Jan_ma: OK呀...咁請大家準備一份over 50的小禮物(最好係啱返我地1歲bb用架啦) , 另外如果重可以抽少少buget出來, 1兩份增加氣氛都唔拘既。

==> 我CHECK過美心同聖安娜價錢都一樣, 我訂都可以有 8 折因為用某D信用咭, 但有無媽媽可以有免費送貨或者可以於 2/1 出發前去取蛋糕(我唔知3磅重唔重?!) 如無, 我就可以訂時安排送貨, 美心只需要加$35, 聖安娜就要加$70, 所以我會訂美心, SAMPLE 如下
[url=http://www.maxims.com.hk/cakesho ... B163&caketype=1]http://www.maxims.com.hk/cakesho ... B163&caketype=1[/url]
(當然用 “1” 字啦!)
Jan_ma: OK, 就訂1字啦.

==> 都好喎, 著紅色衫! 我之前有諗過建議bb 著得隆重D, 禮服呀, 長裙呀, 影相出黎應該會好靚!! 但BB咁著會玩得無咁開心!!
jan_ma: 咁睇下其他mama有無異議!

==> 今次我地有咁多FAMILY, 應該可以預到 BEDGET 裝飾, 但有無媽媽可以幫手佈置, 我一個人搞唔掂!!
jan_ma: 我可以早少少過來幫手, 都唔洗佈置到好靚, 有個corner位影下相, 攪下氣氛啫..!

別墅

哈哈哈...... Jan_Ma, 好似成日得我同你喺度一唱一和, 好搞笑!!! 我估十二月好多媽媽都忙到顛, 所以都無時間回應!!

別墅

唉.....又遲咗,可否做waiting list呀
原帖由 KINGBB 於 09-12-9 00:04 發表
哈哈哈...... Jan_Ma, 好似成日得我同你喺度一唱一和, 好搞笑!!! 我估十二月好多媽媽都忙到顛, 所以都無時間回應!!

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

真係好~原來都有人幫手...因為第一次參加呢d活動~都唔知可以做d咩幫到d咩...唔好意思呢

我都讚成交換禮物, $50或以上

1字 good la~其實我覺得叫佢送貨會好d~因為每家庭都要揍著個b~係有c6在場~但係都會麻煩...或者睇下有無人可以幫到手

其實我本身諗著同阿b著禮服...紅色的話要再買~或者睇下其他媽媽如何

有材料佈置嗎~我都可早少少黎幫手

洋房

KINGBB, 我已經幾日前再pm左資料比你, 唔知收唔收到呢? 另外, 遊戲方面, 我之前上左DR.POON個PLAYGROUP, 等我睇下有沒有遊戲適合到時大家都係一歲的BB, 遲些再回覆啦.
真係唔該晒你咁辛苦搞這個活動, 好期待呀!

別墅

原帖由 mamajwong 於 09-12-9 22:50 發表
KINGBB, 我已經幾日前再pm左資料比你, 唔知收唔收到呢? 另外, 遊戲方面, 我之前上左DR.POON個PLAYGROUP, 等我睇下有沒有遊戲適合到時大家都係一歲的BB, 遲些再回覆啦.
真係唔該晒你咁辛苦搞這個活動, 好期待呀! ...

收到嘞!! 唔該晒!! 唔駛客氣, 一D都唔辛苦, 不過我驚搞得唔好, 希望大家唔好介意!!!

別墅

原帖由 boompoon 於 09-12-9 15:37 發表
唉.....又遲咗,可否做waiting list呀

boompoon, 你可唔可以 pm 你既 information 比我!! 我上一次無 keep 到!! 唔該晒!!!

如果有媽媽唔到, 我就call你啦!!

別墅

有關個 dress code , 大家想比木意見啦!! 因為今次我地個 BB 一歲生日, D 相一定好有記念價值, 所以相收集大家既意見呀!!

而家有暫時有兩個建議, (一)著得隆重D, 禮服/長裙, (二)紅色為主。

大家想邊個呀? 定仲有更加好既建議呀??

複式洋房

其實我無問題, 唔一定係要紅色, 只係想比個方向大家諗下...禮服長裙我都無問題架.
原帖由 KINGBB 於 09-12-10 00:10 發表
有關個 dress code , 大家想比木意見啦!! 因為今次我地個 BB 一歲生日, D 相一定好有記念價值, 所以相收集大家既意見呀!!

而家有暫時有兩個建議, (一)著得隆重D, 禮服/長裙, (二)紅色為主。

大家想邊個呀? 定仲 ...

洋房

穿什麼顏色衣服都可以, 紅色也ok, 但禮服長裙就要專程買來穿一次, 我就覺得好似不太值得, 可否不穿呢

別墅

禮服/ 紅色 both no problem for me

別墅

sorry I hv also been very busy so didn't come here.. thanks all mamas for all the great ideas abt the party!!

I also prefer the "1" birthday cake.. but for dress code, Ranielle dun hv red clothes wor... so if it's ok if she doesnt wear red that day??

複式洋房

回覆 59# newbmama 的文章

長裙就要特登買, 但如果多人prefer著得隆重D我都OK , 睇下大家想點

首頁

尾頁

跳至