自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

李鄭屋邨單位遍地垃圾傳惡臭揭BB獨留家‎ 鄰居:臭味持續咗好耐下
https://www.hk01.com/article/967730?utm_source=01appshare&utm_medium=referral#media_id=10605513
(emoji)追蹤兇案現場!獨家犯罪內幕(emoji)下載最多香港人看的新聞App:https://hk01.app.link/crime

睇相,成間屋都係垃圾!bb 床就係中間!

別墅

2023年兔年勳章

好彩有保安

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

一元幾毫的套都買5起嗎?
生仔要考牌
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

BK呢度咪好鍾意講有BB係福氣係天賜嘅,嗰啲人幾時幫幫呢家人湊B呀?

珍珠宮

cy101 發表於 23-12-3 15:40
李鄭屋邨單位遍地垃圾傳惡臭揭BB獨留家‎ 鄰居:臭味持續咗好耐下
https://www.hk01.com/article/967730?u ...

癡線!間垃圾屋都唔係人住。佢地唔知有乜嘢問題,唔似係正常人,就算幾窮都識得倒垃圾啦。又尿味貓屎味,鄰居經過都話聞到惡臭味傳出來。

佢地剛剛搬入去幾個月就搞到烏煙瘴氣,做佢地鄰居都好慘。

男爵府

BB得唔到應有嘅照顧就係虐兒,隻貓唔荒有理佢啦下話,成屋貓尿味環境惡劣,愛協竟然話唔涉及虐待動物,收隊離去,「愛護動物」協會?
「換個角度,自然有出路。」

伯爵府

fong2005 發表於 23-12-3 07:14
長沙灣李鄭屋邨和平樓,今日(2日)下午4時許有保安報案,表示發現一樓上單位有嬰兒哭聲傳出,惟無人應門。 ...

社會冇進步不突止,今時今日仲有D咁不文明既事出現

伯爵府

vivibabyvivi 發表於 23-12-3 16:14
BK呢度咪好鍾意講有BB係福氣係天賜嘅,嗰啲人幾時幫幫呢家人湊B呀?
...

大把人根本不宜生育。不知所謂

水晶宮

睇相真係恐怖,成屋垃圾,有無人係果度住?BB和貓貓有無人餵?

避孕好難?咁既環境生小朋友,真係害人害物。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

告埋阿媽,俾寄養家庭照顧至少都有飽飯食!

公爵府

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主:

真係陰公! 又餓又驚又污糟

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

vivibabyvivi 發表於 23-12-3 16:14
...

係喎

子爵府

個媽媽去咗邊?

子爵府

Mrs周 發表於 23-12-3 10:59
22歲都未玩夠,仲話湊仔害死細路

我爸媽都係19同21歲就生我。不過以前好多都係咁

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

ming1120 發表於 23-12-3 19:50
我爸媽都係19同21歲就生我。不過以前好多都係咁

以前個年代又點同。我媽都係22歲生我哥哥。我媽話當年30歲已經係高齡產婦。

侯爵府

回覆樓主:

點解佢哋唔識得掉垃圾?
掉走啲垃圾有幾難
好心啲鄰居見唔正常,都幫BB手舉報比有關機構跟進

象牙宮

fong2005 發表於 23-12-3 07:14
長沙灣李鄭屋邨和平樓,今日(2日)下午4時許有保安報案,表示發現一樓上單位有嬰兒哭聲傳出,惟無人應門。 ...

男嬰年約7個月大,雖無表面傷痕但身體瘦弱,如果保安不報案。男嬰可能會死亡。

22歲姓周父親?
肥胖女子之外,還見一名青年出入
垃圾屋。

廳中有一張嬰兒床,地上及桌上遍布雜物,包括衣服、水壺、空膠樽等,並傳出尿味及貓屎味,升降機門甫打開,一陣噁心的臭味已撲鼻而來。
李鄭屋邨單位遍地垃圾傳惡臭揭幼B獨留家 鄰居:臭味持續咗好耐下丨李鄭屋邨丨欠租丨獨留 - YouTube

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

個保安救了他們一家!唔係早發現, 遲些, 嬰兒恐怕都涯唔到了, 父母就因虐兒致死坐牢, 又一家庭慘劇

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

333s 發表於 23-12-3 23:43
男嬰年約7個月大,雖無表面傷痕但身體瘦弱,如果保安不報案。男嬰可能會死亡。

22歲姓周父親?

痴線!垃圾屋一間
Bb仲生存到簡直係奇蹟
希望有社署接管

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊