夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bubuzaizai 發表於 23-1-15 12:09
自己80後,男,大家和平分手,性格問題,經常嘈交
問下問下,原來身邊好多朋友有幾對都已經離左婚,同事離 ...

我90後 一個小朋友 因為老公出軌 冇信任 所以分開 有時會覺得小朋友冇爸爸好慘。

複式洋房

Kokojj 發表於 23-2-26 22:02
我90後 一個小朋友 因為老公出軌 冇信任 所以分開 有時會覺得小朋友冇爸爸好慘。
...

出軌冇得原諒,你以後都唔會再信任佢,好多都可以同小朋友兩個活得更開心

別墅

danwing 發表於 23-1-17 18:46
我同老婆離婚,互相都好憎對方,主因係佢識左第二個男人,有兩個仔,一個7歲,一個5歲,兩個都跟佢,因為照 ...

我同你-樣,唔同既我係媽媽,小朋友跟爸爸,原因係由細男方家人照顧……….. 曾經因為前夫用好多方法唔俾小朋友跟我接觸或見面,最後上埋法庭…….. 但現在大家可以和平相處帶小朋友去玩下食下,做回朋友咁

你哋咩原因好憎對方?

別墅

bubuzaizai 發表於 23-1-18 21:40
就算我想,對方未必想
如果真係出左黎,同對方唔知會唔會好尷尬?
我見好多都係單方面同小朋友出街

試下同對方傾下,我之前都係死對頭,不過現在似朋友咁可以一齊同小朋友出街

複式洋房

SzeManCheung 發表於 23-2-28 03:15
試下同對方傾下,我之前都係死對頭,不過現在似朋友咁可以一齊同小朋友出街
...

點樣可以做到兩個一齊出去?我知道咁樣係為小朋友好,但係暫時我哋個心態都未平服,未知對方諗法,點樣傾?

別墅

bubuzaizai 發表於 23-2-28 08:30
點樣可以做到兩個一齊出去?我知道咁樣係為小朋友好,但係暫時我哋個心態都未平服,未知對方諗法,點樣傾 ...

你哋唔係和平分開咩?
其實我都經歷左好耐時間過程都痛苦,但現在大家相處還可以就算,只係唔希望對方在小朋友前說三道四姐,同埋我只係care對小朋友………

複式洋房

SzeManCheung 發表於 23-2-28 10:19
你哋唔係和平分開咩?
其實我都經歷左好耐時間過程都痛苦,但現在大家相處還可以就算,只係唔希 ...

係和平分開,但大家已經冇話題。大家話題只係小朋友,我同佢對答只係答,係,好,ok

別墅

bubuzaizai 發表於 23-2-28 10:51
係和平分開,但大家已經冇話題。大家話題只係小朋友,我同佢對答只係答,係,好,ok
...

會回朋友過程都經歷過幾年時間,因當中好多私人嘢在內唔想公開自己野(當中有法律問題)同前夫亦有上呢個平台所以更加唔想公開講
(emoji)(emoji)

別墅

SzeManCheung 發表於 23-2-28 13:14
會回朋友過程都經歷過幾年時間,因當中好多私人嘢在內唔想公開自己野(當中有法律問題)同前夫亦有上呢個 ...

更正………係做回朋友

別墅

想問樓主, 咁係一開始未結已經唔多夾, 定生左小朋友後太太變左?
大致會嘈啲乜搞到忍唔到

複式洋房

jason3869 發表於 23-3-4 14:54
想問樓主, 咁係一開始未結已經唔多夾, 定生左小朋友後太太變左?
大致會嘈啲乜搞到忍唔到 ...

一開始大家都好恩愛,生左小朋友就大家各有各忙,從而溝通小左

別墅

回覆 bubuzaizai 的帖子

既然不涉及第三者仲會唔會想試吓婚姻輔導
大家重拾昔日恩愛

你可能覺得而家好多人離婚好少事

但唔係人人都做, 自己又去做。

複式洋房

jason3869 發表於 23-3-6 18:15
回覆 bubuzaizai 的帖子

既然不涉及第三者仲會唔會想試吓婚姻輔導

我有提議過,諗過其他方法,好想挽救段婚姻,佢好堅決,話要去既就自己去,我仲可以做咩?明白當一個女人對對方既愛情冇晒,係可以好決絕,我做咩佢都避開我,想唔俾機會我

首頁

尾頁

跳至