夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

858D 發表於 23-10-7 02:54
回覆 kwhkwh 的帖子

與此樓同觀點取向樓上有幾樓提到 有啲神秘感
Jm 我同你觀點一樣。
神秘感是否吸引人,我唔知。我著眼點係人同人相處點樣令雙方舒服。
一個痴身另一個獨立,如果要個獨立下下事無大小報告,後果係點唔難猜想。
一係放棄,一係調整相處方式。
樓主如果唔痴身,包容獨立(改變自己容易過要求他人),我相信結果會美好得多。
獨立/神秘感我覺得係兩樣野來。
以樓主case 冇乜必要玩神秘感。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

水晶宮

BK Milk勳章

手心的薔薇 發表於 23-10-2 14:20
我同我男朋友一齊左兩個月,其實一齊之前,大家識左大半年。中間我都唔清楚佢鍾唔鐘意我,因為佢俾我既感覺 ...

成熟啲啦

大宅

alicewong18 發表於 23-10-2 22:56
正常怕失去你,係勁挽回或在樓下等你,唔見得佢好鍾意你囉!
你都係打定輸數
...
你未鬼害人啦

大宅

樓主 你既唔係愛 係愛戀 係估有 係驚附出無回報
我見到你打咁長篇野, 你絕大部份都係講自己感受
但你好少提起對方係咩處境, 咩感受
你根本無去好深入咁了解佢既靈魂
你亦都無係佢立場講過任何一句說話

真正既愛, 就算係分手, 都係係對方立場林, 而決定分手
尼種先係真正既愛, 你講黎講去, 你分手只不過係你自己既感受
而佢咩感受, 你一d都無去理

我唔評論佢愛唔愛你, 事實係你都唔係好愛佢, 你無進入過佢既心, 佢既靈魂
所以大概佢對你都唔會有咩feel.

複式洋房

nobodynotalk200 發表於 23-10-12 19:38
樓主 你既唔係愛 係愛戀 係估有 係驚附出無回報
我見到你打咁長篇野, 你絕大部份都係講自己感受
但你好少提 ...

其實你講得某程度上都係啱,我對佢係愛戀。
但係好多嘢我覺得佢真係令我覺得佢講一套做一套,我都唔知道在佢立場點解會咁唔上心。好多答應過我嘅事佢都做唔到,亦都唔見得佢緊張我。令我覺得,難道係我可有可無?連今次我講分手,佢都爽快答應。jm覺得我係咪太諗埋一邊?

珍珠宮

kwhkwh 發表於 23-10-2 15:23
我是外人兼女士, 睇完, 認真我會嫌你煩. 你不夠成熟, 亦對自己冇自信.

我返過shift, shift 對身體的傷害 ...

你真係煩到一個点,每個人都會需要私人時間,你平時無野做嘅咩?日日就係要等人陪?搵d野做下,搵d野學下,消磨下時間啦。
今日叫分手,聽日話想復合,完全令人覺得無所適從

珍珠宮

我同我男朋友一齊左兩個月,其實一齊之前,大家識左大半年。中間我都唔清楚佢鍾唔鐘意我,因為佢俾我既感覺 ...

你都十分煩

珍珠宮

理想同現實係兩回事,唔好信韓劇既劇情會係真。你甘精神緊張個男仔都ok肯就算係甘啦,學下睇下人優點啦,無安全感唔係煩住人既借口黎架,就算第日結左婚伴侶都無必要要一日呵住你比安全感你架,人會累架,衫衫咪一齊咪會忍下你,你成世係甘大部分男人都會比你嚇怕

複式洋房

PIGPIG朱 發表於 23-10-14 10:27
理想同現實係兩回事,唔好信韓劇既劇情會係真。你甘精神緊張個男仔都ok肯就算係甘啦,學下睇下人優點啦, ...

你講得好岩,喺呢段關係結束後我都有不停反思自己,我都覺得我性格好難頂。我以後會將注意力放返喺自己身上。多謝你的提點!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊