自由講場

跳至

首頁
12345...17

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

lyh80115 發表於 23-2-17 11:41
一個人只買少少試下,志在熟習下個app及支付流程。

有啲似盒馬,有生鮮、超市乾貨、熟食檔。

以前水圍都常去 看來幾年已經變了不少 謝謝你的分享

複式洋房

lyh80115 發表於 23-2-16 23:20
福田口岸行去福民唔遠,已經有2間農行。

農行、建行都用自助機更新資料,但肯定有職員從旁協助。

早知去福田果邊分行啦,即時有得搞. 大陸唔同分行唔同政策真係玩死人

翡翠宮

SaSally 發表於 23-2-17 13:18
對, 我都有去過依間, 微信內有小程式

我主要買零食, 之後發覺淘寶可能仲平, 不過優點係當時可以見到現貨 ...

係囉,好多時店鋪/食肆有獨立app及微信小程式選擇。

京東實名之後可以買京東e卡綁定,喺七鮮消費。
除咗前面提到星期三Compass淘寶9折購入,我之前雙11、12喺淘寶以600減220購入;以及雲閃付優惠喺京東以150減50購入……總之留意有好多途徑做到折扣。

做埋京東plus會員,每個月2次1分錢換購,圖中係現時1分購商品。另有運費券、95折券、滿減券、生日券……等。
attach0/tmp/phpZ4hljf

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

好詳細

翡翠宮

renee0211 發表於 23-2-17 11:37
想問下要去銀行更新個電話號碼

大陸邊個台好?最好喺香港可以交錢養住個號,唔係下下都要返大陸搞

睇過好多帖,深圳營業廳買都要幾舊水,要用幾個月三十幾人仔月費,再轉¥8/月費。

長遠計買從化卡划算,0月費,養都唔洗養,但去廣州實名。如果去得廣州實名,肯定唔止買一張,1個人好似仲可以實名5張

从化0 定制商品 懂货联系客服 https://k.youshop10.com/-u66h7qD?share_relation=27ac044c2bdc17da_1069677003_1&a=b&wfr=BuyercopyURL

翡翠宮

renee0211 發表於 23-2-17 11:37
想問下要去銀行更新個電話號碼

大陸邊個台好?最好喺香港可以交錢養住個號,唔係下下都要返大陸搞

全部都可以網上充值,喺香港養大陸號碼無難度。最怕唔理佢負數幾個月就無咗個號碼。

子爵府

你真細心,連出遊都幫老婆買M巾

伯爵府

回覆樓主:

想借問聲農行同建行的戶口,有冇收你每月3蚊人仔嘅費用?

我工行戶口每月扣我3蚊人仔,年年咁扣,好唔化算
正義或會遲來但不會缺席

翡翠宮

bebepopo 發表於 23-2-17 15:36
想借問聲農行同建行的戶口,有冇收你每月3蚊人仔嘅費用?

我工行戶口每月扣我3蚊人仔,年年咁扣,好唔化算 ...

唔見有月費。農行有個短訊通知收月費,我取消咗。

老婆有個深圳中信銀行戶口,細行有埋短訊通知都無月費。

翡翠宮

janice_cat 發表於 23-2-17 15:29
你真細心,連出遊都幫老婆買M巾

消耗品最實用 ,或者攞洗潔精都得。

以後去深圳都要去攞1分錢商品 ,我仲有多個京東plus,下次攞兩份

伯爵府

lyh80115 發表於 23-2-17 16:46
唔見有月費。農行有個短訊通知收月費,我取消咗。

老婆有個深圳中信銀行戶口,細行有埋短訊通知都無月費 ...

咁似乎係農行同工行自己收客人月費
正義或會遲來但不會缺席

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bebepopo 發表於 23-2-17 17:17
咁似乎係農行同工行自己收客人月費
我都係用工行, 無收過月費喎
放下自在

伯爵府

回覆樓主:

戶口開咗起碼7﹑8年,每個月都收我3蚊
attach0/tmp/phpUPwYa4
正義或會遲來但不會缺席

伯爵府

cattz288 發表於 23-2-17 17:23
我都係用工行, 無收過月費喎

正義或會遲來但不會缺席

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bebepopo 發表於 23-2-17 17:42

你入app停左個信使費喇
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 23-2-17 17:46
你入app停左個信使費喇

google 一下,原來要俾信使費先會通知我戶口條數有進出,咁當係買個安心啦
attach0/tmp/php6FPIAz
正義或會遲來但不會缺席

翡翠宮

bebepopo 發表於 23-2-17 18:04
google 一下,原來要俾信使費先會通知我戶口條數有進出,咁當係買個安心啦

...

係呀,農行都係有呢個服務費,好早取消咗。呢個服務細行免費,可以話店大欺客。

伯爵府

lyh80115 發表於 23-2-17 18:10
係呀,農行都係有呢個服務費,好早取消咗。呢個服務細行免費,可以話店大欺客。
...

咁細行又真係抵讚喎
正義或會遲來但不會缺席

複式洋房

lyh80115 發表於 23-2-15 21:07
今日去深圳主要係要到銀行更新回鄉證。我2個戶口分別係建行及農行,都要親自去,無工行、中行方便。

上午 ...

象牙宮

lyh80115 發表於 23-2-17 18:10
...

咁細行又無大行咁安全既
放下自在

首頁
12345...17

尾頁

跳至