影視娛樂

跳至

首頁
12345...31

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

mcdullyiu 發表於 21-7-30 05:46
比較多聽到人推何以。驕陽也好看嗎?

《何以》係顧漫成名作,我鍾意《驕陽》多d, 好看的,不過近十年也未寫好下部,但上部結尾收得好,可以當一本睇

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

lala229 發表於 21-7-30 09:52
《何以》係顧漫成名作,我鍾意《驕陽》多d, 好看的,不過近十年也未寫好下部,但上部結尾收得好,可以當一 ...

顧曼小說就無睇過,
之前三套劇就睇晒,
何以真係最難頂一套,悶到hea住、飛住睇先睇得晒。
杉杉同微微就翻睇過好多次,雖然唔鐘意鄭爽,完全係捧大神場

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

c.vieri 發表於 21-7-30 14:07
顧曼小說就無睇過,
之前三套劇就睇晒,
何以真係最難頂一套,悶到hea住、飛住睇先睇得晒。

《何以》唐嫣個造型又趕客呢

水晶宮

lala229 發表於 21-7-30 15:40
《何以》唐嫣個造型又趕客呢

係,個假髮真係見到都
最好睇都係講佢地細個時

伯爵府

c.vieri 發表於 21-7-30 15:41
係,個假髮真係見到都
最好睇都係講佢地細個時

呢套係鍾漢良頂住

水晶宮

lala229 發表於 21-7-30 15:44
呢套係鍾漢良頂住

我其實真係唔識欣賞佢
睇過佢幾套劇,個個讚到上天
我真係無邊套睇得晒

Fans 唔好打頭

伯爵府

c.vieri 發表於 21-7-30 15:46
我其實真係唔識欣賞佢
睇過佢幾套劇,個個讚到上天
我真係無邊套睇得晒

放心,唔會打頭
我唔係佢fans, 我鍾意胡歌,彭于晏多d, 但我覺鍾漢良都ok呀

水晶宮

lala229 發表於 21-7-30 15:52
放心,唔會打頭
我唔係佢fans, 我鍾意胡歌,彭于晏多d, 但我覺鍾漢良都ok呀
...

胡歌我都係之前因為琅琊榜先認真睇佢d劇
彭於晏E+都係拍戲為主,劇就之前睇過一、二套

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

《何以》係顧漫成名作,我鍾意《驕陽》多d, 好看的,不過近十年也未寫好下部,但上部結尾收得好,可以當一 ...

兩本小說都鍾意, 顧漫既小說係好細膩, 好揪心, 但近年都無新作咁, 驕陽好似話有下半部都唔覺有.

你是我的榮耀, 兩位主角都做得好, 楊洋比以前成熟左, 更有男人味.

伯爵府

WChan 發表於 21-7-30 17:26
兩本小說都鍾意, 顧漫既小說係好細膩, 好揪心, 但近年都無新作咁, 驕陽好似話有下半部都唔覺有.

你是我的 ...

係呀,《榮耀》係最新,但都2~3年前了

侯爵府

育兒性格勳章

顧漫幾本書。。我最唔鍾意就係何以。。。

伯爵府

fannymama123 發表於 21-7-31 19:58
顧漫幾本書。。我最唔鍾意就係何以。。。

大宅

何以同微微都好好睇好跟足小說情節。杉杉開頭都ok既,不過男女主角都oo做得麻麻(fans唔好打頭)而且後段情節唔知想點,20中直接棄劇

伯爵府

chancheryl 發表於 21-7-31 23:14
何以同微微都好好睇好跟足小說情節。杉杉開頭都ok既,不過男女主角都oo做得麻麻(fans唔好打頭)而 ...

我睇小説多,煲劇不多,杉杉我衹睇咗d片段

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

chancheryl 發表於 21-7-31 07:14
何以同微微都好好睇好跟足小說情節。杉杉開頭都ok既,不過男女主角都oo做得麻麻(fans唔好打頭)而 ...

杉杉電視劇注水好多,加咗好多戲份俾男女二果對,但又唔係真係咁好睇,仲要夾硬製造誤會俾男女一,然後杉杉堂姐個角色又係多餘,編劇專登製造阻礙俾男女主,後面由24開始大概有七八集係多餘,如果照小說拍可能係唔夠火花,但勝在唔會搞到杉杉人設有少少變質。

何以同微微都冇睇,主要係女主兩個都唔鍾意,男主我又冇咩興趣,今次睇榮耀有驚喜,幾乎照足小說內容,睇後面預告片,應該連番外拍埋,求神拜佛唔好又加戲俾金晨同季肖冰,一陣又整D咩誤會出嚟就多餘,喬晶晶同于途兩個嘅阻滯係來於兩個人嘅背景同心態,而唔係第三個人嘅界入,否則又係毀劇。見有人彈楊洋,公道講句,佢演于途已經有80分,本身夠靚仔,同玉兔大神幾吻合,見佢好多表情都叫做可以到位,唯一可以吐糟係佢太過蹦緊,演大神OK,演普通人就有點太疏離,唔夠人氣,成日有種「端著端著」嘅感覺,于途喺喬晶晶眼中同學科領域上的確係大神級,可遠觀而不可褻玩焉,但作為普通人,佢嘅表情太少,對住佢科研所嘅同事,一齊食飯傾計,明顯佢表現得太似外人,雖然當時佢係決定咗辭職,心裡面有各種複雜情緒,但就係見唔到佢同同學嘅親密感,冇理由同事咁耐,仲係好似一個外人咁。同關在相處亦然,觀乎潘粵明就好接地氣;對住胡所、張教授王教授亦係,玉兔大神仍然好似一個大神,唔應該係咁囉;去到佢對晶晶動心,有D表情未到,等睇下後面佢拒絕晶晶後嘅內心掙扎同決心追番晶晶後嘅甜寵表現係點。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

睇到最新更新,于途拒絕左晶晶,但好後悔咁,好慘,好想快D睇到佢追晶晶

男爵府

虎到金來勳章

sa1124 發表於 21-8-3 22:15
睇到最新更新,于途拒絕左晶晶,但好後悔咁,好慘,好想快D睇到佢追晶晶
...

好好睇,但得30分鐘太少喇

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

~~~劇透~~~

呢2集, 見到玉兔同晶晶, 心痛到爆, 2位演得太好, 眼裡淚水打轉, 各自一滴淚, 最尾玉兔嗰種傷心,

晶晶: 你, 願不願意和我在一起
玉兔: 晶晶, 你屬於耀眼的世界, 而我, 是屬於另一個世界, 我們不合適
晶晶: 我再也不會問你為什麼了

最尾
玉兔: 是我惹她生氣了, 她才不出現, 你別誤會她

單純, 勇敢, 眼裡都是玉兔的晶晶, 10年前被拒絕1次, 10年後又被拒絕1次, 有多傷心!
想愛又不敢愛的玉兔, 又令人很揪心,
人家晶晶都已經勇敢行前很多步, 玉兔反而後退,
期待佢玉兔快啲覺悟, 去搵返晶晶, 睇埋今晚2集, 又要等下星期一,真難捱,
另外, 夏晴真係好衰格, 分左手仲要搞事, 好像是, 我得不到, 別人也別想得到的心態

伯爵府

sa1124 發表於 21-8-3 22:15
...

希望唔好拖太耐

男爵府

lala229 發表於 21-8-4 09:47
希望唔好拖太耐

YouTube 有預告,20 集于途向晶晶表白

首頁
12345...31

尾頁

跳至